کاهش قیمت یک میلیون تومانی در مناطق مختلف تهران
رکود مسکن در تهران به روایت آمار
آمار انجام معاملات مسکن طی هفتههای اخیر نشان میدهد خرید و فروش مسکن در کشور از روزی ۱۴ هزار فقره به ۸ هزار قرارداد کاهش یافته است که بیشترین کاهش در حجم معاملات ناشی از عمق رکود بازار در تهران است. طبق آمارهای ثبت شده در سامانه املاک، در سال ۹۱ در اوج خرید و فروش مسکن، روزانه ۱۴ هزار قرارداد خرید و فروش در کشور به ثبت رسید که در حال حاضر این عدد به ۸ هزار قرارداد کاهش یافته است. رییس اتحادیه مشاوراناملاک کشور در این باره میگوید: خرید و فروش مسکن راکد شده است، اما نه به آن شدتی که برخی از مشاوران املاک میگویند طی یک سال هیچ خرید و فروشی را به ثبت نرساندهاند.
آمار انجام معاملات مسکن طی هفتههای اخیر نشان میدهد خرید و فروش مسکن در کشور از روزی 14 هزار فقره به 8 هزار قرارداد کاهش یافته است که بیشترین کاهش در حجم معاملات ناشی از عمق رکود بازار در تهران است.
طبق آمارهای ثبت شده در سامانه املاک، در سال ۹۱ در اوج خرید و فروش مسکن، روزانه ۱۴ هزار قرارداد خرید و فروش در کشور به ثبت رسید که در حال حاضر این عدد به ۸ هزار قرارداد کاهش یافته است.
رییس اتحادیه مشاوراناملاک کشور در این باره میگوید: خرید و فروش مسکن راکد شده است، اما نه به آن شدتی که برخی از مشاوران املاک میگویند طی یک سال هیچ خرید و فروشی را به ثبت نرساندهاند. مصطفیقلی خسروی افزود: بازار مسکن در حالت رکود به سر میبرد و این رکود را آمارهای خرید و فروش به خوبی نشان میدهد.
قلی خسروی در پاسخ به این سوال که آیا در این شرایط که رکود بر بازار حاکم شده است، باید سقف تسهیلات مسکن افزایش یابد، گفت: بهترین روش برای خانهدار شدن و افزایش قدرت خرید مسکن این است که تسهیلات مسکن را به سازنده بدهند و سپس آن تسهیلات به خریدار منتقل شود.
رییس اتحادیه املاک ادامه داد: این روش باعث افزایش تولید مسکن میشود و از افزایش شوکآور قیمت مسکن جلوگیری میکند.
به گفته وی، افزایش سقف تسهیلات مسکن باید با فرهنگ درست انجام شود تا از سوءاستفاده برخی سودجویان جلوگیری شود.
گزارشهای میدانی از بازار مسکن حاکی است: خرید و فروش مسکن در حالی همچنان در رکود به سر میبرد که به گفته مشاوران املاک قیمتها اگر چه به کف خود رسیده، اما این بازار نیاز به یک محرک جدید برای خروج از رکود دارد تا متقاضیان مسکن از یک سو و سازندگان مسکن از سوی دیگر ترغیب به خرید و فروش و ساخت مسکن شوند.
مشاوران املاک میگویند: شش ماه اول هر سال، میتواند رونق خرید و فروش مسکن باشد، اما در شش ماه امسال بازار مسکن به شش قسمت تقسیم شد.
از ابتدای امسال، بازار مسکن بارها منتظر اتفاقات و رویدادهای سیاسی و به خصوص انتخابات بود و در حقیقت بازار مسکن تحت تاثیر انتخابات و مسائل و رخدادهای مربوط به آن قرار گرفت.
گفتههای دلالان مسکن همچنین نشان میدهد که قیمت مسکن در تهران در سال جاری به شدت افزایش یافت، اما در حال حاضر به دلیل رکود حاکم بر بازار به طور متوسط متری یک میلیون تومان کاهش قیمت داشته است.
قیمت مسکن در منطقه سعادتآباد هر متر بیش از یک میلیون تومان کاهش یافته و در مرکز شهر تهران، حداقل یک میلیون تومان افت کرده است. قیمت هر متر آپارتمان نوساز در حال حاضر در سعادتآباد ۱۰ میلیون تومان است.
خریداران و فروشندگان مسکن هنوز منتظر هستند، تا ببینند وضعیت بازار مسکن چه خواهد شد که متاسفانه همین انتظار ظاهرا یک مقدار طولانی شده است.
مشاوران املاک میگویند: متاسفانه رکود حاکم بر بازار خرید و فروش مسکن اگرچه قیمتها را کاهش داده و باعث خوشحالی برخی از خریداران شده است، اما امیدواریم که متقاضیان خرید مسکن پیش از این در انتظار کاهش قیمت نمانند.
برخی آمارها از کاهش اخیر قیمت مسکن در تهران به شرح زیر است:
آپارتمان نوساز در خیابان اشرفی اصفهانی متر مربعی ۷ تا ۸ میلیون تومان با یک میلیون کاهش در هر متر، سعادت آباد ۱۰ میلیون تومان با یک میلیون کاهش در هر متر، پاسداران ۷ تا ۱۵ میلیون تومان با یک میلیون کاهش در هر متر، ونک ۹ تا ۱۲ میلیون تومان با یک میلیون کاهش در هر متر، دولت ۵/۸ تا ۹ میلیون با یک میلیون کاهش در هر متر، فلکه دوم صادقیه ۵/۵ میلیون تا ۵/۶ میلیون با ۳۰۰ هزار تومان کاهش در هر متر.
در حال حاضر در برخی از محلههای تهران قیمتها به طور محسوسی کاهش پیدا کرده است، به طوریکه تا هر مترمربع ۸۰۰ هزار تومان پایینتر خرید و فروش میشود در واقع محلههایی که بیشترین حباب مسکن را داشتند با کاهش قیمت بیشتری مواجه شدهاند، اما وضعیت بازار مسکن در روزهای اخیر نشان میدهد برخی از سازندگان در مقابل کاهش قیمتها و شکستن بیشتر حباب بازار مسکن مقاومت نشان میدهند.
سازندگان حاضر نیستند قیمتها را کاهش دهند و معتقند که وقتی نرخهای چند برابری را برای مصالح ساختمانی پرداخت کردهاند، الان نمیتوانند با قیمتهای کمتری آپارتمانهای خود را به فروش برسانند، زیرا در نهایت سود چندانی نصیب آنها نمیشود.
در بازار اجاره نیز در حال حاضر نرخهای اجاره پیشنهادی همچنان به قوت خود باقی است و کمترین کاهشی روی نداده است و فعالان بازار مسکن معتقدند که معمولا افت اجاره بها بین یک تا دو ماه آینده صورت میگیرد. حجم متقاضیان در بازار رهن و اجاره در دو هفته آخر شهریور ماه بر اساس شواهد تغییری نکرده است به همین خاطر معاملات زیادی در روزهای آخر فصل تابستان انجام نشده است. اکنون تعداد فایلهای رهن با حجم فایلهای رهن و اجاره برابر است اما اکثر مستاجران به دنبال واحدهایی با شرایط رهن و اجاره هستند.
ارسال نظر