نقطه تعادلی جدید دلار
همزمان با زمزمههای آغاز فاز دوم هدفمندی یارانهها، نرخ دلار که البته با فضاسازیهای صورت گرفته کمی قبلتر از آن روند صعودی در پیش گرفته بود، به افزایش قیمت خود ادامه داد تا جاییکه اکنون با کمی نوسان در مرز ۳۳۰۰ تومان قرار گرفته که به زعم برخی فعالان بازار نقطه تعادلی جدید دلار به شمار میرود. در مورد نوسانات نرخ ارز کارشناسان بر عواملی مانند اخبار مربوط به هدفمندی اشاره میکنند و اعتقاد دارند، اتفاق خاصی در عرضه و تقاضا نیفتاده است. اثر اخبار مربوط به هدفمندی یارانهها بیشتر یک اثر انتظاری ایجاد کرد و به نوعی بازار را در سرگردانی قرار داد.
همزمان با زمزمههای آغاز فاز دوم هدفمندی یارانهها، نرخ دلار که البته با فضاسازیهای صورت گرفته کمی قبلتر از آن روند صعودی در پیش گرفته بود، به افزایش قیمت خود ادامه داد تا جاییکه اکنون با کمی نوسان در مرز 3300 تومان قرار گرفته که به زعم برخی فعالان بازار نقطه تعادلی جدید دلار به شمار میرود. در مورد نوسانات نرخ ارز کارشناسان بر عواملی مانند اخبار مربوط به هدفمندی اشاره میکنند و اعتقاد دارند، اتفاق خاصی در عرضه و تقاضا نیفتاده است. اثر اخبار مربوط به هدفمندی یارانهها بیشتر یک اثر انتظاری ایجاد کرد و به نوعی بازار را در سرگردانی قرار داد. در کنار این عامل، یک مقام مسوول هم یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت دلار را توقف عرضه ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی به بازار دانست و گفت در صورت عرضه، آرامش بهزودی به بازار ارز برمیگردد. از سوی دیگر، تامین ارز قطعهسازان خودرو با نرخ مبادلهای ارز هم خود به نوعی اثر کاهشی بر دامنه نوسانات قیمتی داشته است. در هفته اخیر اما نااطمینانی فعالان بازار از مسیر پیش رو باعث شد تا فاصله میان نرخ خرید و فروش دلار در بازار زیاد شود و با وجود اینکه دلالان تمایل داشتند که قیمتها
را بالا ببرند اما صرافیها به دلار بالای 3300 رضایت ندادند. از طرف دیگر شرایط اقتصادی و رشد مثبت بورس از یک طرف و تقویت ورودی به بازار باعث شده که تلاشهای دلالانه برای ایجاد نوسان خنثی شود. موسی غنینژاد اقتصاددان در این باره پیشبینی کرده تنها کاهش فشار تحریمها و لغو کامل آن موجب بازگشت بهای دلار به نرخهای قبلی خواهد شد که البته به پایینتر از 2700 تومان نخواهد رسید؛ چراکه این حدود قیمت، حداقل بهای دلار برای اقتصاد ایران است.
ارسال نظر