گوگل مپس آفلاین برای اندرویدی‌ها
نقشه‌های گوگل قطعا از بهترین نقشه‌های اینترنتی موجود است که تمام مسیرها را در درون خود دارد و با قابلیت مسیریابی، یکی از بهترین گزینه‌های موجود در سفرها محسوب می‌شود. اما مشکل اینجاست که برای استفاده از گوگل مپس باید به اینترنت متصل باشید. اگر به سفر می‌روید و هزینه‌های رومینگ و اتصال به اینترنت زیاد است، شاید از استفاده از گوگل مپس منصرف شوید و فکر کنید که به کارتان نخواهد آمد. به نظر هم نمی‌رسد گوگل برنامه‌ای برای امکان دانلود نقشه‌ جهان توسط کاربران در سر داشته باشد؛ اما در مقابل گوگل این امکان را به شما می‌دهد که نقشه منطقه‌ای محدود را دانلود کنید؛ بنابراین اگر به جای جدیدی می‌روید و اینترنت هم ندارید، این قابلیت بسیار کاربردی خواهد بود. در این مطلب قرار است یاد بگیریم که چگونه نقشه‌ یک منطقه را دانلود کنیم و بتوانیم بعدا از آن به‌صورت آفلاین استفاده کنیم. البته توجه داشته باشید که به دلیل مشکلات حقوقی دانلود نقشه‌ بعضی از کشورها میسر نیست. با این حال در لیست بلند بالایی که توسط گوگل منتشر شده، نام بسیاری از کشورها و از جمله ایران را می‌بینید که برای دانلود نقشه آنها به هیچ مشکلی برنخواهید خورد.

دانلود نقشه برای استفاده‌ در حالت آفلاین
اگر اپلیکیشن گوگل مپس را ندارید، می‌توانید آن را از پلی استور گوگل نصب کنید. بعد برنامه را اجرا کرده و در نوار جست‌وجوی بالایی آن، نام منطقه‌ای را که می‌خواهید نقشه‌ آن را دانلود کنید، وارد کنید. حالا که اپلیکیشن شما را به منطقه‌ مورد نظر هدایت کرده ‌است، یک بار دیگر روی نوار جست‌وجو ضربه بزنید و این ‌بار عبارت «Ok Maps» را وارد و دکمه «Search» را بفشارید. حالا از شما پرسیده خواهد شد که آیا می‌خواهید نقشه را ذخیره کنید؟ در این صفحه می‌توانید بزرگنمایی را هم تغییر بدهید تا بتوانید منطقه دقیق‌تری را برای ذخیره انتخاب کنید. باید توجه داشته باشید همان‌طور که گفته شد از این قابلیت تنها برای دانلود منطقه‌ محدودی می‌توانید استفاده کنید که البته چندان هم کم نیست؛ منطقه‌ای با وسعت ۵۰ کیلومتر در ۵۰ کیلومتر، یعنی ۲۵۰هزار هکتار. وقتی منطقه‌ مورد نظرتان را با بزرگنمایی مشخص کردید، روی «SAVE» کلیک کنید. حالا از شما می‌پرسد که چه نامی را برای منطقه مورد نظر می‌خواهید انتخاب کنید. بعد از نوشتن نام مربوطه، روی «Save» کلیک کنید تا فرآیند دانلود نقشه شروع شود. به‌عنوان مثال، حجم نقشه‌ دانلودی شهر رشت حدود ۹ مگابایت شد. اگر می‌خواهید منطقه وسیع‌تری را دانلود کنید، می‌توانید چنین فرآیندی را دوباره و چند باره تکرار کنید و منطقه‌ وسیع مورد نظر را در قسمت‌های جداگانه ذخیره کنید.

دسترسی به نقشه‌ دانلود شده
حالا که به مسافرت رفته‌اید و می‌خواهید از نقشه‌ دانلود شده‌ خود استفاده کنید، کافی ا‌ست بعد از باز کردن اپلیکیشن گوگل مپس، منوی برنامه را از سمت چپ صفحه بکشید و روی «Your Places» کلیک کنید. در پایین صفحه فهرست مناطقی را که قبلا دانلود کرده بودید، خواهید دید و کافی ا‌ست روی آنها کلیک کنید تا منطقه مربوطه نمایش داده شود.

کارکردهای نقشه‌های دانلود شده
قطعا تمام کارکردهایی که وقتی آنلاین هستید می‌توانید از آنها استفاده کنید، در حالت آفلاین قابل استفاده نیستند. به خصوص اینکه دیگر آخرین تغییرات منطقه مربوطه برای شما نمایش داده نخواهند شد. البته قابلیت‌هایی مثل مسیریابی، مشاهده ساختمان‌های سه‌‌بعدی یا نقشه‌های داخل ساختمانی همچنان فعال خواهند بود. علاوه ‌بر این، نقشه‌هایی که دانلود می‌کنید تاریخ انقضای ۳۰ روزه دارند و بعد از این ۳۰ روز دیگر نمی‌توانید از آنها استفاده کنید و باید دوباره منطقه مربوطه را ذخیره کنید. گوگل این کار را کرده تا مطمئن شود که حتما از آخرین تغییرات منطقه مورد نظرتان آگاه خواهید بود.

راهی دیگر برای ذخیره‌ نقشه
اگر با روشی که در ابتدا پیشنهاد دادیم که استفاده از دستور «OK Maps» بود راحت نیستید، بهتر است بدانید که راه دیگری هم برای دانلود نقشه‌ها وجود دارد. بعد از اینکه منطقه مورد نظرتان را جست‌وجو کردید و گوگل مپس آن را به شما نشان داد، روی نام منطقه در پایین صفحه کلیک کنید تا به صفحه‌ مربوط به مشخصات کامل آن منطقه وارد شوید. در این صفحه روی دکمه منو که همان سه نقطه‌ عمودی بالا سمت راست صفحه هستند کلیک کنید و «Download offline area» یا «Save offline map» را بفشارید تا بتوانید منطقه مربوطه را با همان توصیفاتی که در بخش‌های بالایی به آنها اشاره کردیم، دانلود کنید.