شورای رقابتی در صنعت خودرو؟
مرجان شهریاری دبیر گروه خودرو پس از حدود یک هفته کش و قوس میان شورای رقابت و ایران خودرو به نظر میرسد دو طرف به میانه راهی برای دستیابی به یک توافق نسبی دست یافتهاند. بهطوریکه شرکت تولیدکننده دنا از آمادگی خود برای کاهش قیمت سخن گفته و از سوی دیگر شورای رقابت نیز اعلام قیمت نهایی را با بررسی مجدد به هفته آینده موکول کرده است. به این ترتیب دو طرف پس از یک هفته خط و نشان کشیدن برای یکدیگر به نقطه توافقی دست پیدا کردند که طی دو سال گذشته با تکیه بر آن توانستند قیمت خودروها را برخلاف میل مشتریان و حتی دولت افزایش دهند.
مرجان شهریاری دبیر گروه خودرو پس از حدود یک هفته کش و قوس میان شورای رقابت و ایران خودرو به نظر میرسد دو طرف به میانه راهی برای دستیابی به یک توافق نسبی دست یافتهاند. بهطوریکه شرکت تولیدکننده دنا از آمادگی خود برای کاهش قیمت سخن گفته و از سوی دیگر شورای رقابت نیز اعلام قیمت نهایی را با بررسی مجدد به هفته آینده موکول کرده است. به این ترتیب دو طرف پس از یک هفته خط و نشان کشیدن برای یکدیگر به نقطه توافقی دست پیدا کردند که طی دو سال گذشته با تکیه بر آن توانستند قیمت خودروها را برخلاف میل مشتریان و حتی دولت افزایش دهند. در هر صورت اختلاف میان ایران خودرو و شورای رقابت در شرایط فعلی بار دیگر آغازگر انتقادهایی به عملکرد این شورا و همچنین نقش آن در قیمتگذاری خودروها شده است. بهطوریکه بسیاری از مخالفان حضور این شورا در زمینه فرمولسازی برای قیمت خودروها معتقدند این شورا نه تنها قادر به ایجاد رقابت بین خودروسازان نیست بلکه با کمک شرکتهای تولیدی و تعیین قیمت با نظر مساعد آنها در انحصار بیشتر این صنعت نقش مهمی ایفا کرده است. از سوی دیگر در هیچ کجای دنیا برای یک بنگاه اقتصادی پذیرفتنی نیست که تصمیمات حیاتی
مربوط به آن بنگاه توسط افرادی غیرمرتبط و غیرمسوول اتخاذ شود. بر همین اساس است که دستاندرکاران صنعت خودروها بارها به مسوولان دولتی گوشزد کردهاند که قیمتگذاری خودرو نیازی به فرمول شورای رقابت ندارد بلکه این فرمول را باید بازار تعیین کند. در هر صورت اگر چه قیمتگذاری دولتی بهعنوان آفت بنگاههای اقتصادی شناخته میشود اما آنچه میتواند فعالیت شورای رقابت در این حیطه را توجیه کند تنها عملکرد خودروسازان در زمینه قیمتگذاری محصولاتشان است.
ارسال نظر