۲۰۰۰ میلیارد تومان تخریب ملک در تهران
ساختمانهایی که در شهر تهران طی سالهای اخیر تخریب شدهاند دو دسته هستند. دسته اول ساختمانهایی هستند که چون در مسیر اجرای پروژههای عمرانی شهری قرار داشتند، از نظر شهرداری «معارض» شناخته شدند و در نتیجه حکم تخریب آنها صادر شد. دسته دوم نیز ساختمانهایی که با میل و اراده مالکانشان توسط بسازوبفروشها تخریب شدند تا با احداث ساختمان جدیدتر سهم و دارایی مالکان نسبت به قبل افزایش پیدا کند. آمار غیررسمی که درباره هزینههای مالی دسته اول وجود دارد حکایت از آن دارد که شهرداری ظرف سال گذشته حدود ۲ هزار میلیارد تومان بابت هزینه تملک املاک معارض هزینه کرده است تا بتواند بیش از ۱۱ هزار ملک را از مسیر اجرای پروژهها آزاد کند.
ساختمانهایی که در شهر تهران طی سالهای اخیر تخریب شدهاند دو دسته هستند.دسته اول ساختمانهایی هستند که چون در مسیر اجرای پروژههای عمرانی شهری قرار داشتند، از نظر شهرداری «معارض» شناخته شدند و در نتیجه حکم تخریب آنها صادر شد. دسته دوم نیز ساختمانهایی که با میل و اراده مالکانشان توسط بسازوبفروشها تخریب شدند تا با احداث ساختمان جدیدتر سهم و دارایی مالکان نسبت به قبل افزایش پیدا کند.آمار غیررسمی که درباره هزینههای مالی دسته اول وجود دارد حکایت از آن دارد که شهرداری ظرف سال گذشته حدود ۲ هزار میلیارد تومان بابت هزینه تملک املاک معارض هزینه کرده است تا بتواند بیش از ۱۱ هزار ملک را از مسیر اجرای پروژهها آزاد کند. این تعداد ملک به معنی تعداد واحدهای مسکونی و تجاری است که در مجموع ۳ میلیون مترمربع مساحت داشتهاند.گفته میشود از این رقم، نزدیک به ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای تملک و تخریب املاک معارض در مسیر اتوبان امام علی (ع) هزینه شده و برای املاک تونل صدر نیز حدود ۱۶۵ میلیارد تومان در یک فاز صرف شده است.حسین عبدهتبریزی میگوید: در یک شرکت، برای همه اموال و داراییهای آن شرکت برچسب اموال نصب میشود تا
آمار کوچکترین داراییهای شرکت تحت نظر باشد. اما در تهران بهراحتی املاک موجود «معارض» تشخیص داده میشود و برای اجرای پروژههای بزرگ عمرانی تخریب میشود.دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری کشور نیز در این زمینه معتقد است: برخی از همین پروژههای عمرانی ضرورتی به اجرایش در شهر وجود ندارد.
ارسال نظر