مدیرعامل شرکت صنعتی ساختمانی کوپال گفت:
صداقت، وجدان کاری و کیفیت رمز موفقیت کوپال است
شرکت صنعتی- ساختمانی کوپال با ۵۵ سال سابقه فعالیت در صنعت سازه های فولادی، با پشتکار و خلاقیت مثال زدنی موسس اش توانسته است از کارگاهی کوچک به یک کارخانه بزرگ صنعتی با وسعت حدود ۶۴ هزار متر مربع تبدیل شود. کوپال با ظرفیت تولید ۲۰ هزار تن در سال تولید با کیفیت تاکنون بیش از ۵۰۰ پروژه صنعتی، مسکونی و تجاری را در کشور به سرانجام رسانده است. میرشجاع صفایی، موسس و مدیرعامل شرکت کوپال و از پیشکسوتان صنعت سازه های فولادی ایران که اسفندماه سال گذشته به عنوان چهره برتر فولادی کشور از طرف انجمن صنفی سازندگان اسکلت فلزی و انجمن سازه های فولادی ایران برگزیده شد، می گوید: «افراد موفق طوری عمل می کنند که هیچگاه برای انجام کار بی کیفیت مورد بازخواست و مواخذه قرار نگیرند.
شرکت صنعتی- ساختمانی کوپال با 55 سال سابقه فعالیت در صنعت سازه های فولادی، با پشتکار و خلاقیت مثال زدنی موسس اش توانسته است از کارگاهی کوچک به یک کارخانه بزرگ صنعتی با وسعت حدود 64 هزار متر مربع تبدیل شود. کوپال با ظرفیت تولید 20 هزار تن در سال تولید با کیفیت تاکنون بیش از 500 پروژه صنعتی، مسکونی و تجاری را در کشور به سرانجام رسانده است. میرشجاع صفایی، موسس و مدیرعامل شرکت کوپال و از پیشکسوتان صنعت سازه های فولادی ایران که اسفندماه سال گذشته به عنوان چهره برتر فولادی کشور از طرف انجمن صنفی سازندگان اسکلت فلزی و انجمن سازه های فولادی ایران برگزیده شد، می گوید: «افراد موفق طوری عمل می کنند که هیچگاه برای انجام کار بی کیفیت مورد بازخواست و مواخذه قرار نگیرند.»
وی موفقیت برند کوپال را حاصل تلاش ، دقت و نوآوری در تولیدات، حسن نیت در روابط با کارفرمایان و وجدان کاری مدیران و کارکناش می داند. صفایی در گفت و گو با دنیای اقتصاد از تجربیات و تلاشهایش می گوید که در ادامه می خوانید.
آقای صفایی، لطفا مختصری از تاریخ تاسیس شرکت صنعتی ساختمانی کوپال برایمان بگویید.
این شرکت در سال 1338 در یک زمین 200 متری به نام کارگاه صنعتی کوپال تاسیس و راه اندازی شد که پس از تلاش شبانه روزی بتدریج بزرگتر شد و در سال 70 توانستم آن را با عنوان شرکت صنعتی ساختمانی کوپال به شخصیت حقوقی تبدیل کنم. از آن زمان تاکنون اسکلت های فلزی بزرگ به صورت پیش ساخته، پیچ و مهره ای و جوشی ساخته می شوند. روزی که تصمیم به تاسیس کارگاه صنعتی کوپال گرفتم، هرگز گمان نمی کردم چنین جایگاهی در صنایع کشور بیابم و مدارج افتخار آفرین را یکی پس از دیگری کسب کنم.
روند تولید محصول در این شرکت چگونه آغاز شد؟
در آغاز شرکت کوپال به نحو کاملا ابتدایی به نام کارگاه صنعتی کوپال و به صورت حقیقی شکل گرفت. تولید اولیه ما، ساخت در و پنجره آهنی بود و این روند تا سال 40 ادامه یافت. ضمن اینکه به ساخت در و پنجره آهنی مشغول بودم، ساخت اسکلت فلزی ساختمان را هم آغاز کردم. البته در سال 38 و سالهای پس از آن ساخت اسکلت فلزی، کاملا ابتدایی بود. ساختمانها دو یا چهار طبقه بودند و به جای ستون فلزی از دیوار باربر استفاده می شد. برای اتصال 2 تیر هم از یک تسمه به شکل گونیا استفاده می شد که با جغجغه در محل کار سوراخ و سپس پیچ و مهره می شد. در آن زمان برای جوشکاری از مفتول بسته بندی صندوق ها به طول 50 سانتی متر بریده و آن را با دوغ آب خاک رس آغشته و پس از خشک شدن جوشکاری می کردیم، چون الکترود جوشکاری (الکترود بهلر آلمانی) در تهران بسیار کمیاب و گران بود .
با علاقه ای که به کار داشتم و پیوسته در فکر ابداع کارهای نو بودم، در ابتدای سال ۴۳ دست به کاری زدم که تا مدت ها همه جا مورد توجه بود. در آن زمان طرح ساخت یک جرثقیل تاورکرین در ذهن من شکل گرفت و بی درنگ شروع به طراحی و ساخت آن کردم. این تاورکرین قابل استفاده و نصب برای ساختمان های تا هفت طبقه بود که به وسیله خودش نصب و پیاده می شد و تا آن زمان نظیر آن در ایران ساخته نشده بود. حتی مشابه خارجی آن در کشور وجود نداشت. هم اکنون با گذشت ۵۰ سال هنوز از آن در کارخانه استفاده می شود.
ساخت این تاور کرین ابداعی، چقدر طول کشید و چه تاثیری در صنعت ساختمان داشت؟
ساخت آن یک سال طول کشید و اواخر سال ۴۳ به اتمام رسید. با ساخت این جرثقیل توانستم در ساخت و نصب اسکلت فلزی با ارتفاع بلند، موفقیت های خوبی به دست آورم. تا قبل از آن، برای نصب اسکلت از طناب، قرقره، نردبان و سایر لوازم سنتی استفاده می شد، ولی با این تاورکرین نصب اسکلت فلزی بسیار سریع و آسان شد. پس از ساخت این جرثقیل اولین ساختمان چهار طبقه اداره ثبت و دادگستری کرمانشاه را در سال ۴۴ نصب کردم. بعد از آن در سال ۴۵ یک ساختمان ۱۲ طبقه در خیابان کارگر شمالی (امیر آباد شمالی)، در سال ۴۸ ساختمان ۱۰ طبقه شرکت سنا در خیابان ایرانشهر، و در سال ۴۹ ساختمان ۱۲ طبقه بیمارستان ایرانشهر را احداث کردم. در سال ۵۰ بنا به درخواست صاحبان چند بیمارستان، یک تختخواب بیمارستانی بسیار مدرن را از آمریکا به عنوان نمونه آوردم و برای آنها ساختم که در زمان جنگ تحمیلی مورد استفاده معلولین قرار گرفت، زیرا تمام سطح تخت به اندازه دلخواه قابل بالا و پایین شدن بود و فرد معلول می توانست خود را از صندلی چرخدار روی تخت قرار دهد که در نوع خود منحصر به فرد بود.
از دیگر ابداعاتتان در آن سالها بگویید.
در سال ۵۱ به فکر استاندارد کردن تیرآهن لانه زنبوری افتادم. هنوز هم سازندگانی هستند که برای لانه زنبوری کردن به روش های سنتی و غلطکی غیر استاندارد عمل می کنند و کسی هم مانع آنها نمی شود. ولی من چون همیشه به فکر نوآوری بودم و کار را باکیفیت انجام می دادم، تصمیم گرفتم به هر قیمت شده صنعت ساخت لانه زنبوری استاندارد بین المللی را به کشورم بیاورم و برای این منظور راهی کشورهای صنعتی پیشرفته مانند آلمان، فرانسه و انگلیس شدم. از وزارت صنایع آن کشورها تحقیقات به عمل آوردم و معلوم شد برای ساخت لانه زنبوری استاندارد باید از ماشین های برش هواگاز چشم الکترونیکی استفاده کرد و این ماشین را از آلمان با هر زحمتی بود خریداری کرده و وارد کشور کردم. از طرف دیگر، برای جذب مشتری ناچار بودم قیمت لانه زنبوری کردن را به حدی ارزان بگیرم تا صاحبان کار حاضر شوند آهن خود را به کارخانه ما بفرستند و پس از لانه زنبوری شدن به محل ساختمان خود حمل کنند . به این صورت بود که ساخت لانه زنبوری بین کارفرمایان جا افتاد. و تاکنون این روش در ایران منحصر به فرد است، طوری که نام کوپال در صنایع کشور انگلیس مطرح شد.
مزایای درست کردن تیرآهن لانه زنبوری با سیستم کوپال در مقایسه با تیر آهن لانه زنبوری به روش سنتی وغلطکی چیست؟
در روشهای غلط مانند برش غلطکی و برش دستی سنتی به علت برشکاری با دست، خطوط برش صاف و موازی محور در طول تیرآهن نبوده و به علت عدم امکان دقت در برشکاری با دست، رئوس چند ضلعیهای تیرآهن لانه زنبوری شده تیز و نقطه ای انجام میشود و در نتیجه تنش در این نقاط متمرکز میشود. اما در تولیدات کارخانه صنعتی کوپال برش برابر استاندارد و تمام چشمهها یکسان و کنج چشمهها قوسی شکل انجام میشود. برای این منظور هر قطعه قبلا توسط دفتر فنی این کارخانه مورد مطالعه قرار گرفته و مناسب ترین شعاع برای قوس های مربوطه انتخاب و دقیقا در عمل اجرا می شود. در نتیجه از تمرکز تنش در این نقاط جلوگیری شده و مقاومت محصول برابر استاندارد بین المللی خواهد بود. به عبارت دیگر ساخت لانه زنبوری در تمام کشورهای صنعتی دنیا غیر از این روش نیست.
تولیدات کارخانه صنعتی کوپال به علت استفاده از دستگاههای تمام اتوماتیک با دقت بالا، نه تنها فاقد عیوب مذکور است بلکه بر زیبایی نمای ساختمان و کیفیت اسکلت نیز می افزاید و ابعاد تمام چشمه ها برابر هم انجام می شود.
متاسفانه امروزه کسانی هستند که تیرآهن را با غلطک بریده و زنبوری می کنند که در نتیجه در اثر فشار در تمام طول برش ترک ایجاد می شود و جان زنبوری نیز عوجاج و جوش نامرغوب داده میشود که از نظر کیفیت مردود است و مسئولان صنعت باید از این روش جلوگیری کنند.
فعالیت شرکت کوپال در حال حاضر به چه صورت است؟
شرکت صنعتی ساختمانی کوپال ۵۵ سال است با ساخت انواع اسکلت های فلزی پیش ساخته و پیچ و مهره ای و جوشی ساختمان ها در تهران و شهرستان ها و همچنین ساخت انواع مخازن و برج های هوایی، شهرت زیادی کسب کرده است. به همین دلیل این شرکت برای ادامه خدمات فنی خود و کسب رضایت بیشتر مشتریان و نوآوری در تولیدات، ماشین آلات جدید و مجهزی وارد کرده که منحصر به فرد است . این مجموعه صنعتی با وسعت ۶۴ هزار متر مربع دارای صدها نفر کارگر و تکنسین و مهندسین با تجربه است. شعار کوپال در بین کارکنانش این است: برای رسیدن به خودکفایی، تولید باید باکیفیت و استاندارد باشد.
همچنین کوپال اولین سازنده تیرآهن های لانه زنبوری شده برابر با استاندارد بین المللی در ایران است.
رمز موفقیت شرکت کوپال را در چه مواردی می دانید؟
صداقت، پشتکار و تلاش شبانه روزی، انجام کار بدون عیب با تایید مهندسین مشاور و شرکتهای کنترل کیفی از شاخص های بارز این موفقیت است. این شرکت به هیچ وجه حاضر نیست کار بدون کیفیت بسازد تا کارفرما یا ناظرین بتوانند ایراد بگیرند.
وجدان کاری و ارائه محصول باکیفیت به مشتریان موجب جلب اعتماد مردم و موفقیت این مجموعه صنعتی شده است. اعتقاد دارم تنها راه رسیدن به خود کفایی کشور، تولید باکیفیت است . تولید کم ولی با کیفیت، بهتر از تولید انبوه ولی بدون کیفیت است. البته سازمانی باید مسئولیت انجام کار باکیفیت سازندگان را به عهده بگیرد.
بعضی از پروژه های اجرا شده شرکت کوپال را نام ببرید؟
شرکت صنعتی ساختمانی کوپال تاکنون ساختمانهای بلند مسکونی، اداری و کارخانه های بزرگ زیادی ساخته است و نمی توان تولید ۵۵ سال را بیان کرد. ولی با اشاره مختصر، می توانم از ساخت اولین ساختمان ۱۲ طبقه امیرآباد در سال ۴۵ به عنوان یکی از پروژه های افتخارآفرین این شرکت در آن زمان نام ببرم. از سال ۱۳۴۵ تا کنون پروژههای زیادی توسط این شرکت ساخته شده است.
تاکنون چه جوایز و افتخاراتی دریافت کرده اید؟
اولین گواهینامه کنترل کیفیت از مرکز تحقیقات مصالح ساختمانی وزارت مسکن و شهر سازی در سال ۷۸
لوح چهاردهمین جایزه و تندیس طلایی اروپا به عنوان کیفیت و موقعیت صنعتی از کشور بلژیک - بروکسل در سال 2002
لوح تقدیر و تندیس بلورین تولید برتر از جشنواره اقتصاد سبز در سال ۸۲
لوح شانزدهمین جایزه ساختمان سازی از اسپانیا- مادرید در سال 2004
لوح تقدیر و تندیس طلایی اروپا به عنوان کیفیت و موقعیت صنعتی از بلژیک-بروکسل درسال ۲۰۰۵
لوح تقدیر و تندیس طلایی کیفیت برتر تولیدات از فرانسه - پاریس در سال 2006
لوح تقدیر و تندیس طلایی از کلوپ رهبران صنعتی تجاری آلمان -برلین در سال ۱۳۸۹
لوح تقدیر و تندیس به عنوان چهره برجسته از پنجمین جشنواره بین المللی سازه های فولادی ایران از سوی انجمن صنفی سازندگان اسکلت فلزی در اسفند ماه 93
در اینجا شایسته است از آقایان مهندس اسدالله باقرزاده،رییس انجمن صنفی سازندگان اسکلت فلزی استان تهران، مهندس مجتبی اربابی دبیر انجمن صنفی، دکتر نصرالله عنایت رئیس کمیته انتخاب چهره برجسته سازه های فولادی، دکتر علی مزروعی رییس هیات مدیره سازه های فولادی و سایر همکاران تشکیل دهنده پنجمین کنفرانس بین المللی تشکر و قدردانی نمایم که با اهدای لوح تقدیر نتیجه زحمات یک صنعتکار ۵۵ ساله را ادا کردند. شرکت کوپال لوح تقدیرهای زیادی گرفته ولی این کنفرانس در داخل ایران رشد نموده و باعث دلگرمی زحمتکشان و فعالان صنعت است.
در پایان چه توصیه یا پیشنهادی به مسئولان صنعتی و صنعتگران ایرانی دارید؟
تقاضای این صنعتکار پیشکسوت این است که برای بهبود اقتصاد مملکت، هر نوع محصولی را که می سازیم بدون در نظر گرفتن مادیات، اول به کیفیت بیاندیشیم تا نیازمند به صنعت سایر کشورها نباشیم. برای من به راستی باعث افتخار است که صاحبان صنایع بزرگ و مسئولان به کارهایم توجه خاصی داشته و دارند. مایه مباهات من است که شرکت صنعتی ساختمانی کوپال یکی از شرکت هایی است که در زمینه ساخت تیرآهن لانه زنبوری و ساخت اسکلت فلزی های بزرگ، مورد تایید مهندسان مشاور و دست اندرکاران صنعت قرار گرفته است.
امروز در کشور ما اندیشه ها و دست هایی در فعالیت اند تا صادقانه فرهنگ توسعه صنعت را تا دورترین نقاط ایران بکشانند و چشم جهانیان را به خود جلب نمایند. ولی برای تحقق این امر لازم است صنعتگران از حمایت مسئولان برخوردار باشند . در ضمن مسئولان باید از صنعتگران بخواهند تا آنچه میسازند با بهترین کیفیت باشد، زیرا تولید کم و باکیفیت بهتر از تولید انبوه و بدون کیفیت است. ضمن تقدیر از صنعتکاران و کارآفرینان این مملکت از آنان تقاضا دارم در تولیدات خود از کیفیت کوتاهی نکنند تا نیاز به محصولات خارجی نداشته باشیم.
شعار شرکت صنعتی کوپال:" تنها راه رسیدن به خودکفایی کشور تولید با کیفیت است."
وی موفقیت برند کوپال را حاصل تلاش ، دقت و نوآوری در تولیدات، حسن نیت در روابط با کارفرمایان و وجدان کاری مدیران و کارکناش می داند. صفایی در گفت و گو با دنیای اقتصاد از تجربیات و تلاشهایش می گوید که در ادامه می خوانید.
آقای صفایی، لطفا مختصری از تاریخ تاسیس شرکت صنعتی ساختمانی کوپال برایمان بگویید.
این شرکت در سال 1338 در یک زمین 200 متری به نام کارگاه صنعتی کوپال تاسیس و راه اندازی شد که پس از تلاش شبانه روزی بتدریج بزرگتر شد و در سال 70 توانستم آن را با عنوان شرکت صنعتی ساختمانی کوپال به شخصیت حقوقی تبدیل کنم. از آن زمان تاکنون اسکلت های فلزی بزرگ به صورت پیش ساخته، پیچ و مهره ای و جوشی ساخته می شوند. روزی که تصمیم به تاسیس کارگاه صنعتی کوپال گرفتم، هرگز گمان نمی کردم چنین جایگاهی در صنایع کشور بیابم و مدارج افتخار آفرین را یکی پس از دیگری کسب کنم.
روند تولید محصول در این شرکت چگونه آغاز شد؟
در آغاز شرکت کوپال به نحو کاملا ابتدایی به نام کارگاه صنعتی کوپال و به صورت حقیقی شکل گرفت. تولید اولیه ما، ساخت در و پنجره آهنی بود و این روند تا سال 40 ادامه یافت. ضمن اینکه به ساخت در و پنجره آهنی مشغول بودم، ساخت اسکلت فلزی ساختمان را هم آغاز کردم. البته در سال 38 و سالهای پس از آن ساخت اسکلت فلزی، کاملا ابتدایی بود. ساختمانها دو یا چهار طبقه بودند و به جای ستون فلزی از دیوار باربر استفاده می شد. برای اتصال 2 تیر هم از یک تسمه به شکل گونیا استفاده می شد که با جغجغه در محل کار سوراخ و سپس پیچ و مهره می شد. در آن زمان برای جوشکاری از مفتول بسته بندی صندوق ها به طول 50 سانتی متر بریده و آن را با دوغ آب خاک رس آغشته و پس از خشک شدن جوشکاری می کردیم، چون الکترود جوشکاری (الکترود بهلر آلمانی) در تهران بسیار کمیاب و گران بود .
با علاقه ای که به کار داشتم و پیوسته در فکر ابداع کارهای نو بودم، در ابتدای سال ۴۳ دست به کاری زدم که تا مدت ها همه جا مورد توجه بود. در آن زمان طرح ساخت یک جرثقیل تاورکرین در ذهن من شکل گرفت و بی درنگ شروع به طراحی و ساخت آن کردم. این تاورکرین قابل استفاده و نصب برای ساختمان های تا هفت طبقه بود که به وسیله خودش نصب و پیاده می شد و تا آن زمان نظیر آن در ایران ساخته نشده بود. حتی مشابه خارجی آن در کشور وجود نداشت. هم اکنون با گذشت ۵۰ سال هنوز از آن در کارخانه استفاده می شود.
ساخت این تاور کرین ابداعی، چقدر طول کشید و چه تاثیری در صنعت ساختمان داشت؟
ساخت آن یک سال طول کشید و اواخر سال ۴۳ به اتمام رسید. با ساخت این جرثقیل توانستم در ساخت و نصب اسکلت فلزی با ارتفاع بلند، موفقیت های خوبی به دست آورم. تا قبل از آن، برای نصب اسکلت از طناب، قرقره، نردبان و سایر لوازم سنتی استفاده می شد، ولی با این تاورکرین نصب اسکلت فلزی بسیار سریع و آسان شد. پس از ساخت این جرثقیل اولین ساختمان چهار طبقه اداره ثبت و دادگستری کرمانشاه را در سال ۴۴ نصب کردم. بعد از آن در سال ۴۵ یک ساختمان ۱۲ طبقه در خیابان کارگر شمالی (امیر آباد شمالی)، در سال ۴۸ ساختمان ۱۰ طبقه شرکت سنا در خیابان ایرانشهر، و در سال ۴۹ ساختمان ۱۲ طبقه بیمارستان ایرانشهر را احداث کردم. در سال ۵۰ بنا به درخواست صاحبان چند بیمارستان، یک تختخواب بیمارستانی بسیار مدرن را از آمریکا به عنوان نمونه آوردم و برای آنها ساختم که در زمان جنگ تحمیلی مورد استفاده معلولین قرار گرفت، زیرا تمام سطح تخت به اندازه دلخواه قابل بالا و پایین شدن بود و فرد معلول می توانست خود را از صندلی چرخدار روی تخت قرار دهد که در نوع خود منحصر به فرد بود.
از دیگر ابداعاتتان در آن سالها بگویید.
در سال ۵۱ به فکر استاندارد کردن تیرآهن لانه زنبوری افتادم. هنوز هم سازندگانی هستند که برای لانه زنبوری کردن به روش های سنتی و غلطکی غیر استاندارد عمل می کنند و کسی هم مانع آنها نمی شود. ولی من چون همیشه به فکر نوآوری بودم و کار را باکیفیت انجام می دادم، تصمیم گرفتم به هر قیمت شده صنعت ساخت لانه زنبوری استاندارد بین المللی را به کشورم بیاورم و برای این منظور راهی کشورهای صنعتی پیشرفته مانند آلمان، فرانسه و انگلیس شدم. از وزارت صنایع آن کشورها تحقیقات به عمل آوردم و معلوم شد برای ساخت لانه زنبوری استاندارد باید از ماشین های برش هواگاز چشم الکترونیکی استفاده کرد و این ماشین را از آلمان با هر زحمتی بود خریداری کرده و وارد کشور کردم. از طرف دیگر، برای جذب مشتری ناچار بودم قیمت لانه زنبوری کردن را به حدی ارزان بگیرم تا صاحبان کار حاضر شوند آهن خود را به کارخانه ما بفرستند و پس از لانه زنبوری شدن به محل ساختمان خود حمل کنند . به این صورت بود که ساخت لانه زنبوری بین کارفرمایان جا افتاد. و تاکنون این روش در ایران منحصر به فرد است، طوری که نام کوپال در صنایع کشور انگلیس مطرح شد.
مزایای درست کردن تیرآهن لانه زنبوری با سیستم کوپال در مقایسه با تیر آهن لانه زنبوری به روش سنتی وغلطکی چیست؟
در روشهای غلط مانند برش غلطکی و برش دستی سنتی به علت برشکاری با دست، خطوط برش صاف و موازی محور در طول تیرآهن نبوده و به علت عدم امکان دقت در برشکاری با دست، رئوس چند ضلعیهای تیرآهن لانه زنبوری شده تیز و نقطه ای انجام میشود و در نتیجه تنش در این نقاط متمرکز میشود. اما در تولیدات کارخانه صنعتی کوپال برش برابر استاندارد و تمام چشمهها یکسان و کنج چشمهها قوسی شکل انجام میشود. برای این منظور هر قطعه قبلا توسط دفتر فنی این کارخانه مورد مطالعه قرار گرفته و مناسب ترین شعاع برای قوس های مربوطه انتخاب و دقیقا در عمل اجرا می شود. در نتیجه از تمرکز تنش در این نقاط جلوگیری شده و مقاومت محصول برابر استاندارد بین المللی خواهد بود. به عبارت دیگر ساخت لانه زنبوری در تمام کشورهای صنعتی دنیا غیر از این روش نیست.
تولیدات کارخانه صنعتی کوپال به علت استفاده از دستگاههای تمام اتوماتیک با دقت بالا، نه تنها فاقد عیوب مذکور است بلکه بر زیبایی نمای ساختمان و کیفیت اسکلت نیز می افزاید و ابعاد تمام چشمه ها برابر هم انجام می شود.
متاسفانه امروزه کسانی هستند که تیرآهن را با غلطک بریده و زنبوری می کنند که در نتیجه در اثر فشار در تمام طول برش ترک ایجاد می شود و جان زنبوری نیز عوجاج و جوش نامرغوب داده میشود که از نظر کیفیت مردود است و مسئولان صنعت باید از این روش جلوگیری کنند.
فعالیت شرکت کوپال در حال حاضر به چه صورت است؟
شرکت صنعتی ساختمانی کوپال ۵۵ سال است با ساخت انواع اسکلت های فلزی پیش ساخته و پیچ و مهره ای و جوشی ساختمان ها در تهران و شهرستان ها و همچنین ساخت انواع مخازن و برج های هوایی، شهرت زیادی کسب کرده است. به همین دلیل این شرکت برای ادامه خدمات فنی خود و کسب رضایت بیشتر مشتریان و نوآوری در تولیدات، ماشین آلات جدید و مجهزی وارد کرده که منحصر به فرد است . این مجموعه صنعتی با وسعت ۶۴ هزار متر مربع دارای صدها نفر کارگر و تکنسین و مهندسین با تجربه است. شعار کوپال در بین کارکنانش این است: برای رسیدن به خودکفایی، تولید باید باکیفیت و استاندارد باشد.
همچنین کوپال اولین سازنده تیرآهن های لانه زنبوری شده برابر با استاندارد بین المللی در ایران است.
رمز موفقیت شرکت کوپال را در چه مواردی می دانید؟
صداقت، پشتکار و تلاش شبانه روزی، انجام کار بدون عیب با تایید مهندسین مشاور و شرکتهای کنترل کیفی از شاخص های بارز این موفقیت است. این شرکت به هیچ وجه حاضر نیست کار بدون کیفیت بسازد تا کارفرما یا ناظرین بتوانند ایراد بگیرند.
وجدان کاری و ارائه محصول باکیفیت به مشتریان موجب جلب اعتماد مردم و موفقیت این مجموعه صنعتی شده است. اعتقاد دارم تنها راه رسیدن به خود کفایی کشور، تولید باکیفیت است . تولید کم ولی با کیفیت، بهتر از تولید انبوه ولی بدون کیفیت است. البته سازمانی باید مسئولیت انجام کار باکیفیت سازندگان را به عهده بگیرد.
بعضی از پروژه های اجرا شده شرکت کوپال را نام ببرید؟
شرکت صنعتی ساختمانی کوپال تاکنون ساختمانهای بلند مسکونی، اداری و کارخانه های بزرگ زیادی ساخته است و نمی توان تولید ۵۵ سال را بیان کرد. ولی با اشاره مختصر، می توانم از ساخت اولین ساختمان ۱۲ طبقه امیرآباد در سال ۴۵ به عنوان یکی از پروژه های افتخارآفرین این شرکت در آن زمان نام ببرم. از سال ۱۳۴۵ تا کنون پروژههای زیادی توسط این شرکت ساخته شده است.
تاکنون چه جوایز و افتخاراتی دریافت کرده اید؟
اولین گواهینامه کنترل کیفیت از مرکز تحقیقات مصالح ساختمانی وزارت مسکن و شهر سازی در سال ۷۸
لوح چهاردهمین جایزه و تندیس طلایی اروپا به عنوان کیفیت و موقعیت صنعتی از کشور بلژیک - بروکسل در سال 2002
لوح تقدیر و تندیس بلورین تولید برتر از جشنواره اقتصاد سبز در سال ۸۲
لوح شانزدهمین جایزه ساختمان سازی از اسپانیا- مادرید در سال 2004
لوح تقدیر و تندیس طلایی اروپا به عنوان کیفیت و موقعیت صنعتی از بلژیک-بروکسل درسال ۲۰۰۵
لوح تقدیر و تندیس طلایی کیفیت برتر تولیدات از فرانسه - پاریس در سال 2006
لوح تقدیر و تندیس طلایی از کلوپ رهبران صنعتی تجاری آلمان -برلین در سال ۱۳۸۹
لوح تقدیر و تندیس به عنوان چهره برجسته از پنجمین جشنواره بین المللی سازه های فولادی ایران از سوی انجمن صنفی سازندگان اسکلت فلزی در اسفند ماه 93
در اینجا شایسته است از آقایان مهندس اسدالله باقرزاده،رییس انجمن صنفی سازندگان اسکلت فلزی استان تهران، مهندس مجتبی اربابی دبیر انجمن صنفی، دکتر نصرالله عنایت رئیس کمیته انتخاب چهره برجسته سازه های فولادی، دکتر علی مزروعی رییس هیات مدیره سازه های فولادی و سایر همکاران تشکیل دهنده پنجمین کنفرانس بین المللی تشکر و قدردانی نمایم که با اهدای لوح تقدیر نتیجه زحمات یک صنعتکار ۵۵ ساله را ادا کردند. شرکت کوپال لوح تقدیرهای زیادی گرفته ولی این کنفرانس در داخل ایران رشد نموده و باعث دلگرمی زحمتکشان و فعالان صنعت است.
در پایان چه توصیه یا پیشنهادی به مسئولان صنعتی و صنعتگران ایرانی دارید؟
تقاضای این صنعتکار پیشکسوت این است که برای بهبود اقتصاد مملکت، هر نوع محصولی را که می سازیم بدون در نظر گرفتن مادیات، اول به کیفیت بیاندیشیم تا نیازمند به صنعت سایر کشورها نباشیم. برای من به راستی باعث افتخار است که صاحبان صنایع بزرگ و مسئولان به کارهایم توجه خاصی داشته و دارند. مایه مباهات من است که شرکت صنعتی ساختمانی کوپال یکی از شرکت هایی است که در زمینه ساخت تیرآهن لانه زنبوری و ساخت اسکلت فلزی های بزرگ، مورد تایید مهندسان مشاور و دست اندرکاران صنعت قرار گرفته است.
امروز در کشور ما اندیشه ها و دست هایی در فعالیت اند تا صادقانه فرهنگ توسعه صنعت را تا دورترین نقاط ایران بکشانند و چشم جهانیان را به خود جلب نمایند. ولی برای تحقق این امر لازم است صنعتگران از حمایت مسئولان برخوردار باشند . در ضمن مسئولان باید از صنعتگران بخواهند تا آنچه میسازند با بهترین کیفیت باشد، زیرا تولید کم و باکیفیت بهتر از تولید انبوه و بدون کیفیت است. ضمن تقدیر از صنعتکاران و کارآفرینان این مملکت از آنان تقاضا دارم در تولیدات خود از کیفیت کوتاهی نکنند تا نیاز به محصولات خارجی نداشته باشیم.
شعار شرکت صنعتی کوپال:" تنها راه رسیدن به خودکفایی کشور تولید با کیفیت است."
ارسال نظر