چالش بانکی در راس مشکلات صنایع یزد
بخش عمده پروندههای ارجاعی به کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری در استان یزد پیرامون حل و فصل مشکلات و مسائل پولی و امور مالیاتی است. رئیس کل دادگستری استان یزد با تاکید بر اینکه تمرکز فعالیتهای کمیته حمایت از سرمایهگذاری در راستای تولید است، گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری مبنیبر ضرورت حمایت از سرمایهگذاری، مالکیت مشروع و ایجاد دادگاههای تخصصی و همچنین با استفاده بهینه و اثربخش از ظرفیت های دستگاه قضایی، کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری تشکیل شده است. محمدرضا حبیبی ادامه داد: امیدواریم در وضعیت فعلی اقتصادی کشور که با رکود بیسابقه همراه شده است، یاریگر فعالان اقتصادی و عرصه تولید و صنعت استان باشیم.
بخش عمده پروندههای ارجاعی به کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری در استان یزد پیرامون حل و فصل مشکلات و مسائل پولی و امور مالیاتی است.رئیس کل دادگستری استان یزد با تاکید بر اینکه تمرکز فعالیتهای کمیته حمایت از سرمایهگذاری در راستای تولید است، گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری مبنیبر ضرورت حمایت از سرمایهگذاری، مالکیت مشروع و ایجاد دادگاههای تخصصی و همچنین با استفاده بهینه و اثربخش از ظرفیت های دستگاه قضایی، کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری تشکیل شده است. محمدرضا حبیبی ادامه داد: امیدواریم در وضعیت فعلی اقتصادی کشور که با رکود بیسابقه همراه شده است، یاریگر فعالان اقتصادی و عرصه تولید و صنعت استان باشیم.
وی با بیان اینکه مسوولان ، مدیران اجرایی و مدیران بانکهای عامل استان در عرصه حمایت و پشتیبانی از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران و حمایت از تولید، نقش اساسی و اثرگذار دارند، و با تاکید بر اینکه در بسیاری از موارد بانکها بخشنامههای بانک مرکزی را اجرا نمیکنند ، افزود: در مواردی بانکها مدعی اند که برخی بخشنامههای بانک مرکزی برای آنها نیامده است که لازم است در این زمینه دقت نظر بیشتری صورت گیرد تا حقی از کسی ضایع نشود.وی با اشاره به اینکه مشکلات سالهای اخیر و شرایط تحمیلی تحریمها وضعیت تولید و فعالان این عرصه را با مشکل روبرو کرده است، گفت: برخی اقدام ها از حیطه کاری ما خارج است، اما تا جایی که بتوانیم و موانع قانونی نداشته باشیم همراهی خواهیم کرد تا مشکلات حل شده و باری از دوش صنایع برداشته شود.
رئیس کل دادگستری استان یزد با تاکید بر اینکه تمرکز فعالیتهای کمیته حمایت از سرمایهگذاری حمایت از تولید است، گفت: مشکلات تولید، صنعت و معدن در یزد باید ریشهای دنبال شود تا به نتیجه برسد. حبیبی ادامه داد: مکاتبه ها و نامهنگاریهایی در این زمینه شده و رسیدن به نتیجه و پاسخ قطعی را دنبال خواهیم کرد تا مشکل از ریشه حل شود و در آینده سر باز نکند. این مسوول با بیان اینکه لازم است سازمان بازرسی نیز در برخی موارد ورود کند، عنوان کرد: هر دو دستگاه باید در تکمیل بررسی و فعالیتهای یکدیگر در چارچوب قانون به صورت ریشهای مشکلات صنعت و تولید و سرمایهگذاری را حل کنند.وی بیان کرد: همچنین در برخی موارد تخلف هایی صورت میگیرد که لازم است در چارچوب قانون با آنها برخورد شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بیشتر واحدهای استان یزد که به این کمیته مراجعه میکنند با بانکها مشکل دارند، گفت: در خصوص طرح دعاوی بانکها با واحدهای تولیدی و صنعتی، تنها زمانی میتوانیم اقدام کنیم که محرز شود بانکی بر خلاف مقررات بانک مرکزی عمل کرده و سود بیش از حد از مشتری گرفته است. حبیبی افزود: اینکه برخی مشتری ها در پروندههای خود به دنبال ابطال قرارداد با بانک هستند، کاملا ناشیانه است و این امکان وجود ندارد، مگر اینکه مبلغی اضافهتر از قرارداد از سوی بانک اخذ شده باشد.رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد هم در این نشست بیان کرد: هدف از تشکیل این کمیته کاهش و رفع موانع پیش روی سرمایهگذاران در استان است تا از این طریق بتوان اشتغال موجود و واحدهای فعال را حفظ کرد.
وی با بیان اینکه این کمیته در استان در مقایسه با سایر استانها عزم جدیتری برای حل مشکلات دارد، گفت: در استان یزد کمیته حمایت قضایی فعالتر از سایر نقاط بوده و گرچه ممکن است جلسه های کمتری تشکیل داده باشد، اما پروندههای زیادی را مورد بررسی قرار داده و خروجی این کمیته حکایت از حل مشکلات در استان دارد.رئیس اتاق بازرگانی یزد با اشاره به مشکلات و چالشهای پیش روی صنایع گفت: متاسفانه وضعیت صنایع در این شرایط تعریفی ندارد و آنها مشکلات جدی دارند که بیشتر مرتبط با مسائل بانکی است.محمدرضا قمی با بیان اینکه بیشتر واحدهای فعال در استان از بانکها گلایه دارند، افزود: سعی و کوشش کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری در استان، حل و فصل مشکلات به صورت کدخدامنشانه است تا وضعیت بدتر نشود.قمی تصریح کرد: مشکلات عمدهای که از سوی واحدهای استان به این کمیته ارجاع شده مربوط به مسائل پولی و بانکی بوده، اما مشکل پرداخت هزینه حاملهای انرژی و مشکلات مالیاتی نیز به دنبال مسائل مالی به وجود آمده است.
وی ادامه داد: بسیاری از واحدها تقاضای تقسیط بدهی خود در این زمینه را دارند که در بررسیهای مربوطه با اعلام نظر کارشناسی از سوی بانکها و اداره کل امور مالیاتی استان در صورتی که این امکان وجود داشته باشد و منع قانونی نباشد اقدام خواهد شد. قمی یکی از مشکلات واحدهای کوچک و متوسط استان یزد را خردهفروشی واحدهای تولیدی و صنعتی دانست و بیان کرد: در حوزه صادرات، هر یک از تولیدکنندگان تکبهتک وارد بازارهای جهانی شدند و متأسفانه این رقابتها بعضاً باعث شد یکدیگر را با مشکل مواجه کنند.وی با اشاره به اینکه در بعضی موارد بهجای اتحاد و تقویت در برابر رقبای خارجی، تولیدکنندگان داخلی با یکدیگر درگیر میشوند، گفت: تأسیس هلدینگی متشکل از شرکتهای استان که در رشتههای مختلف بهویژه کاشی و سرامیک، فرش، پارچه، لوله و اتصالات، لوازمخانگی، محصولات گلخانهای و سیم و کابل مهارت و تجربه دارند، ازجمله اقدام های انجامشده برای ایجاد رونق اقتصادی و توسعه صادرات در استان یزد است.قمی، ایجاد بازار پایدار و رقابت سالم با رقبای خارجی را ازجمله اهداف تأسیس هلدینگ در استان یزد دانست و گفت: تقریباً ۴۵ شرکت را دعوت کردیم و درنهایت ۱۵ شرکت داوطلب حضور در هلدینگ شدند. در نهایت هلدینگ تجاری در استان به ثبت رسید و در حال حاضر سرمایه آورده این شرکت، پشتوانهای تا مرز ۴۰ میلیارد تومان است.
ارسال نظر