در حاشیه بازدید اهالی رسانه از شرکت تولیدی «نان مزرعه» مطرح شد؛
آرد ۲ نرخی؛ بزرگترین معضل تولیدکنندگان نان صنعتی
دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- جمعی از اهالی رسانه در هفتهای که گذشت، به بهانه روز ملی صنعت و معدن، بازدیدی از شرکت گندم دشت مشهد (نان مزرعه) داشتند و با مراحل مختلف تولید انواع نانهای صنعتی این کارخانه آشنا شدند.
مدیرعامل شرکت گندم دشت مشهد که از ابتدای این بازدید، خبرنگاران را همراهی میکرد، در نشست خبری صمیمانهای به سؤالات اصحاب رسانه پاسخ داد. علیمحمد نوریفر در این نشست از دغدغهها و چالشهای تولیدکنندگان نان صنعتی سخن گفت و دو نرخی بودن قیمت آرد و عدم یکسانسازی را بزرگترین مانع فراروی واحدهای تولید نان صنعتی برشمرد و اظهار کرد: نانواییهای سنتی آرد یارانهای را با قیمت هر کیلوگرم ۴۰۰ تومان دریافت میکنند اما این آرد با قیمت هر کیلوگرم ۱۴۰۰ تومان در اختیار تولیدکنندگان نان صنعتی قرار میگیرد بنابراین هزینه تمام شده تولید نان صنعتی بیشتر از نان سنتی است؛ باتوجه به هزینههای سربار بالاتر در رقابت با نان سنتی، باید واحدهای نان صنعتی نیز از آرد سوبسیددار برخوردار باشند.
دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- جمعی از اهالی رسانه در هفتهای که گذشت، به بهانه روز ملی صنعت و معدن، بازدیدی از شرکت گندم دشت مشهد (نان مزرعه) داشتند و با مراحل مختلف تولید انواع نانهای صنعتی این کارخانه آشنا شدند.
مدیرعامل شرکت گندم دشت مشهد که از ابتدای این بازدید، خبرنگاران را همراهی میکرد، در نشست خبری صمیمانهای به سؤالات اصحاب رسانه پاسخ داد. علیمحمد نوریفر در این نشست از دغدغهها و چالشهای تولیدکنندگان نان صنعتی سخن گفت و دو نرخی بودن قیمت آرد و عدم یکسانسازی را بزرگترین مانع فراروی واحدهای تولید نان صنعتی برشمرد و اظهار کرد: نانواییهای سنتی آرد یارانهای را با قیمت هر کیلوگرم ۴۰۰ تومان دریافت میکنند اما این آرد با قیمت هر کیلوگرم ۱۴۰۰ تومان در اختیار تولیدکنندگان نان صنعتی قرار میگیرد بنابراین هزینه تمام شده تولید نان صنعتی بیشتر از نان سنتی است؛ باتوجه به هزینههای سربار بالاتر در رقابت با نان سنتی، باید واحدهای نان صنعتی نیز از آرد سوبسیددار برخوردار باشند. مدیرعامل شرکت گندم دشت مشهد به سالمتر بودن نان صنعتی اشاره و خاطرنشان کرد: برخی نانواییهای سنتی در پخت نان از جوششیرین به جای خمیرمایه استفاده میکنند زیرا هزینه استفاده از خمیرمایه سه برابر جوششیرین است در حالی که در تولید نان صنعتی راهی برای استفاده از جوششیرین وجود ندارد. نوریفر با بیان اینکه یکسانسازی نرخ آرد و حذف یارانه آن منجر به افزایش کیفیت نان، استقبال مردم از مصرف نان سالم و باکیفیت و توسعه این شاخه صنعتی میشود، تصریح کرد: قیمت آرد باید یکسانسازی شود زیرا با این اقدام بسیاری از مشکلات حوزه نان صنعتی حل میشود و رانتهای موجود در این زمینه نیز از بین میرود.
تعطیلی 18 واحد تولیدی نان صنعتی
نوری فر ادامه داد: از سال ۸۶ تاکنون حدود ۲۳ واحد بزرگ نان صنعتی درکشور با سرمایهگذاری سنگین تأسیس شده اما از مجموع این واحدها فقط پنج واحد با ظرفیت پایین درحال کار هستند و مابقی تعطیل شدهاند. مدیرعامل شرکت گندم دشت مشهد با اشاره به آییننامه اجرایی دولت ابلاغی تیر ماه سال ۸۶ برای حمایت از واحدهای تولیدکننده نان صنعتی، عنوان کرد: متأسفانه هیچیک از تعهدات دولت اجرایی نشده و موارد آییننامه اجرایی دولت فقط در حد شعار باقی مانده است؛ واحدهای نان صنعتی هم اکنون فراموش شده هستند و هیچ حمایتی از آنها نمیشود. نوریفر در بخشی از این نشست با اشاره به اینکه شرکت گندم دشت مشهد در حال حاضر تنها با حدود ۳۵ درصد ظرفیت خود مشغول به فعالیت است، افزود: این شرکت از سال ۹۰ تاکنون با سه برند «نان مزرعه، برشت و نابت» برای ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۹۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است.
ارسال نظر