رشد منفی در کنار رکود تورمی
با اعلام نرخ رشد منفی اقتصادی از سوی محمد باقر نوبخت، عضو ارشد تیم اقتصادی دولت، حالا مشخص میشود که عمق رکود اقتصادی بیشتر از آن چیزی است که تا به حال گفته میشد. بانک مرکزی اخیرا پس از گذشت ۱۷ ماه نرخ رشد اقتصادی سال ۹۰ را ۳ درصد اعلام کرد. همچنین در گزارش این بانک میزان رشد اقتصادی در زمستان سال ۹۰ منفی ۳/۰ درصد اعلام شد. اما اینک معاون برنامهریزی رییسجمهور در یک برنامه تلویزیونی گفته است بر اساس اعلان مرکز آمار ایران رشد اقتصادی در سال گذشته منفی ۴/۵ درصد بوده و این درحالی است که این رقم باید ۸ درصد میبود.
با اعلام نرخ رشد منفی اقتصادی از سوی محمد باقر نوبخت، عضو ارشد تیم اقتصادی دولت، حالا مشخص میشود که عمق رکود اقتصادی بیشتر از آن چیزی است که تا به حال گفته میشد. بانک مرکزی اخیرا پس از گذشت 17 ماه نرخ رشد اقتصادی سال 90 را 3 درصد اعلام کرد. همچنین در گزارش این بانک میزان رشد اقتصادی در زمستان سال ۹۰ منفی ۳/۰ درصد اعلام شد. اما اینک معاون برنامهریزی رییسجمهور در یک برنامه تلویزیونی گفته است بر اساس اعلان مرکز آمار ایران رشد اقتصادی در سال گذشته منفی ۴/۵ درصد بوده و این درحالی است که این رقم باید ۸ درصد میبود. همچنین تورم نقطه به نقطه تیر ماه امسال ۴۴ درصد و تورم ۱۲ ماه منتهی به تیر ۵/۳۷ درصد بوده است. از سوی دیگر، وزیر اقتصاد نیز با ارائه گزارشی از وضعیت تکاندهنده اقتصاد ایران پرده برداشت و گفت که رکود تورمی شدیدی بر اقتصاد ایران حاکم شده است. به گفته طیبنیا، رشد نقدینگی اثر خود را در تورم نشان داد و به همین دلیل باید جلوی رشد منابع پایه پولی را به شدت بگیریم. دولت روحانی اعلام کرده که قصد دارد در برنامهای ۱۰۰ روزه با اولویت قرار دادن رونق کسبوکار و تولید، راه مهار تورم را در پیش بگیرد و
مسائل معیشتی مردم را حل کند. هر چند که به گفته طیبنیا، حل مشکل تورم یا رکود اقتصادی در یک دوره ۱۰۰ روزه امکانپذیر نیست. چرا که مشکل تورم ساختاری در ایران موجب بروز عدم تعادلهای اقتصاد شده و تا زمانی که عدم تعادلهای ساختاری را رفع نکنیم، نمیتوانیم مشکل تورم را به صورت بنیادی حل کنیم.
ارسال نظر