یک هفتم جمعیت جهان سیگاری هستند
به گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۲ یک میلیارد نفر از جمعیت بیش از هفت میلیارد نفری جهان حدود ۲۵/۶ تریلیون نخ سیگار دود کردند. به گزارش پایگاه خبری سازمان بهداشت جهانی، براساس این گزارش اگر چه محبوبیت سیگار کشیدن در اقصی نقاط دنیا نسبت به سالهای قبل کاهش یافته است، اما هنوز هم این آمار به دلیل رشد جمعیت افزایش قابل توجهی را نسبت به ۳۰ سال گذشته نشان میدهد. بررسی دادههای آماری از ۱۸۷ کشور دنیا نشان میدهد، در سال ۲۰۱۲، ۹۶۷ میلیون نفر در هر روز سیگار کشیدند. در حالی که در سال ۱۹۸۰ این آمار ۷۲۱ میلیون نفر بوده است.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2012 یک میلیارد نفر از جمعیت بیش از هفت میلیارد نفری جهان حدود 25/6 تریلیون نخ سیگار دود کردند.
به گزارش پایگاه خبری سازمان بهداشت جهانی، براساس این گزارش اگر چه محبوبیت سیگار کشیدن در اقصی نقاط دنیا نسبت به سالهای قبل کاهش یافته است، اما هنوز هم این آمار به دلیل رشد جمعیت افزایش قابل توجهی را نسبت به ۳۰ سال گذشته نشان میدهد.بررسی دادههای آماری از ۱۸۷ کشور دنیا نشان میدهد، در سال ۲۰۱۲، ۹۶۷ میلیون نفر در هر روز سیگار کشیدند. در حالی که در سال ۱۹۸۰ این آمار ۷۲۱ میلیون نفر بوده است.به گفته محققان، این افزایش در تعداد سیگاریهای دنیا به افزایش جمعیت مربوط است و با توجه به اینکه جمعیت کره زمین در ۵۰ سال گذشته به دوبرابر افزایش داشته و به بیش از ۷ میلیارد نفر رسیده است، طبیعتا افراد بیشتری نیز در دنیا از این عادت پیروی میکنند.آمار و ارقام نشان میدهد تعداد افراد سیگاری در چندین کشور بزرگ از جمله بنگلادش، چین و روسیه در سالهای اخیر با افزایش قابل توجهی روبه رو بوده است.بر اساس گزارش انستیتو آمار بهداشت، درمان و ارزیابی دانشگاه واشنگتن (IHME) بالاترین میزان مصرف سیگار در حال حاضر در جهان در کشورهای در حال توسعه مشاهده میشود.
به گفته محققان، شیوع سیگار کشیدن در سطح جهانی نسبت به جمعیت جهان کاهش یافته است، به طوری که بر اساس این آمار در حال حاضر از هر ۱۰ مرد، ۳ مرد یا ۳۱ درصد و از هر۲۰ زن، یک نفر یا ۶ درصد در روز سیگار میکشند. در حالی که این آمار در سال ۱۹۸۰ میلادی به ترتیب ۴۱ درصد و ۱۰ درصد بود.آمار نشان میدهد در کشور تیمور شرقی در جنوب شرق آسیا ۶۱ درصد مردم هر روز سیگار میکشند و این کشور بالاترین شیوع مصرف دخانیات نسبت به جمعیت را در میان کشورهای دنیا دارد.جزایر کارائیب از آنتیگوا و باربودا در آمریکای جنوبی با ۵ درصد در پایین این فهرست قرار دارند.کشورهای کانادا، ایسلند، نروژ و مکزیک نیز در کاهش مصرف یا ترک سیگار موفقتر از سایر کشورها بودهاند.محققان میگویند کشورهای یونان، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، چین، کویت، فیلیپین، روسیه، سوئیس و اروگوئه از لحاظ سلامت بیشترین تلفات را به دلیل شیوع بالای مصرف سیگار دارند.سازمان بهداشت جهانی میگوید با اجرای مداوم سیاستهای این سازمان برای کاهش مصرف سیگار نظیر افزایش مالیات سیگار و ممنوعیت استعمال دخانیات در فضاهای باز میتواند جان میلیونها نفر را از خطر مرگ نجات دهد.
ارسال نظر