طراحی تمثیلی
هرسال پاییز گالری سیحون آثار مردی را در خود جای میدهد که سفید میاندیشد یا به عبارت بهتر شاعر سفیدیهاست. استاد «احمد نصرالهی» هنرمند شناخته شدهای است که نقاشیها و طراحیهایش از پس نیم قرن زندگی با شکلوارههای اسطورهای در ذهن مخاطب نقش بسته است. اولین باری که آثار او را دیدم پاییز هشتادوهفت در همین گالری سیحون بود. مربعها و دایرههایی رنگی در دل سفیدی پوسته پوسته شده پس زمینه. یک موضوع از اولین برخورد با آثارش مشهود بود همه شکلها و نشانهها در قاب تصویر تمثیلوار به اسطورههای کهن بازمیگشتند.
هرسال پاییز گالری سیحون آثار مردی را در خود جای میدهد که سفید میاندیشد یا به عبارت بهتر شاعر سفیدیهاست. استاد «احمد نصرالهی» هنرمند شناخته شدهای است که نقاشیها و طراحیهایش از پس نیم قرن زندگی با شکلوارههای اسطورهای در ذهن مخاطب نقش بسته است. اولین باری که آثار او را دیدم پاییز هشتادوهفت در همین گالری سیحون بود. مربعها و دایرههایی رنگی در دل سفیدی پوسته پوسته شده پس زمینه. یک موضوع از اولین برخورد با آثارش مشهود بود همه شکلها و نشانهها در قاب تصویر تمثیلوار به اسطورههای کهن بازمیگشتند. برای چند سال متوالی احمد نصرالهی آثار انتزاعی خود را به نمایش نگذاشت، تا امسال و نمایشگاهی که جمعه گذشته در گالری «سیحون» افتتاح شد. درنمایشگاه اخیر که طی دو هفته امکان بازدید از آن فراهم است شاهد مرور آثار طراحی او در طی سالهای مختلف هستیم. طراحیهای کمتر دیده شده که امکان نفوذ بیننده به پس زمینه انتزاعی ذهن نقاشی کهنه کار را فراهم میآورند. طراحیهایی که خود نیز به گونهای اعجاب انگیز تمثیلوار و سرشار از المانهای اسطورهای هستند. امسال همزمان با افتتاح این نمایشگاه، از کتاب «طراحیهای احمد
نصرالهی» که با همکاری خانه طراحی گاوزن و نشر پیکره تهیه و چاپ شده است، رونمایی شد. این کتاب به مرور آثار طراحی نصرالهی در طی نیم قرن تجربه خلاقانه پرداخته است. گفتنی است این کتاب اولین کتاب از مجموعهای با نام «A۴» است که به معرفی طراحیهای هنرمندان شناخته شده می پردازد.
ارسال نظر