اکثر ما وقتی یک وسیله نو می‌خریم مثل کفش، لباس و..، تا چند روز اول همه حواسمان به آنها هست تا مبادا کثیف شود یا خطی روی آن بیفتد. اما همین که این چند روز گذشت و این وسایل نو بودن خودشان را از دست دادند، می‌گذاریم هر جور که خواستند کثیف شوند تا تاریخ انقضایشان برسد.
این داستان در خصوص برخی وسایل دیجیتالی نیز صدق می‌کند. مثلا یک گوشی، لپ‌تاپ یا تبلت گرفته‌اید، همان لحظه اول برای این وسایل دیجیتالی کیف مخصوص می‌خرید، آن را جوری روی پایتان نمی‌گذارید که به فن، هارد و... آن فشار وارد شود، نمایشگرهایشان را مجهز به کاور ضدخش می‌کنید و ده‌ها کار دیگر. اما همین که مدتی گذشت و دیگر این دستگاه‌های دیجتالی برای شما جذابیتشان را از دست دادند با بی‌دقتی‌های خود باعث خرابی و از کار افتادن آنها می‌شوید. اگر شما هم جزو این دست از کاربران هستید که با بی‌دقتی ناخواسته خود باعث از دست رفتن یک دستگاه‌دیجیتالی می‌شوید، پیشنهاد می‌کنیم این گزارش را بخوانید. ما شما را با ۷ مورد که باعث خرابی دستگاه دیجیتالی می‌شود، آشنا می‌کنیم که با دوری‌از این راه‌ها می‌توانید خرابی و یا از کار افتادگی دستگاه را به تعویق بیاندازید.

گذاشتن لپ‌تاپ روی تخت، فرش و مکان‌های مشابه
pic۱
گذاشتن لپ‌تاپ روی سطوحی مانند تخت، فرش و... چندان مناسب نیست. بدون استفاده دستگاه‌هایی همچون خنک‌کننده لپ‌تاپ یا تهویه مناسب، لپ‌تاپ شما به شدت گرم می‌شود و در این شرایط وقتی این دستگاه را به حال خود روی تخت یا فرش رها می‌کنید و یا آن را با کابل به تلویزیون متصل و ساعت‌ها به تماشای برنامه مورد علاقه خود بنشینید، مجموعه این کارها باعث آسیب‌های جدی به لپ‌تاپ شما می‌شود. گرم شدن لپ‌تاپ و عدم کنترل آن در اولین قدم باعث آسیب رساندن به باتری دستگاه و کاهش عمر آن می‌شود. حتی در برخی موارد این گرما باعث ایجاد آسیب‌های جبران ناپذیر به لپ‌تاپ مانند آتش سوزی شده است .

حمل‌ونقل دستگاه‌های دیجیتالی بدون محافظ
pic2
اگر از کاربرانی هستید که تبلت‌، لپ‌تاپ و دیگر وسایل دیجیتال را بدون کیف‌ و دیگر وسایل محافظ به این طرف و آن طرف حمل می‌کنید پس باید بگوییم که انتظار خط خوردگی یا خراشیدگی روی این وسایل را داشته باشید. دستگاه‌های دیجیتالی شما باید در کیف‌ها و کیس‌های محافظ نگهداری شوند که اگر یک روز کامل هم در آن‌جا ماندند با مشکلی مواجه نشوند. همچنین باید یادآور شویم که بلند کردن یک لپ‌تاپ آن هم از قسمت نمایشگر بسیار خطرناک است، پس این کار را متوقف کنید.

نگهداری نامناسب از سیم‌ها
pic۳
سیم‌های شارژر بسیار حساس هستند و به سادگی دچار آسیب می‌شوند. بنابراین دقت کنید که آنها را بیش از حد لوله نکنید یا در حالی که به دستگاه دیجیتالی متصل هستند آنها را از پریز برق دیواری آویزان نگذارید. وقتی قرار است آنها را حمل کنید بهتر است با کمی ملایمت این سیم‌ها را جمع کنید طوری که به آنها فشار وارد نشود و در نهایت دچار صدمه نشوند. مجموعه این مراقبت‌ها در خصوص سیم هدفون‌ها هم باید رعایت شود. این سیم‌ها را به صورت سفت و سخت دور دستگاه دیجیتالی خود مانند آی‌پاد نپیچید. همچنین یادتان نرود که هنگام حمل این نوع دستگاه‌ها هدفون را از فیش مخصوصش جدا کنید.

روشن نگه‌داشتن 24 ساعته دستگاه
pic4
با خودتان صادق باشید، آخرین باری که اجازه دادید‌ لپ‌تاپ یا کامپیوتر رومیزی شما برای مدت 30 دقیقه خاموش بماند به چه زمانی باز‌می‌گردد؟ بسیاری از ما کاربران به این خاطر که اجازه استراحت و نفس کشیدن به این دستگاه‌های دیجیتالی کاربردی را نمی‌دهیم، باید گناهکار شناخته شویم. بیشتر کاربران اگر هم کاری با لپ‌تاپ و کامپیوتری رومیزی خود نداشته باشند به شکل یک عادت آنها را 24 ساعته روشن نگه می‌دارند. مطمئن باشید این زمان طولانی، روشن نگه‌داشتن یک دستگاه دیجیتالی، از عمر آن می‌کاهد و باعث استهلاک سریع دستگاه می‌شود. پس کمی در روز به این دستگاه‌های زبان بسته استراحت بدهید و آنها را خاموش کنید.

استفاده از تمیز‌کننده خانگی برای لوازم الکترونیکی
pic۵
تصور کنید موهایتان را با مایع‌لباسشویی بشورید و یا صورت خود را با مایع دستشویی تمیز کنید! به نظر شما در بلندمدت چه اتفاقی برای موها و پوست صورتتان خواهد افتاد. این داستان برای دستگاه‌های دیجیتالی هم صدق می‌کند. استفاده از شیشه‌پاک کن برای تمیز کردن نمایشگر دستگاه‌های دیجیتالی اصلا ایده مناسبی نیست. هرکدام از مواد پاک‌کنند ترکیب شیمیایی خاصی دارند که تنها باید برای دستگاه‌ها و وسایل خاص خودشان مورد استفاده قرار بگیرند. پس بهتر است به جای تنبلی و دم دست بودن مواد پاک‌کننده غیرمرتبط، باعث خرابی زود هنگام دستگاه‌های دیجیتالی خود نشوید.

خارج کردن نامناسب حافظه‌های USB
pic6
جدا کردن فلش‌های USB و هارد‌های اکسترنال از لپ‌تاپ یا کامپیوتر اگر براساس اصول صورت نگیرد، قطعا نباید امیدی به کارکرد طولانی آنها داشت . هاردهای اکسترنال و فلش‌های USB باید به صورت جداگانه از کامپیوتر یا لپ‌تاپ جدا شود، به خصوص در مورد هاردهای اکسترنال. اگر این نکته را رعایت نکنید مطمئن باشید علاوه بر آسیب رسیدن به USB یا هارد اکسترنال امکان از دست رفتن اطلاعات روی این دستگاه‌ها نیز وجود دارد.

فراموش کردن پشتیبان‌گیری از اطلاعات
piv۷
BACKING UP یا پشتیبان‌گیری از اطلاعات از جمله مواردی است که قطعا اگر رعایت نکنید نمی‌توانید مانند تعویض یک دستگاه دیجیتالی یا خرج مبالغی برای تعمیر آن، این اطلاعات مهم و حیاتی را بازگردانید. این مورد از آن مورد‌ها نیست که حتما اتفاق بیافتد بعد به فکر حل آن باشید. در واقع قبل از وقوع فاجعه باید به فکر حل مشکل باشید. بنابراین باید با یک برنامه اصولی به فکر گرفتن پشتیبان از اطلاعات خود در یک دوره زمانی مشخص به شکل پیوسته باشید. با این کار دیگر هیچ خطری اطلاعات دیجیتالی شما را تهدید نمی‌کند.