انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران:
برجام، صادرات فولاد خام را دو برابر کرد
دنیای اقتصاد- انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرد: پس از توافق برجام و اجرای آن، صادرات فولاد خام مانند اسلب، بیلت و آهن اسفنجی در سال ۱۳۹۴ نسبت به ۱۳۹۳ دو برابر رشد کرد. انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرد صادرات فولاد خام شامل اسلب، بیلت و آهن اسفنجی از سقف ۹۷۵ هزار تن در سال ۱۳۹۳ به رقم یک میلیون و ۷۹۰ هزار تن در سال ۱۳۹۴ رسید که نشان دهنده رشد دوبرابری پس از توافق برجام است. قیمت هر تن بیلت برابر با قیمت دست کم هفت بشکه نفت است، بنابراین صادرات پارسال فولاد برابر با صدور ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه نفت بود.
دنیای اقتصاد- انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرد: پس از توافق برجام و اجرای آن، صادرات فولاد خام مانند اسلب، بیلت و آهن اسفنجی در سال ۱۳۹۴ نسبت به ۱۳۹۳ دو برابر رشد کرد. انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اعلام کرد صادرات فولاد خام شامل اسلب، بیلت و آهن اسفنجی از سقف ۹۷۵ هزار تن در سال ۱۳۹۳ به رقم یک میلیون و ۷۹۰ هزار تن در سال ۱۳۹۴ رسید که نشان دهنده رشد دوبرابری پس از توافق برجام است. قیمت هر تن بیلت برابر با قیمت دست کم هفت بشکه نفت است، بنابراین صادرات پارسال فولاد برابر با صدور ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه نفت بود. همچنین پارسال میزان میلگرد صادراتی واحدهای تولیدی با رشد ۲۲ درصدی به رقم ۳۰۲ هزار تن رسید. آمارها نشان می دهد سال ۱۳۹۳ مجموع میلگرد صادراتی واحدهای تولیدی ۲۴۸ هزار تن بود.
برپایه این اطلاعات، پارسال میزان ورق فولادی صادراتی در مقایسه با عملکرد سال ۱۳۹۳ رشد ۱۱ درصدی را ثبت کرد و به یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسید. مجموع صادرات ورق فولادی در سال ۱۳۹۳، یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن بود. بر پایه گزارش های منتشر شده، انبار فروشندگان در یک ماه گذشته تخلیه شده است و انتظار نمی رود تا اواسط خردادماه موجودی ارزانقیمت انبارها باقی بماند. آنچه بر جای مانده، موجودیهای خرید گران است که صاحبان آنها به سادگی حاضر به فروش آن نیستند. گفتنی است؛ جمهوری اسلامی امروز به عنوان چهاردهمین فولادساز جهان محسوب می شود و در سال ۱۳۹۴ برای نخستین بار رکورد صادرات چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تن را در این بخش ثبت کرد. قرار است براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ ظرفیت فولاد کشور به رقم ۵۵ میلیون تن برسد و از این میزان حدود ۱۵ میلیون تن به صادرات اختصاص می یابد. مجتمع فولاد مبارکه اصفهان با سهم حدود ۵۰ درصدی در زمینه تولید و صادرات، در جایگاه نخست است و مجتمع فولاد خوزستان و ذوب آهن اصفهان در ردیف های بعدی جای دارند. دولت یازدهم از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ فعال سازی هفت طرح فولاد استانی را که از سال ۱۳۸۵ به دلیل مشکلات مالی متوقف شده بود، فعال ساخت. هر یک از این واحدها ۸۰۰ هزار تن تا یک میلیون تن ظرفیت دارد. فولاد سپیددشت (چهارمحال و بختیاری)، نی ریز (فارس)، قائنات (خراسان جنوبی)، شادگان (خوزستان)، سبزوار (خراسان رضوی)، میانه (آذربایجان شرقی) و بافت (کرمان) هفت طرح فولاد در استان های کشور است.
ارسال نظر