مدیرعامل شرکت صنایع غذایی سحر:
فعالان اقتصادی مانند تمام دنیا رتبهبندی شوند
شرکت صنایع غذایی سحر از جمله واحدهای تولیدی است که همیشه کیفیت را در اولویت محصولات خود قرار داده و بر آن تاکید داشته است. این شرکت در شرایط بحرانی اقتصاد کشور توانست با مدیریت خردمندانه و با پشتکار و اراده لازم، موانع و مشکلات را پشت سر بگذارد و کسب وکار خود را رونق ببخشد. مسعود توتونچیان مدیرعامل شرکت صنایع غذایی سحر در گفت و گو با دنیای اقتصاد از موانع پیش روی اقتصاد، مشکلات صنایع غذایی، نقش بانکها و نرخ ارز سخن میگوید و در پایان پیشنهادات ارزندهای برای عبور از بحران و غلبه بر موانع ارائه میدهد.
شرکت صنایع غذایی سحر از جمله واحدهای تولیدی است که همیشه کیفیت را در اولویت محصولات خود قرار داده و بر آن تاکید داشته است. این شرکت در شرایط بحرانی اقتصاد کشور توانست با مدیریت خردمندانه و با پشتکار و اراده لازم، موانع و مشکلات را پشت سر بگذارد و کسب وکار خود را رونق ببخشد. مسعود توتونچیان مدیرعامل شرکت صنایع غذایی سحر در گفت و گو با دنیای اقتصاد از موانع پیش روی اقتصاد، مشکلات صنایع غذایی، نقش بانکها و نرخ ارز سخن میگوید و در پایان پیشنهادات ارزندهای برای عبور از بحران و غلبه بر موانع ارائه میدهد. آقای توتونچیان، لطفا در مورد تاریخچه شرکت توضیحاتی ارائه دهید.
شرکت صنایع غذایی سحر در سال ۱۳۷۰ در زمینی به وسعت شش هزار متر مربع و فضای تولیدی دو هزار متر مربع در شهرستان همدان ـ شهرک صنعتی بوعلی ـ کیلومتر ۱۵ جاده همدان ـ تهران، به منظور تولید محصولات غذایی بر پایه تولید محصولات کشاورزی (کنسروهای غیرگوشتی) شروع به ساخت و راهاندازی خطوط تولیدی نمود، درسال ۱۳۷۳ موفق به اخذ پروانه بهرهبرداری شد و متعاقبا با اخذ پروانه ساخت ۱۵ نوع محصول فعالیت تولیدی خود را آغاز کرد. همچنین به مرور زمان و در چندین مرحله فعالیت، در سال ۸۳ اقدام به توسعه شرکت کردیم که شرکتهای تابعه به نامهای نیوشه، پخش و بازرگانی الوند یاران و شبنم سحر در قالب شرکتهایی که سحر عمده سهامدار آن است، تشکیل شد . در حال حاضر در مجموع ۷۰۰ نفر در شرکت صنایع غذایی سحر مشغول به کار هستند.
آیا میتوانید عملکرد یک ساله شرکت سحر را به اختصار شرح دهید؟
با توجه به دوران سخت کار برای فعالان اقتصادی در سالهای اخیر و به دلیل تحریمهای ناجوانمردانه بینالمللی و تصمیمات بعضاً غلط مسئولان، خوشبختانه شرکت سحر همچنان رو به سوی اهداف خود قاطعانه پیش میرود . همچنین شرکت توانست با تلاش و پشتکار و خرد جمعی و استفاده از تجربه کشورهای بحرانی و ارتباط با اساتید دانشگاه موانع و مشکلات را پشت سر بگذارد . در دوران بحران از معدود شرکتهایی بودیم که در تمام ابعاد فعالیتها ی خود را گسترش دادیم (حفظ نیروی انسانی ، افزایش میزان جذب محصولات کشاورزی ، ارتقاء کیفیت ) و با تمام قوا نیازهای مردم را در فروشگاههای زنجیرهای و مارکتها تامین نمودیم تا آنجا که در یک سال گذشته با ۶۰ درصد افزایش فروش مواجه بودیم.
چه ویژگیهایی محصولات سحر را با سایر برندهای مشابه در بازار متفاوت کرده است؟
پیرو اظهارات قبلی به عرض میرساند حضور ۳۰ درصد کارشناس و کارشناس ارشد صنایع غذایی و سایر رشتههای مرتبط در این شرکت موجب گردیده روز به روز کیفیت محصول و بسته بندی مطابق با استانداردهای بین المللی باشد به طوری که با حضور در مزارع کشاورزی و ارتباط تنگاتنگ با کشاورزان عزیز موجبات ارتقاء سطح کیفی محصول نهائی گردیده است ، قابل ذکر است کیفیت حق مسلم مصرف کننده عزیز میباشد و ما ادعا نداریم که توانسته ایم حق مصرف کنندگان عزیز را تمام و کمال ادا کرده باشیم ( کیفیت اتفاقی بدست نمی آید ) .
شرکت سحر، چه استانداردهایی در سطح ملی و داخلی به دست آورده است؟
تمامیاستانداردهای داخلی در تولید محصولات رعایت میشود. همچنین کسب نشان ایزو ۹۰۰۱ : ۲۰۰۸، نشان IQNET, و نشان حلال از افتخارات این شرکت است.
در حال حاضر میزان تولید محصولات این شرکت برای بازار داخل و خارج یا به بیان دیگر سهم بازار شرکت چقدر است؟
شرکت سالانه حدود ۵۰هزار تن جذب محصولات کشاورزی دارد و هدفگذاری ما در سال ۹۳ ، رشد ۵۰ درصدی و رسیدن به رقم ۷۰هزار تن است که با جذب و فرآوری محصولات کشاورزی به ۲۰هزار تن کالای ساخته شده میرسد. قابل توجه است که این شرکت توانایی و ظرفیت جذب و فرآوری یکصد هزار تن محصول کشاورزی را دارد، لیکن با توجه به محدودیت تامین سرمایه در گردش امکان آن میسر نشده است. اما در صورت تامین منابع به موقع، امکان جذب و فرآوری رقم ذکر شده را خواهد داشت.
آیا شرکت سحر در زمینه صادرات هم فعال است؟
پیرو اعتقادات راسخ مدیریت و کارکنان شرکت نسبت به جایگاه صادرات و اهمیت آن، از سالهای گذشته با شناسایی بازارهای هدف و حضور در نمایشگاههای خارجی مانند ورد فود مسکو(world food) ، سیال فرانسه(sial) ، گلفود امارات (gol food) و ایمبلیج ترکیه(aymblyj) و نمایشگاه آنوگا با حضور واحدهای تحقیقات بازار و تحقیق و توسعه، به مرور توانستیم جایگاه ویژهای در صادرات کشور پیدا کنیم. لذا با توجه به افزایش صادرات در بخشهای مختلف، در سالهای ۸۶ - ۸۷ - ۸۸ - ۸۹ - ۹۱ و ۹۲ این شرکت به عنوان صادرکننده نمونه در استان و در سال ۹۰ به عنوان صادر کننده برتر کشوری معرفی شد و جوایز و لوح تقدیر از طرف مسئولان ، مدیران و معاون اول رییسجمهور دریافت کرد. همچنین با شناسایی نیازهای مشتریان در اروپا و افریقا و جذب کارشناسان مجرب در حوزههای مختلف و استقرار آنان در دفتر شرکت توانستیم در تمام فروشگاههای زنجیرهای عراق و امارات به فعالیت خود ادامه دهیم . در حال حاضر شرکت ما در عراق ثبت شده و ایجاد انبار و دفتر فروش از اقدامات دیگر این شرکت است.
نقش بانکها را در روند توسعه شرکتهای تولیدی و صادراتی چگونه ارزیابی میکنید؟
همانگونه که مستحضرید، در تمام دنیا نقش سازمانهای مالی در بنگاههای اقتصادی بسیار ملموس است تا جایی که برخی از کشورها از طریق بورس منابع مالی خود را تامین میکنند. ولی در کشور ما طی سالهای متمادی از طریق سیستم بانکی ، با توجه به تورم و عدم دقت مسئولان نظارتی و همچنین عدم تفکیک فعالان واقعی اقتصادی و تمیز دادن آنان از دیگر تولیدکنندگان، محدودیتهایی برای برخی فعالان اقتصادی به وجود آمد که ضررهای جبرانناپذیری به کشور زد. در این شرایط پیشنهاد ما این است که فعالان اقتصادی مانند تمام دنیا رتبه بندی شوند و مسائل مالی آنان براساس نیازهایشان و با تشخیص بنگاههای مالی بر اساس ظرفیتهای واحد تولیدی تامین شود. متاسفانه به دلیل بالا بودن نرخ تورم و به تبع آن بالا رفتن نرخ سود بانکی همچنان گرفتار این موضوع هستیم که شاید کاهش حاشیه سود را به دنبال خواهد داشت. این امر امکان سرمایهگذاری مجدد و بهروزرسانی و بهینهسازی ماشینآلات تولید و بسته بندی کارخانهها را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد و در درازمدت ضربههای غیرقابل جبران به کشور، زد (اختلاسهای سالهای قبل ). پیشنهاد خام اینجانب این است که حاکمیت باید در جهت منطقی شدن نرخ سود بنگاههای تولیدی ( علی الخصوص صنایع تبدیلی) قدم بردارد ، مانند تمام دنیا ، ما در هیچ جای دنیا نرخ سود سرمایه در گردش جهت صنایع تبدیلی را بیش از ۱۰درصد نداریم با توجه به اینکه نرخ تورم نیز بالای ۲۰درصد نیست .
لیکن و با توجه به نعمات خدادادی به کشور عزیزمان ایران و تنوع آب و هوایی مطلوب و منحصر به فرد ، اهمیت بخش کشاورزی و لزوم حمایت ازین بخش باید در اولویت برنامههای دولت قرار گیرد ، بهترین حمایت ازین نعمات جذب و فرآوری و بسته بندی با کیفیت این محصولات است که با شناخت فعالین واقعی در این بخش و تامین نقدینگی مورد نیاز در بخش سرمایه گذاری ثابت و در گردش این امر محقق خواهدشد لذا پیشنهاد میگردد نرخ تسهیلات بانکی به بالاترین نرخ ممکن اعلام گردد و در ادامه هر واحد تولیدی که توان و ظرفیت اشتغال بالای 100 نفر را دارد 10درصد تخفیف لحاظ گردد ، درادامه نیز واحدهایی که صادرات پایدار انجام میدهد 10درصد تخفیف ، و اگرجذب محصولات کشاورزی به نحو مطلوب صورت میگیرد نیز 10 درصد تخفیف ، هر واحد صنعتی که از صورتهای مالی شفاف و یک دفتره برخوردار است مشمول 10 درصد تخفیف شود. نتیجه این میشود که در کشور برای فعالین اقتصادی پویا ، خلاق و مبتکر نرخ سود بانکی به صفر درصد و برای سایر واحدها عامل بازدارنده میباشد .
گزینه نرخ ارز در ارتباط با مقوله صادرات چگونه باید تحلیل شود؟ نظر شما در خصوص لزوم کاهش یا قیمت کنونی نرخ ارز چیست؟
در خصوص صادرات، برخی از تولیدکنندگان و مسئولان یک شبه خواب صادرات میبینند که این شدنی نیست. تا سال پیش ما برای مربا عوارض خروجی میدادیم، که ناشی از تصمیمات خلع الساعه دولت قبلی بود این در حالی است که طی همین سالها جوایز صادراتی حذف گردیده است ، این در حالی است که بانک توسعه صادرات به عنوان تنها بانک تخصصی به وظیفه خود عمل نمی کند و با عنوان نمودن کمبود منابع ، تقاضای مانده حساب از ما دارد در صورتی که اعتقاد ما بر این است گردش صحیح حساب باید مبنای اعتبار سنجی بانکها باشد . با این حال انجام تکلیف و با استفاده از ظرفیتهای بانکهای خصوصی فعالیتمان را ادامه دادیم ( بانکهای کارآفرین ، اقتصاد نوین و پاسارگاد ) لیکن بانک کشاورزی حمایتهای قابل توجهی از بدو تاسیس این واحد تولیدی داشته و به عنوان بانک اول ما محسوب میگردد و جای تشکر و قدردانی را دارد .
بالا بودن هزینههای مالی تاثیرات زیانباری بر اقتصاد و تولید کشور دارد که امیدواریم دولت تدبیر و امید در راستای وعدههای خود در دوران انتخابات، توجه ویژه به این موضوع داشته باشد. اهمیت و تاثیر نرخ ارز بر صادرات و واردات ایران بر کسی پوشیده نیست، تا آنجا که عدهای آن را مهمترین عامل تحول صادرات و واردات کشور میدانند. بنابراین با توجه به اختلاف نظرهای موجود درباره میزان کنونی نرخ ارز و آثار و مشکلاتی که صادرکنندگان و تولید کنندگان داخلی در مواجهه با آن دارند، نیاز و لزوم بررسی دقیق تر این رابطه ضروری است. پیشنهاد صریح اینجانب تثبیت نرخ ارز به نرخهای فعلی میباشد ، تا نتیجه آن تقویت بنگاههای تولید و به مرور زمان کاهش واردات را بدنبال خواهد داشت .
شما چه پیشنهادات خاصی برای بهبود سازوکار صادرات برای تولیدکندگان دارید؟
- با توجه به ماهیت صنایع تبدیلی، خواب محصول و دوره بازگشت سرمایه پیشنهاد میگردد پرداخت تسهیلات به این صنعت با نرخ سود حداقل و بازپرداخت پنج ساله باشد.
- به منظور به روز رسانی ماشینآلات در این صنعت، تسهیلات سرمایهای با نرخ سود حمایتی و بازپرداخت بلند مدت پرداخت شود، چرا که با بی توجهی به این موضوع مهم در آینده نه چندان دور شاهد واردات انواع محصولات غذایی کنسروی با بستهبندی شکیل و حداقل قیمت خواهیم بود.
- انتخاب یک یا دو بانک تخصصی صنعت غذا (صنایع کنسرو) که اشراف کامل به عملکرد واحدهای صنعت غذا داشته باشند و به موقع تسهیلات مورد نیاز این صنعت را تامین نمایند.
- منطقی کردن نرخ ارز و تثبیت آن به منظور حمایت از تولید داخلی در مقابل واردات، چرا که با ارزان فروشی ارز در واقع به واردات، یارانه پرداخت میشود.
- اعطای جوایز صادراتی به صادرکنندگان
- اصلاح قوانین بانکی و تسهیل در پرداخت وامهای بخش تولید و صنعت، چراکه یک طرفه بودن قوانین و شرایط همکاری با بانکها در کشور ما تبدیل به یکی از بزرگترین معضلات شده است. حال اینکه در سراسر دنیا، بانک یکی از چهار عنصر اصلی ایجاد شرکتهای تولیدی است.
شرکت صنایع غذایی سحر در سال ۱۳۷۰ در زمینی به وسعت شش هزار متر مربع و فضای تولیدی دو هزار متر مربع در شهرستان همدان ـ شهرک صنعتی بوعلی ـ کیلومتر ۱۵ جاده همدان ـ تهران، به منظور تولید محصولات غذایی بر پایه تولید محصولات کشاورزی (کنسروهای غیرگوشتی) شروع به ساخت و راهاندازی خطوط تولیدی نمود، درسال ۱۳۷۳ موفق به اخذ پروانه بهرهبرداری شد و متعاقبا با اخذ پروانه ساخت ۱۵ نوع محصول فعالیت تولیدی خود را آغاز کرد. همچنین به مرور زمان و در چندین مرحله فعالیت، در سال ۸۳ اقدام به توسعه شرکت کردیم که شرکتهای تابعه به نامهای نیوشه، پخش و بازرگانی الوند یاران و شبنم سحر در قالب شرکتهایی که سحر عمده سهامدار آن است، تشکیل شد . در حال حاضر در مجموع ۷۰۰ نفر در شرکت صنایع غذایی سحر مشغول به کار هستند.
آیا میتوانید عملکرد یک ساله شرکت سحر را به اختصار شرح دهید؟
با توجه به دوران سخت کار برای فعالان اقتصادی در سالهای اخیر و به دلیل تحریمهای ناجوانمردانه بینالمللی و تصمیمات بعضاً غلط مسئولان، خوشبختانه شرکت سحر همچنان رو به سوی اهداف خود قاطعانه پیش میرود . همچنین شرکت توانست با تلاش و پشتکار و خرد جمعی و استفاده از تجربه کشورهای بحرانی و ارتباط با اساتید دانشگاه موانع و مشکلات را پشت سر بگذارد . در دوران بحران از معدود شرکتهایی بودیم که در تمام ابعاد فعالیتها ی خود را گسترش دادیم (حفظ نیروی انسانی ، افزایش میزان جذب محصولات کشاورزی ، ارتقاء کیفیت ) و با تمام قوا نیازهای مردم را در فروشگاههای زنجیرهای و مارکتها تامین نمودیم تا آنجا که در یک سال گذشته با ۶۰ درصد افزایش فروش مواجه بودیم.
چه ویژگیهایی محصولات سحر را با سایر برندهای مشابه در بازار متفاوت کرده است؟
پیرو اظهارات قبلی به عرض میرساند حضور ۳۰ درصد کارشناس و کارشناس ارشد صنایع غذایی و سایر رشتههای مرتبط در این شرکت موجب گردیده روز به روز کیفیت محصول و بسته بندی مطابق با استانداردهای بین المللی باشد به طوری که با حضور در مزارع کشاورزی و ارتباط تنگاتنگ با کشاورزان عزیز موجبات ارتقاء سطح کیفی محصول نهائی گردیده است ، قابل ذکر است کیفیت حق مسلم مصرف کننده عزیز میباشد و ما ادعا نداریم که توانسته ایم حق مصرف کنندگان عزیز را تمام و کمال ادا کرده باشیم ( کیفیت اتفاقی بدست نمی آید ) .
شرکت سحر، چه استانداردهایی در سطح ملی و داخلی به دست آورده است؟
تمامیاستانداردهای داخلی در تولید محصولات رعایت میشود. همچنین کسب نشان ایزو ۹۰۰۱ : ۲۰۰۸، نشان IQNET, و نشان حلال از افتخارات این شرکت است.
در حال حاضر میزان تولید محصولات این شرکت برای بازار داخل و خارج یا به بیان دیگر سهم بازار شرکت چقدر است؟
شرکت سالانه حدود ۵۰هزار تن جذب محصولات کشاورزی دارد و هدفگذاری ما در سال ۹۳ ، رشد ۵۰ درصدی و رسیدن به رقم ۷۰هزار تن است که با جذب و فرآوری محصولات کشاورزی به ۲۰هزار تن کالای ساخته شده میرسد. قابل توجه است که این شرکت توانایی و ظرفیت جذب و فرآوری یکصد هزار تن محصول کشاورزی را دارد، لیکن با توجه به محدودیت تامین سرمایه در گردش امکان آن میسر نشده است. اما در صورت تامین منابع به موقع، امکان جذب و فرآوری رقم ذکر شده را خواهد داشت.
آیا شرکت سحر در زمینه صادرات هم فعال است؟
پیرو اعتقادات راسخ مدیریت و کارکنان شرکت نسبت به جایگاه صادرات و اهمیت آن، از سالهای گذشته با شناسایی بازارهای هدف و حضور در نمایشگاههای خارجی مانند ورد فود مسکو(world food) ، سیال فرانسه(sial) ، گلفود امارات (gol food) و ایمبلیج ترکیه(aymblyj) و نمایشگاه آنوگا با حضور واحدهای تحقیقات بازار و تحقیق و توسعه، به مرور توانستیم جایگاه ویژهای در صادرات کشور پیدا کنیم. لذا با توجه به افزایش صادرات در بخشهای مختلف، در سالهای ۸۶ - ۸۷ - ۸۸ - ۸۹ - ۹۱ و ۹۲ این شرکت به عنوان صادرکننده نمونه در استان و در سال ۹۰ به عنوان صادر کننده برتر کشوری معرفی شد و جوایز و لوح تقدیر از طرف مسئولان ، مدیران و معاون اول رییسجمهور دریافت کرد. همچنین با شناسایی نیازهای مشتریان در اروپا و افریقا و جذب کارشناسان مجرب در حوزههای مختلف و استقرار آنان در دفتر شرکت توانستیم در تمام فروشگاههای زنجیرهای عراق و امارات به فعالیت خود ادامه دهیم . در حال حاضر شرکت ما در عراق ثبت شده و ایجاد انبار و دفتر فروش از اقدامات دیگر این شرکت است.
نقش بانکها را در روند توسعه شرکتهای تولیدی و صادراتی چگونه ارزیابی میکنید؟
همانگونه که مستحضرید، در تمام دنیا نقش سازمانهای مالی در بنگاههای اقتصادی بسیار ملموس است تا جایی که برخی از کشورها از طریق بورس منابع مالی خود را تامین میکنند. ولی در کشور ما طی سالهای متمادی از طریق سیستم بانکی ، با توجه به تورم و عدم دقت مسئولان نظارتی و همچنین عدم تفکیک فعالان واقعی اقتصادی و تمیز دادن آنان از دیگر تولیدکنندگان، محدودیتهایی برای برخی فعالان اقتصادی به وجود آمد که ضررهای جبرانناپذیری به کشور زد. در این شرایط پیشنهاد ما این است که فعالان اقتصادی مانند تمام دنیا رتبه بندی شوند و مسائل مالی آنان براساس نیازهایشان و با تشخیص بنگاههای مالی بر اساس ظرفیتهای واحد تولیدی تامین شود. متاسفانه به دلیل بالا بودن نرخ تورم و به تبع آن بالا رفتن نرخ سود بانکی همچنان گرفتار این موضوع هستیم که شاید کاهش حاشیه سود را به دنبال خواهد داشت. این امر امکان سرمایهگذاری مجدد و بهروزرسانی و بهینهسازی ماشینآلات تولید و بسته بندی کارخانهها را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد و در درازمدت ضربههای غیرقابل جبران به کشور، زد (اختلاسهای سالهای قبل ). پیشنهاد خام اینجانب این است که حاکمیت باید در جهت منطقی شدن نرخ سود بنگاههای تولیدی ( علی الخصوص صنایع تبدیلی) قدم بردارد ، مانند تمام دنیا ، ما در هیچ جای دنیا نرخ سود سرمایه در گردش جهت صنایع تبدیلی را بیش از ۱۰درصد نداریم با توجه به اینکه نرخ تورم نیز بالای ۲۰درصد نیست .
لیکن و با توجه به نعمات خدادادی به کشور عزیزمان ایران و تنوع آب و هوایی مطلوب و منحصر به فرد ، اهمیت بخش کشاورزی و لزوم حمایت ازین بخش باید در اولویت برنامههای دولت قرار گیرد ، بهترین حمایت ازین نعمات جذب و فرآوری و بسته بندی با کیفیت این محصولات است که با شناخت فعالین واقعی در این بخش و تامین نقدینگی مورد نیاز در بخش سرمایه گذاری ثابت و در گردش این امر محقق خواهدشد لذا پیشنهاد میگردد نرخ تسهیلات بانکی به بالاترین نرخ ممکن اعلام گردد و در ادامه هر واحد تولیدی که توان و ظرفیت اشتغال بالای 100 نفر را دارد 10درصد تخفیف لحاظ گردد ، درادامه نیز واحدهایی که صادرات پایدار انجام میدهد 10درصد تخفیف ، و اگرجذب محصولات کشاورزی به نحو مطلوب صورت میگیرد نیز 10 درصد تخفیف ، هر واحد صنعتی که از صورتهای مالی شفاف و یک دفتره برخوردار است مشمول 10 درصد تخفیف شود. نتیجه این میشود که در کشور برای فعالین اقتصادی پویا ، خلاق و مبتکر نرخ سود بانکی به صفر درصد و برای سایر واحدها عامل بازدارنده میباشد .
گزینه نرخ ارز در ارتباط با مقوله صادرات چگونه باید تحلیل شود؟ نظر شما در خصوص لزوم کاهش یا قیمت کنونی نرخ ارز چیست؟
در خصوص صادرات، برخی از تولیدکنندگان و مسئولان یک شبه خواب صادرات میبینند که این شدنی نیست. تا سال پیش ما برای مربا عوارض خروجی میدادیم، که ناشی از تصمیمات خلع الساعه دولت قبلی بود این در حالی است که طی همین سالها جوایز صادراتی حذف گردیده است ، این در حالی است که بانک توسعه صادرات به عنوان تنها بانک تخصصی به وظیفه خود عمل نمی کند و با عنوان نمودن کمبود منابع ، تقاضای مانده حساب از ما دارد در صورتی که اعتقاد ما بر این است گردش صحیح حساب باید مبنای اعتبار سنجی بانکها باشد . با این حال انجام تکلیف و با استفاده از ظرفیتهای بانکهای خصوصی فعالیتمان را ادامه دادیم ( بانکهای کارآفرین ، اقتصاد نوین و پاسارگاد ) لیکن بانک کشاورزی حمایتهای قابل توجهی از بدو تاسیس این واحد تولیدی داشته و به عنوان بانک اول ما محسوب میگردد و جای تشکر و قدردانی را دارد .
بالا بودن هزینههای مالی تاثیرات زیانباری بر اقتصاد و تولید کشور دارد که امیدواریم دولت تدبیر و امید در راستای وعدههای خود در دوران انتخابات، توجه ویژه به این موضوع داشته باشد. اهمیت و تاثیر نرخ ارز بر صادرات و واردات ایران بر کسی پوشیده نیست، تا آنجا که عدهای آن را مهمترین عامل تحول صادرات و واردات کشور میدانند. بنابراین با توجه به اختلاف نظرهای موجود درباره میزان کنونی نرخ ارز و آثار و مشکلاتی که صادرکنندگان و تولید کنندگان داخلی در مواجهه با آن دارند، نیاز و لزوم بررسی دقیق تر این رابطه ضروری است. پیشنهاد صریح اینجانب تثبیت نرخ ارز به نرخهای فعلی میباشد ، تا نتیجه آن تقویت بنگاههای تولید و به مرور زمان کاهش واردات را بدنبال خواهد داشت .
شما چه پیشنهادات خاصی برای بهبود سازوکار صادرات برای تولیدکندگان دارید؟
- با توجه به ماهیت صنایع تبدیلی، خواب محصول و دوره بازگشت سرمایه پیشنهاد میگردد پرداخت تسهیلات به این صنعت با نرخ سود حداقل و بازپرداخت پنج ساله باشد.
- به منظور به روز رسانی ماشینآلات در این صنعت، تسهیلات سرمایهای با نرخ سود حمایتی و بازپرداخت بلند مدت پرداخت شود، چرا که با بی توجهی به این موضوع مهم در آینده نه چندان دور شاهد واردات انواع محصولات غذایی کنسروی با بستهبندی شکیل و حداقل قیمت خواهیم بود.
- انتخاب یک یا دو بانک تخصصی صنعت غذا (صنایع کنسرو) که اشراف کامل به عملکرد واحدهای صنعت غذا داشته باشند و به موقع تسهیلات مورد نیاز این صنعت را تامین نمایند.
- منطقی کردن نرخ ارز و تثبیت آن به منظور حمایت از تولید داخلی در مقابل واردات، چرا که با ارزان فروشی ارز در واقع به واردات، یارانه پرداخت میشود.
- اعطای جوایز صادراتی به صادرکنندگان
- اصلاح قوانین بانکی و تسهیل در پرداخت وامهای بخش تولید و صنعت، چراکه یک طرفه بودن قوانین و شرایط همکاری با بانکها در کشور ما تبدیل به یکی از بزرگترین معضلات شده است. حال اینکه در سراسر دنیا، بانک یکی از چهار عنصر اصلی ایجاد شرکتهای تولیدی است.
ارسال نظر