چالش بر سر بودجه عمرانی
امسال با وجود آنکه لایحه بودجه به موقع به مجلس رسید اما استعفای دسته جمعی برخی از نمایندگان، شیرینی تحویل به موقع بودجه را به کام ملت تلخ کرد. تنها سه روز بعد از رونمایی از بودجه، برخورد عجیب برخی از نمایندگان، حاشیههای تازهای را در رابطه مجلس نهم با دولت تدبیر و امید ایجاد کرد. دولت به دلیل کمبود اعتبارات که حالا دیگر بر هیچکس پوشیده نیست، با کاهش ۳۳ درصدی اعتبار بودجه عمرانی تصمیم گرفت تا این منابع محدود را طوری توزیع کند که کارآیی منابع به حداکثر خود برسد نه اینکه به همه طرحها بودجه برسد، ولی اثربخشی لازم را نداشته باشد.
امسال با وجود آنکه لایحه بودجه به موقع به مجلس رسید اما استعفای دسته جمعی برخی از نمایندگان، شیرینی تحویل به موقع بودجه را به کام ملت تلخ کرد. تنها سه روز بعد از رونمایی از بودجه، برخورد عجیب برخی از نمایندگان، حاشیههای تازهای را در رابطه مجلس نهم با دولت تدبیر و امید ایجاد کرد.
دولت به دلیل کمبود اعتبارات که حالا دیگر بر هیچکس پوشیده نیست، با کاهش ۳۳ درصدی اعتبار بودجه عمرانی تصمیم گرفت تا این منابع محدود را طوری توزیع کند که کارآیی منابع به حداکثر خود برسد نه اینکه به همه طرحها بودجه برسد، ولی اثربخشی لازم را نداشته باشد.بنابراین قرار شد از میان ۲ هزار و ۹۰۶ پروژه عمرانی ناتمام، اولویت با طرحهایی باشد که بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد پیشرفت دارند. چیزی که به مذاق نمایندگان بعضی از استانها خوش نیامد. دولت معتقد است تکمیل حتی تعداد اندکی طرح در هر استان منطقیتر است تا اینکه همه طرحها را سالها نیمهتمام باقی بگذارد. به نظر میرسد برخی نمایندگان که به روش بودجه نویسی قبلی عادت کردهاند ترجیح میدهند در لایحه بودجه۹۳ برخی از اعتبارات حوزههای انتخابیهاشان هرچند صوری ولو اینکه تا پایان سال تامین اعتبارهم نشود، با ارقام درشت آورده شود، اما به گفته نوبخت در خوشبینانهترین حالت، امسال ۱۱ هزار میلیارد تومان از بودجه ۵۶ هزار میلیارد تومانی عمرانی پیشبینی شده در دولت گذشته محقق خواهد شد، ضمن اینکه قبل از آغاز بهکار دولت یازدهم تنها ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی پرداخت شده است. معاون
برنامهریزی رییسجمهور گفته با وجود اینکه دولت یازدهم هیچ نقشی در ایجاد طرحها نداشته است، اما نمیخواهد آنها به آثار باستانی تبدیل شوند.
ارسال نظر