۵ نکته برای رفتار با نوجوان پرتوقع
نوجوانی دوران تحول، تغییر و بحران است. از بارزترین ویژگیهای این دوره تغییرات گسترده جسمی، عاطفی، شناختی، استقلالطلبی، دوستی با همسالان، زودرنجی و پرتوقعی است. به گزارش خراسان؛ بنابراین باید بدانید در این دوران چگونه رفتار کنید تا نوجوان شما این مرحله را با کمترین آسیب طی کند. نوجوانتان را بشناسید: در ابتدا اطلاعات و آگاهی خود را درباره دوران نوجوانی افزایش دهید. با شناخت ویژگیهای دوره نوجوانی متوجه خواهید شد که برخی از رفتارهای ناخوشایند آنان طبیعی است. همچنین با فرزندانتان درباره ویژگیهای دوره نوجوانی صحبت کنید و اطلاعات او را درباره این مرحله بحرانی افزایش دهید.
نوجوانی دوران تحول، تغییر و بحران است. از بارزترین ویژگیهای این دوره تغییرات گسترده جسمی، عاطفی، شناختی، استقلالطلبی، دوستی با همسالان، زودرنجی و پرتوقعی است.
به گزارش خراسان؛ بنابراین باید بدانید در این دوران چگونه رفتار کنید تا نوجوان شما این مرحله را با کمترین آسیب طی کند.
نوجوانتان را بشناسید: در ابتدا اطلاعات و آگاهی خود را درباره دوران نوجوانی افزایش دهید. با شناخت ویژگیهای دوره نوجوانی متوجه خواهید شد که برخی از رفتارهای ناخوشایند آنان طبیعی است. همچنین با فرزندانتان درباره ویژگیهای دوره نوجوانی صحبت کنید و اطلاعات او را درباره این مرحله بحرانی افزایش دهید.
الگوی مناسبی باشید: برخی از والدین از همه چیز و همه کس ایراد میگیرند و به دنبال عیبجویی از یکدیگر و دیگران هستند، باید دانست که فرزندان ما آینه رفتار ما هستند، به همین دلیل اگر میخواهید فرزندتان قدردان و سپاسگزار باشد، برای آنها الگوی مناسبی باشید و از محبتهای دیگران بهویژه اعضای خانواده تشکر و قدردانی کنید.
بر نقاط ضعف او تاکید نکنید: عصبانیتها، پرتوقعیها و لجبازیهای نوجوانتان را جزو خصوصیات شخصیتی و ماندگار او در نظر نگیرید. این رفتارهای منفی بخش جداییناپذیری از دوره نوجوانی و گذر است. در مقابل به رفتارهای مناسب او هرچند ناچیز و اندک باشد، توجه کنید و احساس خوب خود را درباره رفتارش بیان کنید.
مهارت «نه» شنیدن را به او بیاموزید: والدین دوست دارند تا آنجا که ممکن است خواسته فرزندشان را برآورده کنند، اما باید بدانند که این تقاضاها، چه قدر منطقی و عملی است. وقتی فرزندتان، خواستههایی از شما دارد، به شرایط خانواده فکر و دقت کنید برآورده ساختن خواسته او چه آثار مثبت یا منفی، برای شما و فرزندتان دارد. سپس تصمیم بگیرید و فرزندتان را در جریان بگذارید. اگر خواسته آنها غیرمنطقی است، قاطع و جدی آن را رد کنید.
به خودتان مسلط باشید: گاهی اوقات والدین با جبههگیری و سختگیریهای نامناسب، ناخواسته به این رفتارها دامن میزنند و متاسفانه چرخه معیوبی ایجاد میکنند. این کار نتیجهای جز سرخوردگی و ناکامی برای شما و فرزندتان نخواهد داشت.
ارسال نظر