مصرف داروهای اعصاب و آرام بخش را به یکدیگر توصیه نکنید
یک روانپزشک با اشاره به اینکه مصرف خودسرانه داروهای آرام بخش و اعصاب میتواند بیماری اولیه فرد را تشدید کند، از مردم خواست از توصیه داروهای آرام بخش به یکدیگر خودداری کنند. دکتر وحید فرنیا در گفتوگو با «ایسنا»)، با بیان اینکه کشور ما از نظر سوء مصرف دارو و خوددرمانی از استانداردهای جهانی بالاتر است، افزود: در این بین سوءمصرف داروهای اعصاب و آرام بخش خطر مضاعفی را برای فرد در پی دارد و میتواند باعث وابستگی و حتی اعتیاد شود. وی اظهار کرد: گاه عوارض سوء مصرف داروهای اعصاب و آرام بخش آنقدر شدید است که فرد برای رهایی از این داروها نیز به درمان دارویی و مشاوره نیازمند میشود.
یک روانپزشک با اشاره به اینکه مصرف خودسرانه داروهای آرام بخش و اعصاب میتواند بیماری اولیه فرد را تشدید کند، از مردم خواست از توصیه داروهای آرام بخش به یکدیگر خودداری کنند.
دکتر وحید فرنیا در گفتوگو با «ایسنا»)، با بیان اینکه کشور ما از نظر سوء مصرف دارو و خوددرمانی از استانداردهای جهانی بالاتر است، افزود: در این بین سوءمصرف داروهای اعصاب و آرام بخش خطر مضاعفی را برای فرد در پی دارد و میتواند باعث وابستگی و حتی اعتیاد شود. وی اظهار کرد: گاه عوارض سوء مصرف داروهای اعصاب و آرام بخش آنقدر شدید است که فرد برای رهایی از این داروها نیز به درمان دارویی و مشاوره نیازمند میشود. به گفته این پزشک متخصص، گاهی برخی از افراد برای حل مشکلات خود از جمله اضطراب، کم خوابی و... به مصرف خودسرانه داروهای اعصاب رو میآورند که این داروها به عنوان یک مسکن مقطعی مشکل فرد را از بین میبرد، اما فرد از درمان اصلی مشکل خودباز میماند.
فرنیا گفت: علاوه بر اینکه مشکل روحی این افراد جدیتر و مزمنتر میشود و بعدها درمان آن سختتر خواهد شد، بعد از مدتی دیگر بدن فرد در برابر دارو تحمل پیدا میکند و دیگر به دوزهای پایین پاسخ نمیدهد و فرد مجبور است مدام میزان داروی مصرفی خود را افزایش دهد.آسیبهای کبدی و کلیوی ناشی از افزایش مصرف دارو و همچنین عوارض روحی و اختلالات روانپزشکی از جمله عوارض ناشی از سوء مصرف داروهای آرام بخش است که وی از آنها نام برد.
این روانپزشک داروهایی که با پسوند « پام» شناخته میشود از جمله اگزازپام، دیازپام، لورازپام و کلونازپام را از جمله بیشترین داروهای آرام بخشی دانست که مورد سوء مصرف قرار میگیرد و ادامه داد: این داروها اگر کوتاه مدت و تحت نظر پزشک تجویز شوند عوارضی ندارند، اما اگر خودسرانه و طولانی مدت مصرف شوند عوارض جسمی و روانی فراوانی دارند و جزو اعتیادآورترین داروهای اعصاب و روان هستند.
فرنیا تصریح کرد: این داروها از دسته داروهایی هستند که افرادی که از مواد مخدر استفاده میکنند گاهی برای خوددرمانی به مصرف آن روی میآورند. وی از مردم جامعه خواست از مصرف خودسرانه و بدون تجویز داروهای اعصاب خودداری کنند و از توصیه کردن آن به یکدیگر هم بپرهیزند، زیرا استفاده از این داروها هم بیماری اولیه را تشدید میکند و هم عوارض جسمی و روانی در پی دارد. این روانپزشک با تاکید بر اینکه نباید به همه داروهای اعصاب برچسب اعتیادآوری زد، اظهار کرد: بسیاری از این داروها اگر تحت نظر پزشک و به اندازه مصرف شوند مشکلی ایجاد نمیکنند. فرنیا معتقد است: بسیاری از افرادی که خود درمانی میکنند از داروهای اعتیادآوری استفاده میکنند که تاثیر فوری دارد.
ارسال نظر