حمیدرضا صفایی: جهانگردی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌های توسعه در جهان به شمار می‌رود. توسعة جهانگردی نتایجی همچون افزایش درآمد، ایجاد اشتغال، گسترش ساختارهای زیربنایی، تبادلات فرهنگی و حفظ آثار فرهنگی را در‌بردارد. اکسپو محملی برای عرضه‌ی دستاوردهای تاریخی (در حوزه‌های علمی، صنعتی و...) و نیز فرهنگی و هنری ملل مختلف است که در کنار هم قرار دادن این دستاوردها و داشته‌ها به ایجاد بازار اقتصادی-توریستی بزرگی منجر می‌شود که رویدادهای اقتصادی و اجتماعی مطلوبی را در کشورهای مختلف سبب گشته و رشد تبادلات اقتصادی و فرهنگی را پدید آورده است. اکسپو یک نمایشگاه‌ جهانی است که هر 5 سال یکبار و با مدت زمان 6 ماهه برگزار می‌شود و شرایط مناسبی جهت برقراری ارتباطات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و جذب توریست فراهم می‌کند که در نهایت منجر به توسعه‌ی روابط اقتصادی کشور خواهد شد. به نظر می‌رسد شرکت یا برگزاری این‌گونه نمایشگاه‌ها برای کشور ما با توجه به ظرفیت‌های توریستی فراوانی که دارد می‌تواند ابزار مناسبی جهت به رخ کشیدن داشته‌های فرهنگی، تاریخی، طبیعی یا صنعتی کشور باشد.
ایران طبق آمار سازمان جهانی جهانگردی دارای رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی و رتبه دهم جاذبه‌های باستانی و تاریخی است و همچنین با توجه به جمعیت جوان رو به گسترش، نرخ بالای بیکاری، لزوم افزایش درآمد ارزی و سرمایه‌گذاری خارجی، توجه بیش ‌از‌ پیش به این بخش می‌تواند زمینه رسیدن به اشتغال و افزایش درآمد ارزی را فراهم کند.
از این رو آنچه در نمایشگاه اکسپو مهم است نحوه و شیوه معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های گردشگری و توریستی ایران است تا گردشگران خارجی با درک شرایط و موقعیت تصمیم بگیرند در آینده به ایران سفر نمایند.
گردشگری درمانی یا سلامت، گردشگری بازاری با هدف توسعه و بازدید از مراکز خرید، گردشگری ورزشی به همراه شرکت در مسابقات و تماشای جام جهانی، شرکت در همایش‌های علمی، بازدید از آیین‌های مذهبی و بومی یک ناحیه خاص، بوم‌گردی یا گردش در طبیعت (اکوتوریسم) از مهم‌ترین انواع گردشگری محسوب می‌شوند. در این بین گردشگری الکترونیکی فضای مجازی روشی نوین با توانایی نمایش سه بعدی است که این فضای مجازی با کاربردهای بسیاری همچون شبیه‌سازی مکان‌های تفریحی، ساختمان‌ها، شهرک‌ها، فروشگاه‌ها، کارخانه‌ها آموزش با قابلیت اتصال به محیط واقعی و ثبت وقایع محیط به صورت همزمان را برای گردشگران فراهم می آورد.
به همین دلیل اکثر کشورها به فکر استفاده از این فن آوری برای ثبت مکان های تاریخی و گردشگری خود افتاده‌اند. عرصه فضای مجازی و شبیه‌سازی گردشگری سه بعدی یکی از شیوه‌هایی است که می‌توان در نمایشگاه میلان از طریق آن نسبت به شناساندن ظرفیت‌های توریستی کشور اقدام کرد.