کیفیت زندگی در بافت فرسوده ارتقا یابد

دکتر قالیباف شهردار تهران با اشاره به اهمیت نوسازی بافت فرسوده گفت: شهرداری حق نگاه اقتصادی به بافت فرسوده را ندارد. قالیباف ابراز داشت: ما از سال ۸۶ بارها این حرف را مورد تاکید قرار داده ایم که شهرداری تهران حق نگاه اقتصادی به بافت فرسوده را ندارد. به همین جهت در ابتدا تشویق عوارض نوسازی بافت فرسوده ۵۰ درصد بود که این رقم به ۱۰۰ درصد پروانه ها افزایش پیدا خواهد کرد. وی با تاکید بر حذف عوارض متفرقه و بخشودگی پلاک های واقع در بافت فرسوده، تصریح کرد: مهم ترین دستاورد شهرداری تهران آن است که کیفیت زندگی در بافت فرسوده ارتقا یابد. از این رو ما نباید نقدینگی مردم برای نوسازی بافت فرسوده را خرج عوارض کنیم. شهردار تهران با تاکید بر اینکه باید تسهیلات لازم برای حق انشعاب پلاک های واقع در بافت فرسوده در نظر گرفته شود، عنوان داشت: ایجاد تسهیلات مناسب برای حق انشعاب خانه های واقع در محدوده بافت فرسوده از جمله نمونه های همکاری در مدیریت واحد شهری است؛ به نحوی که بعد از این اقدام شاهد خواهیم بود که با همین پتانسیل و ظرفیت های موجود می توانیم کارهای بسیار دیگری را هم انجام دهیم.

وی بر ضرورت اولویت بندی نقاط بحرانی بافت فرسوده پایتخت تاکید کرد و گفت: از میان ۱۷۰ هزار پلاک زیر ۱۰۰ متر در تهران، بخشی از افراد از توانایی مالی ضعیفی برخودار هستند که امکان بازپرداخت وام ها برای آن ها وجود ندارد. از این رو ضروری است در یک کار ستادی اولویت بندی های لازم در مناطق مختلف صورت گیرد تا کار را به صورت شفاف و روشن انجام دهیم. شهردار تهران با تاکید بر توجه به بسته های تشویقی یادآور شد: در بعضی از مناطق می توانیم در یک زمان بندی مشخص و با یک اقدام بین سازمانی به یکدیگر کمک می کنیم تا ضمن پیدا کردن راهکارهای اجرایی، مسیر قانونی را برای اجرای کار حل کنیم. وی تصریح کرد: بعضی از این بسته های تشویقی نیازمند جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی است تا زیرساخت های تجاری و فرهنگی نقاط واقع در بافت فرسوده آماده شود. در این مسیر امکان کاهش تعرفه های تجاری به منظور توسعه زیر ساخت ها در بافت فرسوده وجود دارد تا ضمن تامین نیازهای خدماتی شهروندان، سرمایه گذاری برای بخش خصوصی نیز اقتصادی باشد.

شهردار تهران بر ضرورت پرهیز از ورود مستقیم مدیریت شهری به حوزه ساخت و ساز بافت فرسوده تاکید و اظهار کرد: باید با دفاتر تسهیل گری بتوانیم کارهای حقوقی شهروندان را دنبال کرده و در زمینه اعطای وام، کارهای قانونی و... به آن ها کمک کنیم. وی با اشاره به اصلاح و نوسازی ۷۱ هزار پلاک در شهر تهران گفت: نوسازی بافت فرسوده شهر تهران در مقایسه با کل کشور بالاترین میزان رشد را داشته است. به نحوی که سالانه حدود هفت درصد بافت فرسوده نوسازی شده و در صورت تصمیم گیری درست می توانیم این آمار را به مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر نوسازی سالانه ۱۰ درصد از بافت فرسوده برسانیم.