مهمترین خواص چوب در دکوراسیون
این روزها مواد و اشیایی که با استفاده از متریالهای مصنوعی ساخته و پرداخته شدهاند، اغلب به عنوان رایجترین و شیکترین لوازم و ضروریات دکوراسیون منزل در آپارتمانهای مسکونی مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از این مواد و وسایل که با مواد مصنوعی و بعضا شیمیایی تهیه شدهاند و رواج کاربرد آنها به اندازهای است که اغلب ما فراموش کردهایم یکی از راههای رسیدن به آرامش در فضای منزل و کمک به تندرستی در کنار پیشگیری از بروز امراض مختلف، کاربرد عناصر طبیعی در محیط منزل است. بازگشت به قرنها پیش یعنی زمانیکه انسان تنها با هدف برپایی سرپناه اقدام به ساخت مسکن میکرد، نشان میدهد در آن زمان ۱۰۰ درصد مصالح و موادی که انسان برای ساخت منزل مورد استفاده قرار میداد، از عناصر طبیعی تشکیل میشد.
این روزها مواد و اشیایی که با استفاده از متریالهای مصنوعی ساخته و پرداخته شدهاند، اغلب به عنوان رایجترین و شیکترین لوازم و ضروریات دکوراسیون منزل در آپارتمانهای مسکونی مورد استفاده قرار میگیرند.
استفاده از این مواد و وسایل که با مواد مصنوعی و بعضا شیمیایی تهیه شدهاند و رواج کاربرد آنها به اندازهای است که اغلب ما فراموش کردهایم یکی از راههای رسیدن به آرامش در فضای منزل و کمک به تندرستی در کنار پیشگیری از بروز امراض مختلف، کاربرد عناصر طبیعی در محیط منزل است. بازگشت به قرنها پیش یعنی زمانیکه انسان تنها با هدف برپایی سرپناه اقدام به ساخت مسکن میکرد، نشان میدهد در آن زمان ۱۰۰ درصد مصالح و موادی که انسان برای ساخت منزل مورد استفاده قرار میداد، از عناصر طبیعی تشکیل میشد. در این میان چوب نقش قابل توجهی در احداث سرپناه انسانی داشت. چوب علاوه بر کاربرد در ساختن مسکنهای اولیه، همچنین مهمترین ماده برای ساخت وسایل داخلی منزل هم محسوب میشد. امروزه هم چوب در کنار سایر مواد و متریالهای مصنوعی، هنوز نقش قابل توجهی در دکوراسیون منزل ایفا میکند که بیشتر جنبههای خلق زیبایی آن مورد توجه است. اما همان طور که گفته شد، استفاده از عناصر طبیعی نظیر چوب علاوه بر کاربردی که میتواند با آفرینش زیبایی در منزل داشته باشد، به دلیل آنکه جزو عناصر طبیعی محسوب میشود، میتواند در خلق فضایی مطبوع، بر سلامت جسم و روح
انسان موثر باشد. اما، چوب هم مانند سایر اشیا و موادی که در دکوراسیون منزل مورد استفاده قرار میگیرد، دارای خواص و ویژگیهایی است که بد نیست قبل از اینکه به کاربرد آن در دکوراسیون آپارتمان مسکونی خود بیندیشید، نکاتی درباره آن بدانید. کارشناسان و متخصصان دکوراسیون مهمترین خواص چوب را اینگونه تعریف میکنند:
خاصیت رنگ در چوب
چوب رنگهای مختلفی دارد، اما اغلب طیفی از قهوهای در آن به چشم میخورد رنگ قهوهای در ترکیب با سایر رنگها حالتهای مختلفی را برای کاربر تداعی میکند. چوبهای تیره رنگ در کنار رنگهای گرم پرمایه مانند زرشکی ترکیبی وزین و حرفهای میسازند که در دکوراسیون دفترهای اداری یا اتاق کار در منزل کاربرد زیادی دارد. اتاقی که ست میز و صندلی آن از چوب تیره رنگ با روکش زرشکی در کنار پردههایی با زمینه زرشکی و گلهای قهوهای و تور کرم چیدمان شده همه را مبهوت جذابیت خود میکند. چوبهایی با رنگهای میانه مانند قهوهای، شکلاتی و گردویی نیز در کنار رنگهای سردی همچون آبی فیروزهای و سبزآبی ترکیباتی شاداب، ملایم، آرامشبخش و مناسب برای محیطهای خانوادگی، تفریح و استراحت ایجاد میکنند. رنگهایی که در کنار هم تداعیکننده قایقی چوبی در کنار امواج دریایی کمعمق و آبی هستند.
استفاده از این ترکیب ذهنی، انسان را آرام کرده و بدن را به سکون دعوت میکند. نشستن بر روی یک مبل راحتی و تماشای تلویزیون در تعطیلات آخر هفته در ویلایی با کف چوبی به رنگ گردویی، دیواری از چوب نارون کرم مایل به زرد، پردههای راهراه آبی کمرنگ و پررنگ و روکش مبلمان آبی با طرح سبز رنگ، میتواند به خوبی آرامش را به افراد انتقال دهد. چوبهای روشن زرد مایل به صورتی، کرم و سفید مایل به زرد از پراستفادهترین چوبها هستند. اگر خلاقیت و جسارت نداشته باشید، شاید این رنگها را بدون معنای خاصی در کنار هم بگذارید، اما اگر کمی جرات به خرج دهید و این رنگها را با رنگهای گرم ملایم همنشین کنید، نتایج بهتری میگیرید. یک سرویس ناهارخوری ساده شش نفره بدون منبتکاری از جنس چوب راش همراه با یک رومیزی کتان اخرایی و قالیچه قرمز، فضایی آرام و در عین حال با نشاط میسازد. میتوان چوب راش یا افرا را در کنار چوب گردو یا چنار تیره رنگ قرار داد و ترکیبی کلاسیک ساخت که برای محیطهای پذیرایی و مهمانخانه علاوه بر سنگینی و وقار، راحتی را نیز القا میکند.
اگر میخواهید خانه تان آرام باشد
محیط پوشیده از چوب، صداهای منتشر شده را به صورت ملایم جذب کرده و سپس منعکس میکند. این کار از پیچیدن صدا جلوگیری و همچنین اختلاف طول موجها را در آن محل تعدیل میکند. چوبهای خشک و سبک مانند کاج صدای زیادی در هنگام راه رفتن با کفش ایجاد کرده و چوبهای سنگین و متراکم مانند گردو و بلوط صدایی خفیف و گنگ منتشر میکنند. این صداها را میتوان در کاربریهای مختلفی به زیبایی به کار گرفت و به عنوان عاملی دینامیک و متغیر در دکوراسیون گنجاند.
شکنندگی دربرابر فرسایش کم
ضریب سختی چوب پایین است و در برابر موادی همچون سرامیک و سنگ، جسمی بسیار نرم محسوب میشود. اما در عین حال به علت خاصیت ارتجاعی و بافت آونددار، فرسایش آن بسیار کم است. بنابراین چوب مصالحی مناسب برای مبلمان و پوششهای داخلی خانه است، زیرا علاوه بر مسائل زیباییشناسی، موجب افزایش ایمنی بهخصوص برای کودکان و سالمندان میشود. به راحتی میتوان اثر ضربه بر روی دسته صندلی فلزی و چوبی و همچنین کفپوش سنگی و چوبی را مقایسه کرد.
مناسب برای سرما و گرما
ظرفیت حرارتی در چوب به گونهای است که نوسانات دمایی آن بسیار کمتر از سایر مواد و متریالها است. کفها و مبلمان چوبی به ندرت در سرمای زمستان آنقدر سرد میشوند که نتوان لمسشان کرد. اما برعکس، یک کف سرامیکی در خانهای گرم هم ممکن است سرد باشد و برای راه رفتن روی آن نیاز به جوراب و پاپوش است.
متریالی انعطافپذیر
امروزه چوب را به اشکال گوناگون میبینیم. تخته، الوار، تخته چندلایی و روکش، اینها حالتهای معمول چوب هستند که ما در اطراف خود میبینیم. مبلمان، دکور، کابینت، مجسمه، گلدان و حتی قاشق و بشقاب را از چوب میسازند. انواع کمد و کابینت از چوب و تخته چندلایی ساخته میشوند که در برابر آب و حشرات بسیار مقاومند. حالتهایی از چوب نیز وجود دارند که کاربرد آنها خاصتر است. این انعطاف بالا باعث میشود بتوان چوب را به اشکال گوناگون و برای هر نوع فضایی مورد استفاده قرار داد. علاوه بر این، برخی چوب را مدتی در رنگ شناور میکنند و رنگ دلخواهشان را به بافت آن میدهند. در این حالت بافت نرم چوب رنگ بیشتری به خود میگیرد و اشکال زیبایی خلق میشود.
بازی با نور
سطح چوب را میتوان به روش سند بلاست برجسته کرد و با رنگ و نورپردازی، پرسپکتیوی بدیع در آن به وجود آورد.
ارسال نظر