دنیای اقتصاد- عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی ایران به رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به برخی کشورهای دنیا اشاره کرد و گفت: روابط اقتصادی با خشم و دلخوری به نتیجه نمی‌رسد. به گزارش ایسنا، میرهادی سیدی در نشست «بررسی راهکارهای توسعه تجارت ایران با امارات» که در هتل درویشی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه نوع تعریف ما از اقتصاد در شرایط فعلی صحیح نیست، عنوان کرد: نتوانسته‌ایم بر اساس این تعریف با دنیا تعامل برقرار کنیم؛ باید در نظر داشته باشیم که اقتصاد هیچ ارتباطی با سیاست ندارد.
عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی ایران با بیان اینکه در سال‌های آتی اقتصاد دنیا پیچیده‌تر می‌شود و بر همین اساس باید برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای حضور در بازارهای جهانی داشته باشیم، اظهار کرد: دیپلماسی هسته‌ای می‌تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی ایران در عرصه‌های بین المللی را حل کند.
سیدی خاطرنشان کرد: دیپلماسی اقتصادی یعنی بتوان با کشورهای مطرح دنیا ارتباط برقرار کرد و اجناس خود را به آن‌ها فروخت و اجناس آن‌ها را خریداری کرد.
عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی ایران با بیان اینکه اکنون کشور ما بعد از سال‌ها توانسته در عرصه مذاکرات هسته‌ای فعالیت‌های خود را آغاز کند، تصریح کرد: چرخه دیپلماسی نباید پس از پایان مذاکرات هسته‌ای متوقف شود.
سیدی مدیریت ضعیف سال‌های گذشته در عرصه‌های مختلف را عامل دور ماندن ایران از بازارهای مطرح دنیا دانست و ادامه داد: روابط اقتصادی ایران با کشورهای دیگر بسیار ضعیف شده و حل مشکلات هسته‌ای می‌تواند به اقتصاد کشور در عرصه‌های بین المللی کمک کند.
عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازگانی ایران گفت: اگر شکاف خود را با کشورهای دنیا کمتر نکنیم قطعا در آینده با مشکلات بسیاری مواجه خواهیم شد.
سیدی در خصوص برخی موانع دیپلماسی اقتصادی ایران در جهان، خاطرنشان کرد: موضوع جایگزینی واردات مشکلات بسیاری به وجود آورده چرا که برای فروش کالای کشور خود باید از یک کشور پیشرفته در دنیا خریدی انجام شود.

رشد ۸۰ درصدی صادرات خراسان رضوی به امارات
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: سال گذشته ۱۱۱ میلیون دلار کالا از استان خراسان رضوی به امارات صادر شده که این میزان نسبت به سال ۹۲ رشد ۸۰ درصدی داشته است.
ناصر بهزاد به روابط قدیمی بین ایران و امارات اشاره کرد و گفت: امارات چهارمین شریک تجاری خراسان رضوی است و مشترکات بسیار زیادی بین ما وجود دارد.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی عمده صادرات استان به امارات را خشکبار، شیرخشک صنعتی و زعفران دانست و افزود: صادرات زعفران به امارات به عنوان یکی از مهم‌ترین کالاهای صادراتی در سال گذشته رشد داشته است.
بهزاد سهم امارات از مجموع صادرات استان را هفت درصد اعلام کرد و گفت: بیش از سه درصد صادرات کل کشور به امارات توسط این استان صورت می گیرد.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از حضور فعال‌تر در نمایشگاه‌های امارات خبر داد و عنوان کرد: خراسان رضوی از فرصت‌های موجود برای ارتباط بین دو کشور به بهترین شکل ممکن استفاده خواهدکرد.
بهزاد در خصوص برنامه‌های اتاق بازرگانی مشهد خاطرنشان کرد: طبق پیش‌بینی انجام شده برای سال گذشته قرار بود 98 میلیون دلار به امارات صادرات داشته باشیم که خوشبختانه این میزان ۱۳ درصد بیشتر بود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی نیز در این مراسم، توسعه روابط بین ایران و امارات را دارای مزایا و معایب زیادی دانست و گفت: امارات برای جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور واسطه بوده و باید تلاش کنیم در این کشور حضور پررنگی داشته باشیم.
محمد حسین روشنک امارات را پل ارتباطی ایران با کشورهای توسعه یافته دانست و گفت: اگر نتوانیم با تمام قدرت در این کشور حضور داشته باشیم قطعا در آینده با مشکلات بسیار زیادی روبه‌رو خواهیم بود.