رشد: مثبت اما ملایمتر
میلاد محمدی عضو گروه بانک و بیمه بانک مرکزی به قول خود عمل کرد و سه ماه پس از پایان تابستان، آمار رشد این فصل را اعلام کرد. آماری که نشان داد پس از اینکه اقتصاد ایران بعد از هشت فصل رشد منفی، در بهار امسال با رشد ۴/۴ درصدی از رکود خارج شد، در تابستان نیز رشد مثبت خود را حفظ کرده است. هر چند رشد این فصل به میزان ۷/۳ درصد بود تا بانک مرکزی هم برای اعلام کاهش نرخ رشد، از تعبیر «رشد ملایمتر تابستان نسبت به بهار» استفاده کند. در مجموع، آمار جدید نشان میدهد در نیمه نخست سال جاری، رشد اقتصادی کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل، به میزان ۴ درصد بوده است.
میلاد محمدی عضو گروه بانک و بیمه بانک مرکزی به قول خود عمل کرد و سه ماه پس از پایان تابستان، آمار رشد این فصل را اعلام کرد. آماری که نشان داد پس از اینکه اقتصاد ایران بعد از هشت فصل رشد منفی، در بهار امسال با رشد 4/4 درصدی از رکود خارج شد، در تابستان نیز رشد مثبت خود را حفظ کرده است. هر چند رشد این فصل به میزان 7/3 درصد بود تا بانک مرکزی هم برای اعلام کاهش نرخ رشد، از تعبیر «رشد ملایمتر تابستان نسبت به بهار» استفاده کند. در مجموع، آمار جدید نشان میدهد در نیمه نخست سال جاری، رشد اقتصادی کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل، به میزان 4 درصد بوده است. بررسی بیشتر گزارش اخیر بانک مرکزی، بیانگر این است که بخش نفت با رشد حدودا 10 درصدی، سهم بالایی از رشد تابستان داشته است و در سمت مخارج نیز دولت با هدایت مخارج خود به سمت «سرمایهگذاری در مسکن و ساختمان»، در تحریک اقتصاد ایران در تابستان به نحو موثری عمل کرده است. این موضوع البته با توجه به شرایط جدید قیمت نفت و بودجه دولت، یک جنبه نگرانکننده نیز دارد و ممکن است رشد پاییز و زمستان را تحتالشعاع خود قرار دهد؛ اما همین آمار رشد 4 درصدی نیز، مشابه آمارهای مثبت دولت جدید
از شبهههای منتقدان در امان نبود و تلاشهایی شد تا با طرح ابهامات مختلف، این آمار زیر سوال برود. موضوعی که باعث شد مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیسجمهور، در واکنش به این انتقادات پاسخ دهد: «اگر رشد اقتصادی قابل مشاهده بود، دیگر محاسبه نمیشد و لازم نبود صدها هزار برگ اطلاعات با یکدیگر تلفیق شود تا عدد تولید ناخالص داخلی بهدست آید.»
ارسال نظر