راه‌ها و روش‌های کنار‌آمدن با درد آرتروز
آوا کشاورز آرتروز بیماری‌ای است که مشخصه آن تخریب پیش رونده غضروف مفصل است؛ غضروف بافتی لغزنده است که انتهای استخوان‌ها را در یک مفصل می‌پوشاند. اگر این غضروف آسیب ببیند، شروع آرتروز تلقی می‌شود. این بیماری به‌تدریج پیشرفت می‌کند و غضروف را کاملا از بین می‌برد. آرتروز یا استئوآرتریت شایع‌ترین بیماری از دسته التهاب مفاصل است. تاکنون درمانی قطعی برای پیش روندگی آرتروز کشف نشده است، پس بسیار مهم است که نگذاریم دچار آرتروز شویم. نشانه‌های ابتلا به آرتروز کدام است؟
چند عامل وجود دارد که می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به آرتروز باشد. هر چه سن بالاتر رود، خطر ابتلا به این بیماری بیشتر می‌شود؛ به‌گونه‌ای که در همه افراد بالای ۶۰ سال نشانه‌های آرتروز در گردن را می‌توان یافت. البته این بیماری ممکن است بدون علامت باشد که در عکسبرداری مشخص می‌شود. افزایش وزن، تغذیه نامناسب و بیماری‌های رماتیسمی (در صورت درمان نشدن) مفصل را بیمار می‌کند. آسیب مفاصلی مانند رباط نیز اگر درمان نشود، به ابتلا به آرتروز منجر می‌شود. افرادی که آرتروز دارند باید بیشتر مراقب باشند؛ آرتروز دردی است که با فعالیت افزایش می‌یابد و با استراحت بهتر می‌شود. استفاده صحیح از مفاصل، تقویت مناسب عضلات و مصرف داروهایی که تجویز می‌شود، به صورت خوراکی یا تزریق در مفصل و در نهایت جراحی از راه‌های درمان این بیماری است.
درد آرتروز (التهاب مفاصل) باعث می‌شود که کمتر تحرک بدنی داشته باشید. در این مقاله 10 راهکار را برای شما بیان می‌کنیم تا بهتر بتوانید با این درد زندگی کنید.
راه‌ها و روش‌های کنار آمدن با درد آرتروز
نکات مهم موقع حمام کردن. یک حمام آب گرم باعث تسکین خشکی و درد مفاصل می‌شود. صابون و لیف می‌تواند فشار را بر روی انگشتان کم کند. اگر شانه‌ها و آرنج تان درد می‌کند، به جای خشک کردن خودتان با حوله، آنها را با حوله بپوشانید.
چمباتمه بزنید. هنگامی که چیزی را می‌خواهید از زمین بردارید، برای جلوگیری از کمردرد به جای خم شدن از کمر، چمباتمه بزنید و زانوها را خم کنید. اگر این کار خیلی برایتان دردناک است، برای کمتر فشار آوردن به زانو، بر روی یک صندلی بنشینید و از روی زمین چیزی را بردارید.
از مفاصل بزرگ خود استفاده کنید. برای کاهش درد ناشی از آرتروز انگشتان دست، از مفاصل و عضلات بزرگ بدن خود برای انجام کارها استفاده کنید. لذا:
به جای کیف پول دستی، از کیف پول بنددار استفاده کنید.
برای بستن کشوهای کابینت، به جای دستتان، از کنار بدن خود استفاده کنید.
گلدان و وسایل را با دو دستتان حمل کنید.
به راحتی سوار ماشین شوید. اگر دارای آرتروز هستید، اجازه ندهید ترس از درد باعث شود سوار ماشین نشوید. برای سوار شدن به ماشین، ابتدا به کنار صندلی ماشین نزدیک شده و بنشینید، طوری که پاهایتان بیرون ماشین باشد. سپس پاهای خود را به داخل ماشین ببرید. برای پیاده شدن از ماشین، برعکس سوار شدن، ابتدا پاهای خود را بیرون بیاورید و سپس به آرامی بیرون بیایید.
کفش مناسب بپوشید. اگر می‌خواهید که با وجود آرتروز، از نظر بدنی فعال بمانید، باید دقت کنید که کفش شما دارای قوس خوب و کف آن نرم باشد. بهتر است به جای داشتن بند، کفشتان چسبی یا بدون بند باشد. اگر کفش بنددار دارید، کفش‌ها را بپوشید و برای بستن بند کفش، از فرد دیگری کمک بگیرید.
در آشپزخانه صندلی چرخ دار بگذارید. برای اینکه طی کار در آشپزخانه خسته نشوید، می‌توانید از صندلی‌های چرخ‌دار استفاده کنید. در این صورت لازم نیست مدت زیادی سر پا بایستید تا کارهای آشپزخانه را انجام دهید.
هنگام خرید خودتان را خسته نکنید. خرید وسایل و مواد خوراکی ممکن است خسته کننده به نظر آید. راه‌های زیر می‌تواند از خستگی جلوگیری کنند:
لیست خرید خود را قبل از بیرون رفتن بنویسید.
در موقع خرید کردن، به جایی تکیه دهید یا بنشینید.
از فروشنده برای حمل کیسه‌های خرید کمک بخواهید.
وقتی به خانه رسیدید، قبل از خالی کردن کیسه‌ها کمی استراحت کنید.
از کمک‌کننده نوک انگشتان استفاده کنید. اگر شما دارای آرتروز انگشتان دست هستید، مسواک زدن دندان‌ها و حتی غذاخوردن می‌تواند برایتان سخت باشد. یک اسفنج ابری را دور چنگال یا مسواک خود ببندید تا این وسایل را آسان و بدون درد در دستتان بگیرید.
کار خانه را کم کنید. بهتر است کارهای خانه را کم‌کم انجام دهید تا یک دفعه، تا فشار زیادی به مفاصل شما وارد نشود. کارهای خانه را طبقه‌بندی کنید و هر روز در یک قسمت خانه کار کنید تا از بالا و پایین رفتن یا از یک اتاق به اتاق دیگر رفتن جلوگیری کنید. زمانی را برای استراحت و تمدد اعصاب صرف کنید.
موقع استفاده از پله مراقب باشید. بالا و پایین رفتن از پله‌ها، بر زانو و ران‌های شما فشار وارد می‌کند. بهتر است در هنگام بالا رفتن از پله، پایی را که درد نمی‌کند، زودتر جلو بگذارید و در هنگام پایین مدن، پایی را که درد دارد زودتر جلو بگذارید. اگر آرتروز زانو دارید، در هنگام بالا رفتن و پایین رفتن از پله بهتر است نرده را بگیرید.