مگس‌های سفید تا 15 نسل می‌مانند
علی‌محمد شاعری رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران به دلیل پدیده خشکسالی و گرم شدن هوا و تغییر شرایط آب و هوایی و رطوبت، جمعیت عسلک پنبه یا مگس سفید افزایش پیدا کرده است که میزبان اصلی آنها، محصولات کشاورزی و باقی ماندن انواع صیفی‌جات و محصولات گلخانه‌ای در گلخانه‌های اطراف تهران است. مگس سفید توسط وزش باد جابه‌جا می‌شود، بررسی‌ها نشان می‌دهد افزایش جمعیت مگس سفید با از بین رفتن پارازیت‌های حشره به دلیل سم‌پاشی‌های بی‌رویه و مبارزه شیمیایی با آفات در اطراف شهر تهران و در سطح شهر و برخی مناطق مانند منطقه 6 ایجاد شده است. این حشرات هیچ‌گونه آسیبی به انسان وارد نمی‌کند، اما محصولات کشاورزی و فضای سبز به دلیل افزایش جمعیت مگس سفید و اما براساس گزارش شهرداری، مورد آسیب قرار می‌گیرند و کنترل این حشرات توسط سازمان پارک‌های شهرداری انجام می‌شود. ترشحات چسبنده مگس سفید روی برگ‌ها باعث تجمع و انتشار بی‌رویه بیماری‌های قارچی روی گیاهان می‌شود.
مبارزه با این حشرات در شهر تهران با روش مکانیکی و روش‌های بیولوژیک در حال انجام است. در گلخانه‌های کشاورزی و مزارع اطراف شهر تهران نیز مبارزه با این حشره با استفاده از روش‌های شیمیایی توسط کشاورزان صورت می‌گیرد.
با استفاده از روش‌هایی مانند آبشویی و موادطبیعی و غیرشیمیایی و روش‌هایی مانند جمع‌آوری برگ‌های آلوده و معدوم ساختن آن می‌توانیم با افزایش جمعیت آنها مقابله کنیم. به ویژه در روش‌های بیولوژیک با استفاده از پارازیت‌های طبیعی، این مبارزه می‌تواند اثرگذار باشد.
با افزایش رطوبت و گرمای هوا، حشرات بیشتر تکثیر می‌شوند و تا ۱۵ نسل نیز می‌توانند باقی بمانند. مزارع کشاورزی و صیفی‌جات گلخانه‌ای و گیاهان خانواده لگومینوز از میزبان‌های این حشره هستند که بیش از ۵۰۰ گونه گیاهی را شامل می‌شوند.
با کاهش دما تا 10 درجه سانتیگراد بالای صفر، تکثیر این حشرات محدود می‌شود، امسال به دلیل درجه حرارت بالا و خشکسالی که باعث تضعیف گیاهان می‌شود، تا پایان فصل گرما تعداد این حشرات بالا خواهد بود.
می‌گویند کودهای مصرفی نامتناسب یا نظافت شهری دلیل بروز و افزایش جمعیت مگس سفید در شهر تهران شده است، اما این گونه نیست. امسال به‌صورت میانگین یک و نیم درجه افزایش دما داشتیم و میزان بارندگی نیز نسبت به دوره بلندمدت بیش از ۳۰ درصد و نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است که باعث بروز برخی پدیده‌ها مانند ریزگرد و تکثیر حشرات و برخی بیماری‌ها می‌شود و باید اقدامات لازم برای کنترل این پدیده‌ها انجام شود. رابطه نامعقول انسان و محیط زیست باعث بروز پدیده خشکسالی، تغییر اقلیم، آلودگی هوا، آب و خاک و به دنبال آن بروز برخی از آفات و امراض گیاهی و جانوری در کشور می‌شود که باید با مدیریت مناسب‌تری بر محیط زیست و منابع آب و خاک آن را مهار کرد.