نشست بینتیجه یارانهای
از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم، چگونگی تامین منابع پرداخت یارانه نقدی همواره یکی از چالشهای پیش روی دولت بوده است. دولت دهم مکلف بود از تیرماه قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهد که آن را به دولت یازدهم موکول کرد. اما اینک کمبود منابع به گونهای به دولت فشار آورده است که وزیر اقتصاد میگوید ماهانه ۱۰۰۰ میلیارد تومان کسری منابع داریم. طیبنیا گفته است در شرایطی که ماهانه ۳۵۰۰ میلیارد تومان صرف پرداخت یارانه نقدی میشود، شاید کل هزینههای عمرانی دولت در طول سال به چیزی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان هم نرسد.
از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم، چگونگی تامین منابع پرداخت یارانه نقدی همواره یکی از چالشهای پیش روی دولت بوده است. دولت دهم مکلف بود از تیرماه قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهد که آن را به دولت یازدهم موکول کرد.
اما اینک کمبود منابع به گونهای به دولت فشار آورده است که وزیر اقتصاد میگوید ماهانه 1000 میلیارد تومان کسری منابع داریم. طیبنیا گفته است در شرایطی که ماهانه 3500 میلیارد تومان صرف پرداخت یارانه نقدی میشود، شاید کل هزینههای عمرانی دولت در طول سال به چیزی حدود 10 هزار میلیارد تومان هم نرسد. حذف دهکهای درآمدی بالا و یا افزایش قیمت حاملهای انرژی دو راهکاری است که دولت تدبیر و امید پیش روی خود دارد. در این میان شماری از نمایندگان مجلس پیشنهاد گنجاندن حذف ثروتمندان از دریافت یارانه نقدی را در اصلاحیه بودجه مطرح کردهاند. اما ظاهرا دولت موافق این رویکرد نیست و اعلام داشته که خود تدبیری برای این موضوع خواهد اندیشید. به همین منظور در جلسه فوقالعادهای که نمایندگان دولت و کمیسیون برنامه و بودجه برگزار کردند، دولت و مجلس بر سر نحوه ادامه هدفمندی به توافق نرسیدند. تاجگردون نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه از مخالفت دولت با پیشنهاد این کمیسیون مبنی بر حذف یارانه نقدی سه دهک بالای درآمدی خبر داده و گفته است دولت موافق حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی نیست و از مجلس خواسته تا در این زمینه صبر کند. در همین حال احمد
توکلی حذف 3 دهک بالای جامعه از دریافت یارانه نقدی را امکانپذیر دانسته و گفته است در حال حاضر نحوه پرداخت یارانه کاملا ناعادلانه و غیرهدفمند است و در عین حال نباید با چاپ اسکناس منابع یارانه نقدی تامین شود.
ارسال نظر