سه گام اساسی در توسعه ارتباطات ۹۳
داوود زارعیان سخنگوی شرکت مخابرات جمهوری اسلامی ایران در بخش ارتباطات- مخابرات، تلفن همراه و ثابت - طی ۸ سال گذشته توانسته با سرمایهگذاری مناسب و حذف موانع، ضریب نفوذ دسترسی به خدمات پایه ارتباطی را به بالای ۱۰۰ درصد برساند؛ ولی درتوسعه بخش اینترنت و دسترسی عموم به اطلاعات ناموفق بوده و پیشبینی میشود سال ۱۳۹۳ با اجرای سه گام اساسی بخشی از این ناکامی را جبران کند:۱-توسعه زیرساختهای اطلاعات و ارتباطات: در دولت نهم و دهم، درآمد بخش ارتباطات کشور، در جای دیگری هزینه شد و در توسعه زیرساختهای ارتباطی توفیق درخوری نداشتهایم.
داوود زارعیان سخنگوی شرکت مخابرات جمهوری اسلامی ایران در بخش ارتباطات- مخابرات، تلفن همراه و ثابت - طی 8 سال گذشته توانسته با سرمایهگذاری مناسب و حذف موانع، ضریب نفوذ دسترسی به خدمات پایه ارتباطی را به بالای 100 درصد برساند؛ ولی درتوسعه بخش اینترنت و دسترسی عموم به اطلاعات ناموفق بوده و پیشبینی میشود سال 1393 با اجرای سه گام اساسی بخشی از این ناکامی را جبران کند:1-توسعه زیرساختهای اطلاعات و ارتباطات: در دولت نهم و دهم، درآمد بخش ارتباطات کشور، در جای دیگری هزینه شد و در توسعه زیرساختهای ارتباطی توفیق درخوری نداشتهایم.
مجلس شورای اسلامی با تصویب لایحهای در زمستان سال 92 به دولت تکلیف کرد، درآمدهای این بخش را در جای خودش هزینه کند و سال آتی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید با مصرف بهینه بودجه افزون بر 2000 میلیارد تومانی خود، گامی اساسی در توسعه زیرساختها و افزایش پهنای باند بردارد. 2- آزادسازی تلفن همراه با پهنای باند بالا: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 91 و 92 به بهانه حمایت از اپراتور سوم، اجازه توسعه تلفن همراه با پهنای باند بالا را به سایر اپراتورها نداد. این اقدام غیرعملی، باعث محروم شدن انبوه مشترکان دو اپراتور اصلی کشور از خدمات نسل سه تلفن همراه شد. وزیر ارتباطات دولت یازدهم وعده داده که در سال 93 این موانع را حذف و به سایر اپراتورها اجازه ارائه خدمات نسلهای بالاتر را میدهد؛ البته اگر قادر باشد جلوی شرطهای عجیب و غریب سازمان تنظیم مقررات و مقاومتهای برخی مدیران آن توفیق داشته باشد.3- خیز شرکتهای PAP برای واگذاری اینترنت پرسرعت: ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت در کشور ما کمتر از درصد 10 است. 11 شرکت PAP طی 10 سال بهدلیل فضای غیر رقابتی، زیرساختهای ضعیف و قوانین دستوپاگیر در عمل به تعهدات خود
موفق نبودهاند. پیشبینی میشود در سال 93، شرکت مخابرات ایران که در سالهای قبل از خصوصیسازی، مجوز واگذاری اینترنت پرسرعت نداشت بتواند جهش بزرگی در این بخش داشته باشد و به تبع عملکرد این شرکت، سایر شرکتهای PAP هم در نحوه سرویسدهی خود تحول ایجاد کنند.
ارسال نظر