یک روانپزشک مطرح کرد
محرومیت از محبت والدین زمینهساز «جنون دزدی» در بزرگسالی
یک روانپزشک با اشاره به جنون دزدی به عنوان یکی از اختلالات نابسامانی کنترل تکانه، استرس و کمبود محبت والدین را عامل انجام این رفتار عنوان کرد. فربد فدایی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، اظهار کرد: یکی از نابسامانیهای روانی که تحت عنوان کلی نابسامانی مهار تکانه طبقهبندی میشود عبارت است از جنون دزدی. وی افزود: در این اختلال فرد با وجودی که نیاز مالی ندارد دچار تمایل شدید و غیرقابل کنترل برای برداشتن اشیایی میشود که متعلق به او نیست. فدایی گفت: این دزدیها میتواند برداشتن یک جفت دستکش کوچک توسط خانمی مسن از یک فروشگاه باشد.
یک روانپزشک با اشاره به جنون دزدی به عنوان یکی از اختلالات نابسامانی کنترل تکانه، استرس و کمبود محبت والدین را عامل انجام این رفتار عنوان کرد.
فربد فدایی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، اظهار کرد: یکی از نابسامانیهای روانی که تحت عنوان کلی نابسامانی مهار تکانه طبقهبندی میشود عبارت است از جنون دزدی.وی افزود: در این اختلال فرد با وجودی که نیاز مالی ندارد دچار تمایل شدید و غیرقابل کنترل برای برداشتن اشیایی میشود که متعلق به او نیست.
فدایی گفت: این دزدیها میتواند برداشتن یک جفت دستکش کوچک توسط خانمی مسن از یک فروشگاه باشد.
وی ادامه داد: گاهی افراد در مهمانیها نمکدان یا قاشق چایخوری کوچکی را برمیدارند و آن را جایی مخفی میکنند.
این متخصص بهداشت روانی تصریح کرد: افراد مبتلا به جنون دزدی بعد از مدتی این وسایل را دور میاندازند.
فدایی گفت: دلیل انجام این رفتار نوعی نیاز روانی ارضا نشده است. در واقع احساس محرومیت از محبت به وسیله تملک یک شیء مادی جبران میشود.
وی افزود: این رفتار در برخی خانمهایی که به مرحله یائسگی میرسند یا در برخی زنان پیش از شروع عادت ماهانه دیده میشود که از این منظر میتوان مسائل فیزیولوژیکی را نوعی استرس در نظر گرفت که عامل این رفتار است.
وی ادامه داد: در برخی آقایان که با مشکلات کاری مواجهند نیز این رفتار دیده میشود.فدایی اظهار کرد: ریشه این اختلال محرومیت از محبت والدین در کودکی است که زمینهساز جنون دزدی در بزرگسالی میشود.فدایی خاطرنشان ساخت: کودکان زیر ۶ سال مفهوم مالکیت را نمیدانند بنابراین برداشتن اشیا از سوی آنها دزدی محسوب نمیشود، اما از سن ۷ سالگی به بعد باید مراقب رفتار دزدی کودکان باشیم، چرا که این رفتار در پی جلب محبت و رضایت والدین و در نتیجه محرومیت از محبت آنها به وجود میآید.
ارسال نظر