5 راهنمایی مالی برای زوج‌های جوان
گفته می‌شود: «ازدواج در بهشت سر می‌گیرد.» این گفته درست باشد یا نه، باید توجه کرد که زندگی زناشویی به هر حال روی کره زمین جریان دارد. این به آن معنی است که امور دنیوی مانند مسائل مالی، بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی مشترک را تشکیل می‌دهد. به هر حال غول مخوف «مدیریت مالی» باید سر خم کند و رام شود، بدون توجه به اینکه زندگی تا چه درجه‌ای عاشقانه و رویایی باشد. در این مطلب، تعدادی راهنمایی عنوان شده که می‌تواند برای مدیریت مالی به زوج‌ها در هر سطحی کمک کند.

رفتارهای مالی یکدیگر را درک کنید

وقتی که یک پسر، دختر مورد نظر خود را ملاقات می‌کند (یا اینکه عکس قضیه رخ دهد)، آنها چیزهای مشترکی را از یکدیگر انتخاب می‌کنند که دوست داشته باشند و مطلوب یکدیگر هستند، به طوری که شاید مهمان‌ها هنگامی که مراسم ازدواج صورت می‌گیرد، از وجود اشتراکات زیاد صحبت خواهند کرد. اما باید توجه کرد اگر از نظر شخصیتی دو زوج بسیار با یکدیگر، مناسب رفتار کنند و از این حیث زندگی موفقی داشته باشند، ممکن است که از نظر شاخص‌های مالی، این تفاهم به شکل قوی وجود نداشته باشد. بنابراین بسیار مهم است که هر زوج اعم از دختر یا پسر با شریک خود به یک فهم مشترک مالی دست پیدا کرده و یکدیگر را درک کنند. شاید یکی از شما در خرج کردن محافظه کار باشید و میل به پس‌انداز داشته باشید. و تا به یک معامله خوب دست پیدا نکنید، ترجیح می‌دهید که پول خرج نکنید. اما در مقابل ممکن است که همسر شما، میل به خرج کردن بیشتری نسبت به شما داشته باشد و دوست دارد که برای خود و شما خرید‌هایی انجام دهد یا حتی دوست داشته باشد که با اطرافیان خود کالا رد و بدل کند. همچنین شاید یکی از شما در مقابل فرصت‌ها ریسک‌پذیر و خطرپذیر بوده و حاضر است که برای به‌دست آوردن درآمد بیشتر، تحمل از دست دادن سرمایه اولیه را داشته باشد. در مقابل شاید یکی از شما شخصیت ریسک گریز داشته باشد و درباره سرمایه‌گذاری بی‌محابا در یک موضوع، رویکرد سخت‌گیرانه‌ای اتخاذ کند. هر کدام از این خصایص در زندگی مشخص باید شناسایی شود. در یک زندگی مشترک باید شخصیت مالی یکدیگر را درک کنید و بدانید که هر کسی برای بحث‌های مالی از چه رویکردی استفاده می‌کند.


اهداف مالی را تنظیم کنید

شما به‌عنوان یک فرد ممکن است رویاهایی شخصی را برای خود در نظر گرفته باشید. در این خصوص مشخصه‌هایی مانند زندگی حرفه ای، ماجراجویی و رضایت شخصی بسیار موثر خواهد بود. اما هنگامی که شما تشکیل خانواده می‌دهید، اهدافتان در زندگی جدید تغییر می‌کند، کودکان، دارایی‌ها، داشتن یک خانه بزرگ‌تر، هزینه بهداشت و درمان و پس‌انداز برای آینده، تمامی این موارد اولویت‌های شما در زندگی جدید می‌شوند. بنابراین با شریک زندگی خود در خصوص اولویت بندی اهداف زندگی صحبت کنید. اهداف را مشخص کنید و برای رسیدن به اهداف، وظیفه هر فرد را تعیین کنید. به خاطر داشته باشید اهداف باید مورد انتظار و دست یافتنی باشد، در غیر این‌صورت چالش‌هایی را برای زندگی مشترک به وجود خواهد آورد. در این مسیر ابتدا از اهداف کوچک شروع کنید و با به‌دست آوردن این اهداف، راه را برای حصول اهداف بزرگ‌تر باز کنید. داشتن یک هدف مشترک باعث خواهد شد که رفتارهای مالی نظام‌مند شود و معنا پیدا کند. سعی کنید که اهداف خود را روی کاغذ پیاده کنید و مانند یک سند، به همراه داشته باشید.


بدهی‌های خود را تسویه کنید

این احتمال وجود دارد که شما برای ورود به زندگی مشترک مجبور شوید که بار برخی از بدهی‌های طرف مقابل را به دوش خود بکشید، یا اینکه برای هزینه‌های تحصیل خود از وام دانشجویی استفاده کرده اید، یا اینکه در کارت‌های اعتباری خود بدهی سنگینی از گذشته دارید. همچنین ممکن است که برای هزینه مراسم ازدواج وام‌های کوتاه‌مدت دریافت کرده باشید. به هر حال، مهم این است که هرچه سریع‌تر این خط قرمز را از صفحه زندگی خود پاک کنید. هنگامی شما در وهله اول به فکر بازپرداخت بدهی‌های خود باشید و آن را تسویه کنید، فرصت برای رسیدن به اهدافی که در پاراگراف قبل به آن اشاره شد، به‌وجود خواهد آمد. پس از این مرحله است که شما می‌توانید به فکر پس‌انداز کردن باشید.


جلسات منظم مالی تشکیل دهید

زندگی مشترک، پر مشغله است. موضوع بسیار مهم این است که شما زمانی برای صحبت کردن در خصوص مسائل مالی در نظر گرفته باشید. شاید برای این موضوع یک جلسه یک ساعته طی ماه کافی باشد. این جلسه به زوج کمک خواهد کرد که ارزیابی و بحث در خصوص میزان موفقیت برای حصول اهداف مالی را داشته باشند. یا اینکه محاسبه کنند در ماه گذشته چه هزینه‌هایی اضافه و کم خواهد شد. علاوه‌بر این، این جلسه کمک خواهد کرد که هر یک از طرفین تجارب مالی را به اشتراک بگذارد، در نتیجه شما یک برنامه‌ریزی بهتر برای ماه آینده خواهید داشت.


احترام به نقاط یکدیگر

یک شخص نمی‌تواند در همه زمینه‌ها بهترین باشد. ممکن است که یک سرمایه‌گذار زرنگ و باهوش، هنگام خرید کالا این کار را در زمانی که قیمت بالا است، صورت دهد و باعث ایجاد ضرر شود. همچنین این امکان وجود دارد که یک سرمایه‌گذار در یک دارایی ضعیف و غیر مولد، سرمایه خود را خرج کند. در زندگی مشترک باید نقاط قوت یکدیگر را شناسایی کرده و از آنها استفاده کنید. اجازه بدهید که هر یک از طرفین، دیدگاه‌های خود را ابراز کند و از توانایی‌های همدیگر به بهترین شکل استفاده کنید و این اطمینان را ایجاد کنید که هر یک از اعضا نقش قابل توجهی در مسائل مالی ایجاد کرده اند. حال وقت حرکت و تصمیم‌گیری است، شما می‌توانید با بهره‌گیری از راهنمایی‌هایی که اشاره شد، یک زندگی بهشتی را بر روی زمین تجربه کنید. به خاطر داشته باشید که تمامی رفتارهای مالی در درون خانواده باید شفاف، منعطف و با دور اندیشی صورت گیرد تا بتواند اثربخشی خود را در زندگی مشترک حفظ کند.

منبع: www.indianyouth.net