مذاکره هستهای در نیویورک؟
مجید اعزازی عضو گروه اندیشه با انتقال پرونده هستهای از شورایعالی امنیت ملی به وزارت خارجه و ارتقای احتمالی سطح مذاکرات هستهای ایران و ۱+۵ به وزیران خارجه، انتظار میرود روند مذاکرات اتمی شتاب گیرد و به بار نشیند. البته این انتظار تنها ناشی از تغییر در سطح مذاکرات نیست، بلکه به نظر میرسد طرفین برای دستیابی به نتیجه مطلوب از اراده جدی و مستحکمی برخوردارند و برای رفع موانع تعامل و همکاری برای جلب نظر یکدیگر تلاش میکنند. گفتوگوی تلفنی وزیر خارجه ایران و اشتون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نشانهای مهم از وجود اراده جدی در میان طرفین برای ادامه مذاکرات و دستیابی به نتیجه مطلوب ارزیابی میشود.
مجید اعزازی عضو گروه اندیشه با انتقال پرونده هستهای از شورایعالی امنیت ملی به وزارت خارجه و ارتقای احتمالی سطح مذاکرات هستهای ایران و 1+5 به وزیران خارجه، انتظار میرود روند مذاکرات اتمی شتاب گیرد و به بار نشیند. البته این انتظار تنها ناشی از تغییر در سطح مذاکرات نیست، بلکه به نظر میرسد طرفین برای دستیابی به نتیجه مطلوب از اراده جدی و مستحکمی برخوردارند و برای رفع موانع تعامل و همکاری برای جلب نظر یکدیگر تلاش میکنند.
گفتوگوی تلفنی وزیر خارجه ایران و اشتون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نشانهای مهم از وجود اراده جدی در میان طرفین برای ادامه مذاکرات و دستیابی به نتیجه مطلوب ارزیابی میشود. نشانهای که با سخنان بعدی اشتون تقویت شد. این که قرار است در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در ماه جاری میلادی نمایندگان ایران و ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین به علاوه آلمان) با هم دیدار کنند و این گروه پیشنهادهای تازهای به تهران ارایه خواهد کرد.
دیدار در نیویورک و کلید زدن دور جدید مذاکرات با سبک و سیاق تازه نیز نشانهای از تلاش طرفین برای جلب نظر تعبیر خواهد شد. چه آنکه تا پیش از این، در دولت دهم، «مکان» مذاکره محل مناقشه بود و تلاش فراوانی صورت گرفت تا مکان مذاکرات از استانبول به بغداد و پس از آن به آلماتی منتقل شد. از سوی دیگر، پذیرش احتمالی ارتقای سطح مذاکرات به وزیران خارجه از سوی ۱+۵ نیز نشانهای از تلاش غرب برای جلب نظر تهران تفسیر خواهد شد. توافقی که منجر به نخستین مواجهه دو مقام ارشد ایرانی و آمریکایی پس از انقلاب اسلامی میشود: ظریف در مقابل جان کری
ارسال نظر