یک کتاب و۵۰ هزار دلار جایزه
گروه پرونده: جایزه جهانی داستان عربی، که آن را جایزه بوکر عربی نامیدهاند در سال ۲۰۰۷ راهاندازی شد. این جایزه با همکاری بنیاد جایزه بوکر در لندن و اداره گردشگری و فرهنگ ابوظبی در اماراتمتحده عربی شکل گرفته و هدف آن جهانیسازی داستان عربی است. این جایزه بهصورت سالانه و در سطح تمام کشورهای عرب زبان برگزار میشود. به هر یک از نامزدهای این جایزه ۱۰ هزار دلار و به برنده نهایی ۵۰ هزار دلار جایزه تعلق میگیرد. بهاء طاهر مصری نخستین نویسندهای بود که این جایزه را گرفت. این جایزه به مذاق ناشران هم خوش آمده است؛ چنانکه امروزه دیگر حتی ناشران شناخته شده پایتختهای جهان عرب از انتشار رمانهایی استقبال میکنند که احتمال برد آنها در شهر کوچک و نوپدید ابوظبی بیشتر باشد.
گروه پرونده: جایزه جهانی داستان عربی، که آن را جایزه بوکر عربی نامیدهاند در سال 2007 راهاندازی شد. این جایزه با همکاری بنیاد جایزه بوکر در لندن و اداره گردشگری و فرهنگ ابوظبی در اماراتمتحده عربی شکل گرفته و هدف آن جهانیسازی داستان عربی است. این جایزه بهصورت سالانه و در سطح تمام کشورهای عرب زبان برگزار میشود. به هر یک از نامزدهای این جایزه 10 هزار دلار و به برنده نهایی 50 هزار دلار جایزه تعلق میگیرد. بهاء طاهر مصری نخستین نویسندهای بود که این جایزه را گرفت. این جایزه به مذاق ناشران هم خوش آمده است؛ چنانکه امروزه دیگر حتی ناشران شناخته شده پایتختهای جهان عرب از انتشار رمانهایی استقبال میکنند که احتمال برد آنها در شهر کوچک و نوپدید ابوظبی بیشتر باشد. جایزه جهانی داستان عربی امسال به رمان «فرانکشتاین در بغداد» اثر «احمد سعداوی» نویسنده جوان عراقی رسید. این رمان در واقع خشونت ناشی از حضور نظامیان آمریکا در این شهر قصههای هزار و یک شب و جنون تروریسم را روایت میکند. سعداوی در گفتوگو با «گاردین» گفته است؛ در این رمان تلاش کردم هیولاهایی را به تصویر بکشم که دیگر زاده ذهن نیستند؛ بلکه واقعیت دارند.
جهان ما گرفتار هیولاها شده است. در پرونده این هفته به بهانه انتخاب رمان «فرانکشتاین در بغداد» بهعنوان اثر برگزیده جایزه بینالمللی داستان عرب رمانهای مطرح کشورهای عربی و چند و چون ترجمه آنها به زبان فارسی را بررسی کرده ایم.
ارسال نظر