دلایل افت و خیزهای پاییزی مسکن
فرید قدیری دبیر گروه مسکن بازار مسکن در فصلی که گذشت، بدون اثرپذیری از نوسانات تابستانی، شکل متفاوتی از تغییرات قیمتی را تجربه کرد. قیمت پاییزی مسکن در تهران طی ماه اول، اگرچه تاحدودی دنباله رو مسیر سه ماه تابستان شد و به میزان خفیف کاهش یافت؛ اما در دو ماه بعد، با افزایش جزئی مواجه شد. متوسط قیمت آپارتمانهای فروخته شده در شهر تهران طی ماههای آبان و آذر به ترتیب ۵/۰ درصد و ۹/۰ درصد نسبت به ماههای قبل، افزایش پیدا کرد. در حال حاضر سطح قیمت مسکن در پایتخت به مترمربعی ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.
فرید قدیری دبیر گروه مسکن بازار مسکن در فصلی که گذشت، بدون اثرپذیری از نوسانات تابستانی، شکل متفاوتی از تغییرات قیمتی را تجربه کرد. قیمت پاییزی مسکن در تهران طی ماه اول، اگرچه تاحدودی دنباله رو مسیر سه ماه تابستان شد و به میزان خفیف کاهش یافت؛ اما در دو ماه بعد، با افزایش جزئی مواجه شد. متوسط قیمت آپارتمانهای فروخته شده در شهر تهران طی ماههای آبان و آذر به ترتیب 5/0 درصد و 9/0 درصد نسبت به ماههای قبل، افزایش پیدا کرد. در حال حاضر سطح قیمت مسکن در پایتخت به مترمربعی 4 میلیون و 100 هزار تومان رسیده است. شاید هماکنون این تصور وجود داشته باشد که چون قیمت مسکن در فصل سرد سال افزایش پیدا کرده - آن هم در شرایطی که حجم معاملات تغییر چندانی نکرده- رکود به پایان رسیده و بازار وارد دور تازهای از رونق شده است؛ اما بررسیهای کارشناسان این شائبه را تایید نمیکند که دلایل افت و خیزهای پاییزی بازار مسکن را ناشی از دو عامل مقطعی و زودگذر میداند. عامل اول به فعل و انفعالات داخلی بازار مسکن برمی گردد؛ طی دو ماه اخیر، معاملات خرید مسکن در مناطق گرانقیمت، افزایش یافت و در مناطق ارزانتر، کمتر شد. همین اتفاق، سطح متوسط
قیمت را به تراز شمال شهر متمایل کرد. در ماه گذشته فضای روانی بازار مسکن بهعنوان دومین عامل، تحتتاثیر التهابات ارزی، کاهش بهای نفت و ریزش بورس قرار گرفت. در این فضا، انتظار گروهی از فعالان بازار، افزایش قیمت را پشتیبانی کرد؛ اما چون بازار مسکن همچنان در وضعیت تخلیه حباب قرار دارد، انتظارات مخالف، با کشش کافی همراه نخواهد شد.
ارسال نظر