تغییر دکوراسیون با رنگ سال
اگر شما هم جزو آن دسته از علاقه‌مندان به تغییر دکوراسیون متناسب با تغییر سال هستید و می‌خواهید در آستانه سال جدید، دکوراسیون خانه خود را متناسب با تغییر سال، عوض کنید حتما برایتان جالب خواهد بود که بدانید یکی از شیوه‌های بسیار موثر برای این تغییر دکوراسیون واحد مسکونی تان با رنگ بنفش است که امسال به عنوان رنگ سال معرفی شده است.
همان‌طور که می‌دانید رنگ‌ها در دکوراسیون یکی از مهم‌ترین عناصر اصلی محسوب می‌شوند که تاثیر بسیار زیادی در خلق حس و حال در محیط بر عهده دارند. دکوراسیون منزل شما متناسب با رنگی که برای آن انتخاب می‌کنید به‌رغم اینکه می‌تواند معرف سلیقه شما باشد، می‌تواند در ایجاد فضای روانی و تصویری اعضای خانواده نقش ایفا کند.
بر این اساس، اغلب علاقه‌مندان به تغییر دکوراسیون و کسانی که متناسب با تغییر سال تصمیم به تغییر دکوراسیون می‌گیرند و از امکانات کافی در این زمینه هم برخوردارند، معمولا رنگ سال را به عنوان رنگ غالب دکوراسیون منزل خود انتخاب می‌کنند. اما گذشته از اینکه هر سال چه رنگی به‌عنوان رنگ مد سال انتخاب می‌شود در گام اول ما باید بدانید که آیا رنگ سال، رنگ مناسبی برای دکور یک واحد مسکونی هست یا خیر؟
هر چند اغلب متخصصان دکوراسیون معتقدند تمام رنگ‌ها اگر به درستی در یک دکور مورد استفاده قرار گیرد می‌تواند تاثیری مناسب داشته باشد و به خلق فضایی تازه کمک کند اما توصیه می‌شود قبل از انتخاب هر رنگی برای دکور، با شناخت کافی آن رنگ تشخیص دهید که آیا آن رنگ با توجه به ویژگی‌های درونی و فردی شما، رنگ مناسبی می‌تواند باشد یا خیر؟
با توجه به اینکه امسال بنفش به عنوان رنگ سال معرفی شده و احتمالا افراد بسیاری هستند که به فکر دکور آپارتمان خود با این رنگ افتاده یا می‌افتند، این شماره مطالبی راجع به این رنگ و کاربرد آن در دکوراسیون مطرح می‌شود.
بنفش در روان شناسی و عرفان
براساس منابع موجود، بنفش رنگ عرفان و معنویت است. بنفش در هر طیفی که باشد الهام بخش و رنگ شاهزادگان، ‌پادشاهان و ملکه‌ها است. بنفش سیر در اصل ترکیبی از رنگ‌های آبی و قرمز است که ویژگی‌های هر دو رنگ را یکجا در بردارد. تندی قرمز به واسطه آرامش و خنکی آبی فروکش می‌کند و به حس تازه تبدیل می‌شود و شما را به آرامش و رهایی دعوت می‌کنند. به همین دلیل است که در بیمارستان‌های روانی و مطب روانشناسان اغلب از بنفش ملایم یا همان بنفش یاسی استفاده می‌شود. بنفش ملایم احساس ترس را کاهش می‌دهد و مشغله‌های فکری آزاردهنده را تعدیل می‌کند وقتی بنفش در کنار سفید قرار می‌گیرد، سمبل خالص بودن و تواضع است. در فرهنگ چین، بنفش رنگ رویاپردازان و فیلسوفان است و نشانه صداقت، وفاداری و عشق است. علم رنگ‌شناسی ثابت کرده است که بنفش آثار ترس و شوک‌های روحی را پاک می‌کند و در این زمینه مانند اشعه ماورای بنفش
عمل می‌کند.
بنفش در دکوراسیون
متخصصان علم دکوراسیون با توجه به ویژگی‌های روان‌شناسانه و سایر ویژگی‌های رنگ بنفش توصیه می‌کنند از کاربرد این رنگ در دکور منزل خود اجتناب نکنید. از رنگ بادمجانی عمیق به بنفش کمرنگ، بنفش رنگ‌های متنوع و مختلط دارد که در بسیاری از اتاق‌های بزرگ کاربرد دارد. و از آن رنگ برای دراماتیک کردن رنگ‌بندی در یک محل استفاده می‌شود. رنگ بنفش باعث ایجاد احساس تجمل، رفاه و گرمی می‌شود. این ویژگی‌های عالی برای یک اتاق ناهارخوری رسمی است.
به طور کلی باید گفت که ترکیب رنگ زرد و بنفش به طور متعادل فضای شورانگیز و جذابی در طراحی داخلی خانه ایجاد می‌کند. بنفش تقریبا رنگی اسرارآمیز است که بسیاری از مردم علاقه فراوانی به این رنگ دارند. از رنگ روشن بنفش یاسی گرفته تا بنفش تیره مخملی همگی به فضای خانه زیبایی و درخشندگی و جذابیت خاصی می‌دهند.
با نگاه به ترکیب‌بندی رنگی زیبای یک گل زنبق بنفش که در ترکیب با رنگ سفید و زرد آمده است می‌توانید برای طراحی داخلی زیبای اتاق و خانه خود بهره بگیرید.
بنفش در تاریخ و طبیعت
این رنگ به‌‌ همان اندازه‌ای که در تاریخ، پرآوازه بوده است، در طبیعت نیز به‌‌ همان اندازه برجسته و پراهمیت است و می‌توانید از انواع ترکیبات رنگی بنفش که در طبیعت می‌بینید، برای طراحی جذاب دکوراسیون منزل خود بهره بگیرید.
همچنین شما می‌توانید از ترکیب رنگی گل‌های بنفش و زرد یا بنفش و صورتی همراه با برگ‌های سبز و شاخه‌های قهوه‌ای برای طراحی رنگ دکوراسیون داخلی خانه الهام بگیرید، مثلا در مریم‌گلی می‌توانید ببینید که رنگ بنفش تیره به چه زیبایی با سبز ترکیب شده است. در گل زنبق هم بین رنگ سفید و زرد و بنفش کنتراست (تضاد) بسیار زیبایی ایجاد شده است. یک کلم بنفش را از وسط ببرید تا ترکیب ستایش برانگیز سفید و بنفش داخل این سبزیجات را ببینید. تمام این ترکیبات رنگی زیبای موجود در طبیعت می‌تواند راهنمای شما در تزئین و طراحی دکور داخلی خانه باشد.
دو خاصیت حرارتی رنگ بنفش
از آنجایی که بنفش ترکیبی از ۲ رنگ آبی و قرمز است، هم می‌تواند به‌عنوان یک رنگ گرم و هم به عنوان رنگ سرد مورد استفاده قرار گیرد. رنگ بنفش و سایه‌ای از ارغوانی (با ترکیب قرمز بیشتر) طرح آبی سرد را به طرحی گرم تبدیل می‌کند، در حالی که استفاده بیشتر از رنگ آبی نیلی در ترکیب با نارنجی گرم در طراحی داخلی رنگ بنفش سردی را تولید می‌کند.
به طور کلی باید گفت که ترکیب رنگ زرد و بنفش به طور متعادل فضای شورانگیز و جذابی در طراحی داخلی خانه ایجاد می‌کند. ترکیب انواع طیف‌های رنگ بنفش روشن و یاسی با کمی ارغوانی تیره می‌تواند فضای آرامش‌بخش، عرفانی و عاشقانه‌ای در یک اتاق خواب به وجود آورد. خود بنفش‌های خالص در برخی طراحی‌های مقتدرانه به کار می‌روند.
سرزندگی در کنار آرامش
طراحی دکوراسیونی که رنگ بنفش به کار رفته در آن بیشتر فضایی سرزنده و شاد در خانه ایجاد می‌کند، ولی قبل از کاربرد آن در دکور خانه مطمئن شوید که به این رنگ علاقه دارید و می‌توانید با آن زندگی کنید. سال‌ها است از پادشاهان گرفته تا قهرمانان جنگی و مردم عادی رنگ بنفش را نشانه اصالت، قدرت، روحانیت،‌ گاه شهرت، پنهانکاری و رمز و راز می‌دانستند.