زنان و کودکان؛ اولین قربانیان آب ناسالم در جهان
هفته جهانی آب در استکهلم نقطه کانونی برای مسائل مربوط به آب در جهان است. این رویداد توسط SIWI (بنیاد جهانی آب استکهلم) سازماندهی میشود. امسال موضوع این رویداد «آب برای رشد پایدار» است. در هفته جهانی آب که از ۲۹ اوت شروع شد، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) بیان کرده است که هزینه فرصت ناشی از فقدان دسترسی به آب بهطور متناسب بر زنان و دخترانی تحمیل میشود که روزانه مجموعا ۲۰۰ میلیون ساعت زمان (یا بیش از ۲۲۸۰۰ سال) صرف جمعآوری این منبع حیاتی میکنند که یک اتلاف بزرگ در زمان ارزشمند آنهاست.
هفته جهانی آب در استکهلم نقطه کانونی برای مسائل مربوط به آب در جهان است. این رویداد توسط SIWI (بنیاد جهانی آب استکهلم) سازماندهی میشود. امسال موضوع این رویداد «آب برای رشد پایدار» است. در هفته جهانی آب که از ۲۹ اوت شروع شد، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) بیان کرده است که هزینه فرصت ناشی از فقدان دسترسی به آب بهطور متناسب بر زنان و دخترانی تحمیل میشود که روزانه مجموعا ۲۰۰ میلیون ساعت زمان (یا بیش از ۲۲۸۰۰ سال) صرف جمعآوری این منبع حیاتی میکنند که یک اتلاف بزرگ در زمان ارزشمند آنهاست.تصور کنید: ۲۰۰ میلیون ساعت یعنی ۳/ ۸ میلیون روز یا بیش از ۲۲۸۰۰ سال.
این نهاد حمایت از کودکان میگوید که این فعالیت یک کار روزانه برای میلیونها دختر هندی است. این مساله مانند این است که زنی با یک سطل خالی در عصر حجر شروع کند و تا سال ۲۰۱۶ نتواند با آب به منزل خود برسد. تصور کنید که جهان در این مدت تا چه اندازه پیشرفت کرده است. تصور کنید زنان در این مدت تا چه اندازه میتوانستند به توانمندیهای دیگر دست یابند. این پیام نهاد کودکان سازمان ملل متحد موجب شد تا کارشناسان از سراسر دنیا در استکهلم پایتخت کشور سوئد برای هفته جهانی آب و به منظور بحث و توسعه راهحلهای جدید درباره چالشهای مرتبط با آب در جهان گردهم بیایند. یونیسف میگوید هدف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDG) برای آب و سیستم فاضلاب مستلزم دسترسی جهانی و منصفانه برای آب در دسترس و سالم تا سال ۲۰۳۰ است. اولین قدم این است که برای هر فرد خدمات اولیه در خلال یک سفر رفت و برگشت ۳۰ دقیقهای فراهم شود و هدف بلندمدت این خواهد بود که برای هر فردی این اطمینان ایجاد شود که آب سالم در خانههای آنها در دسترس خواهد بود.
گرچه، تخمینهای سازمان ملل این است که بهطور مثال در آفریقای سیاه، ۲۹ درصد جمعیت (۳۷ درصد در مناطق روستایی و ۱۴ درصد در مناطق شهری) منابع آب آشامیدنی در فاصله ۳۰ دقیقهای خانهها یا دورتر بهبود یافته است. گزارشها نشان میدهد افرادی که زمانی را برای چنین فعالیتهایی صرف میکنند، تقریبا همیشه زنان و دختران هستند. مطالعهای از کشورهای آفریقای سیاه نشان داده است که وقتی زمان جمعآوری بیش از ۳۰ دقیقه است، تخمین زده میشود که ۳۶/ ۳ میلیون کودک و ۵۴/ ۱۳ میلیون زن بزرگسال مسوول جمعآوری آب بودهاند. بهعنوان مثال در مالاوی، زنانی که آب جمعآوری میکنند بهطور متوسط ۵۴ دقیقه صرف میکنند، در حالی که مردان تنها ۶ دقیقه صرف این کار میکنند. یونیسف همچنین تاکید میکند که صرف زمان اضافی برای جمعآوری آب، بهطور قابل توجهی زمان در دسترس برای صرف زمان با خانوادهها، مراقبت از کودکان، دیگر وظایف مربوط به خانواده یا فعالیتهای مربوط به فراغت را کوتاهتر کرده است.
برای کودکان جمعآوری آب موجب میشود تا زمانی که میتوانست صرف یادگیری شود صرف یک نیاز اولیه انسانی شود. علاوه بر این، جمعآوری آب میتواند بر سلامت کل خانواده و بخصوص کودکان تاثیر بگذارد: زمانی که آب در خانهها در دسترس نیست و حتی اگر از یک منبع سالم جمعآوری میشود، فرآیند انتقال و ذخیره آب ریسک بیماری را تا زمان نوشیدن آن افزایش میدهد. این امرهمچنین ریسک بیماریهای گوارشی را افزایش میدهد که خود چهارمین عامل عمده مرگ بین کودکان زیر ۵ سال است و یک عامل مهم سوءتغذیه مزمن یا عقبماندگی رشد است که بر زندگی ۱۵۹ میلیون کودک در سراسر جهان تاثیر میگذارد. سالانه بیش از ۳۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال به دلیل سیستم فاضلاب فقیر، بهداشت ضعیف یا آب آشامیدنی ناسالم جان خود را از دست میدهند که به ازای هر روز میزان ۸۰۰ نفر برای آن تخمین زده میشود.
ارسال نظر