وینـدوز ۱۰ پـرو یا Home کدام نسخه مناسب است؟
هرچند بیش از یکسال از عرضه نسخه نهایی ویندوز ۱۰ میگذرد، با این حال این سیستمعامل در حال حاضر کمتر از ۳۰ درصد بازار سیستمعاملها را در اختیار دارد. در هر حال اگر قصد دارید در آیندهای نزدیک سیستمعامل دستگاه خود را به ویندوز ۱۰ ارتقا دهید، این مطلب را بخوانید تا تفاوت نسخههای مختلف آخرین سیستمعامل ردموندیها را بررسی کنیم.
کدام نسخههای ۳۲ یا ۶۴ بیتی ویندوز ۱۰؟
پیش از آنکه تشخیص دهید کدام نسخه از ویندوز ۱۰ برای شما کاربردیتر است، بایستی دریابید که سیستم مدنظرتان با کدام یک از ورژنهای ۳۲ یا ۶۴ بیتی سازگاری دارد.
هرچند بیش از یکسال از عرضه نسخه نهایی ویندوز ۱۰ میگذرد، با این حال این سیستمعامل در حال حاضر کمتر از ۳۰ درصد بازار سیستمعاملها را در اختیار دارد. در هر حال اگر قصد دارید در آیندهای نزدیک سیستمعامل دستگاه خود را به ویندوز ۱۰ ارتقا دهید، این مطلب را بخوانید تا تفاوت نسخههای مختلف آخرین سیستمعامل ردموندیها را بررسی کنیم.
کدام نسخههای 32 یا 64 بیتی ویندوز 10؟
پیش از آنکه تشخیص دهید کدام نسخه از ویندوز ۱۰ برای شما کاربردیتر است، بایستی دریابید که سیستم مدنظرتان با کدام یک از ورژنهای ۳۲ یا ۶۴ بیتی سازگاری دارد. به این منظور و برای مشاهده System Information میتوانید عبارت «System Information» را در منوی کورتانای ویندوز ۱۰ جستوجو کنید. در پنجره System Information میتوان خلاصهای از مشخصات سختافزاری سیستم را دید. در این پنجره بر روی مشخصه Processor کلیک میکنیم تا مشخصات آن را ببینیم. اگر مقدار متناظر با Processor با عبارت X۸۶ شروع شود، کامپیوتر دارای CPU یا پردازنده ۳۲ بیتی است. اگر مقدار متناظر با Processor با عبارت ia۶۴ یا AMD۶۴ یا X۶۴ آغاز شود، یعنی این کامپیوتر دارای CPU یا پردازنده ۶۴ بیتی است. علاوهبر این میتوانید با رفتن به خط فرمان ویندوز با تایپ عبارت cmd در منوی کورتانا، در خط اول تنها کافی است عبارت «SET Processor» را تایپ کرده و سپس دکمه اینتر را انتخاب کنید. اگر مقدار متناظر PROCESSOR_ARCHITECTURE برابر با X۸۶ بود، سیستم شما ۳۲ بیتی است و در غیر این صورت از تراشههای ۶۴ بیتی بهره میبرد.
قابلیتهای جدید و مشترک تمام نسخههای ویندوز 10
کورتانا: مایکروسافت کورتانا نام دستیار شخصی هوشمند در ویندوز فون ۸٫۱، مایکروسافت بند و ویندوز ۱۰ است. این برنامه مانند سیری در سیستمعامل آیاواس اپل است. کورتانا منطقهای است و صدای خود را میتواند با همه زبانها، فرهنگ و الگوهای گفتار مطابقت دهد و سازگار کند. کورتانا به تناسب نیاز کاربر خود را سازگار میکند و اطلاعات مربوطه را بر اساس منطقه مانند تیمهای محلی، کسبوکار، سریهای تلویزیون و... نمایش میدهد.
Windows Hello: قابلیت احراز هویت از طریق روشهای بیومتریک از قبیل سنسور اثر انگشت و یا دوربین تشخیص چهره برای ورود به محیط ویندوز را Windows Hello مینامند. تا پیش از این صرفا از قابلیت مذکور میتوانستید در جهت ورود امن به محیط سیستمعامل استفاده کنید، این در حالی است که در آپدیت سالانه ساز و کاری تعبیه شد تا بتوان از آن در جهت احراز هویت برای پرداختهای درون برنامهای یا ورود به اکانت وبسایتها استفاده کرد.
Virtual Desktop: دسکتاپ مجازی یکی از بهترین ویژگیهایی هست که در ویندوز ۱۰ اضافه شده است. اگر شما از سیستمعاملهای مک یا لینوکس استفاده میکنید این قابلیت به شما در سازماندهی محیطهای مجازی آنها کمک شایانی میکند. دسکتاپ مجازی در ویندوز ۱۰ با نام Task View معرفی شده است که در نوار ابزار تسکبار قرار داده شده است. مایکروسافت در ویندوز ۱۰ به جای استفاده بیشتر از سختافزار دستگاه، با یک ترفند نرمافزاری مدیریت برنامههای در حال اجرا را آسانتر کرده است.
مرورگر مایکروسافت اج: مایکروسافت اوایل سال گذشته در مراسم معرفی نسخه جدید ویندوز فون، از مرورگر جایگزین اینترنت اکسپلورر که قرار است بهطور پیشفرض بر روی ویندوز ۱۰ نیز قرار گیرد با نام رمزی اسپارتان رونمایی کرد. این مرورگر سبک که بعدها به مایکروسافت اج تغییر نام یافت، قابلیتهای منحصربهفردی دارد که از مهمترین آنها میتوان به بهرهمندی از موتور رندر اختصاصی و امکان حاشیهنویسی لحظهای اشاره کرد.
Windows Defender: ویندوز دفندر تعبیه شده در ویندوز ۱۰ چالاکی خوبی دارد و باعث کندی سرعت سیستم نمیشود. طرز کار ویندوز دفندر نیز به این ترتیب است که در صورت پیدا شدن بدافزار، به کاربر در قسمت اعلانها، اخطار داده میشود و همزمان بد افزار در قرنطینه قرار میگیرد. بانک اطلاعاتی ویروسهای این ابزار امنیتی مایکروسافت نیز به صورت خودکار از طریق ویندوز آپدیت، بهروزرسانی میشود.
Windows Firewall: ویندوز ۱۰ علاوهبر قابلیت فوق، دارای دیوار آتش یا فایروال است که اتصالات اپلیکیشنها و نرمافزارهای مختلف به شبکه اینترنت را مدیریت میکند.
Windows 10 Home
ویندوز ۱۰ هوم، بهترین نسخه از این سیستمعامل برای کاربران خانگی و اعضای یک خانه است که امکانات پایه و اساسی را در کنار امنیت بالا ارائه میدهد. امکان ساخت اکانتهای مختلف، ساخت شبکههای داخلی متعدد و حتی استریم بازیهای کنسول بازی ایکس باکس به واسطه نرمافزار یونیورسال Xbox Live از دیگر قابلیتهای نسخه خانگی ویندوز ۱۰ محسوب میشود. با خرید اکانت یکساله ویندوز ۱۰ خانگی به مبلغ ۱۲۰ دلار همچنین قادر خواهید بود به رایگان به نرمافزارهای Calendar, Mail, Maps, Movies & TV, و Photos دسترسی پیدا کنید.
Windows 10 Pro
شاید بتوان ویندوز ۱۰ پرو را نسخه ارتقا یافته توزیع خانگی دانست که بهطور موثر و کار آمدی به مدیریت دستگاهها و برنامهها، حفاظت از اطلاعات حساس تجاری و پشتیبانی از فناوریهای تحت پردازش ابری کمک خواهد کرد. ویندوز ۱۰ پرو با توجه به امکاناتی نظیر رمزنگاری پیشرفته و remote desktop و پشتیبانی مرورگر اینترنت اکسپلورر شاید بیشتر مربوط به کاربران پیشرفته و همچنین شرکتهای کوچکتر میشود. در سوی دیگر، این نسخه، به مراتب به روز رسانیهای امنیتی بیشتری را دریافت خواهد کرد و حتی از چند نرمافزار جانبی در این زمینه همچون Device Guard و Secure Boot بهره میبرد. Windows 10 Enterprise
بهطور کلی، ویندوز ۱۰ اینترپرایز تمامی قابلیتهای نسخه پرو این سیستمعامل را داشته، با این حال بنا به قابلیتهای امنیتی و دایرکت اکسس، Windows To Go برای کاربران حرفهای و اهالی کسب و کار سازمانی مناسب است. این توزیع همچنین امکان دریافت بهروز رسانیهای امنیتی در کنار حفظ سازوکار اصلی سیستمعامل را به همراه دارد. Windows ۱۰ Enterprise علاوهبر این، قابلیتهای مدیریتی پیشرفتهتری نسبت به سایر نسخهها خواهد داشت و پشتیبانی آن از سوی مایکروسافت بالاترین اولویت را خواهد داشت. این نسخه همچنین برای محیطهای آموزشی و حتی سازمانهای اداری که امکان آموزش یک ابزار جدید برای تمامی کارمندان وجود ندارد بهینه شده است.
Windows
کمتر شناخته شدهترین توزیع سیستمعامل ویندوز ۱۰، IoT Core نامیده میشود. از آنجا که این نسخه به هیچ عنوان برای کاربران خانگی مناسب نیست، به بیان همین مطلب بسنده میکنیم که از Windows ۱۰ IoT Core صرفا برای اتصال ابزارهای هوشمند میتوان استفاده کرد. به نوعی این نسخه از ویندوز ۱۰ را میتوان پلتفرم اشیاء نوپای مایکروسافت بدانیم که بهصورت رایگان قابل استفاده است. بهطور کلی اگر یک کاربر ساده هستید، پیشنهاد ما به شما استفاده از نسخه Home ویندوز ۱۰ بوده که امکانات پایه و اساسی را در اختیارتان قرار میدهد. در سوی دیگر اگر به ریموت دسکتاپ و اینترنت اکسپلورر نیاز دارید، میتوانید از توزیع پرو استفاده کنید و در نهایت اینکه اگر صاحب کسبوکار سازمان یافتهای هستید، بدون شک Windows ۱۰ Enterprise به کارتان خواهد آمد.
ارسال نظر