مذاکره تا تابستان
به نظر میرسد ۱۲ ماه مذاکره برای فیصله دادن به پرونده ۱۲ ساله هستهای ایران کافی نبود و با وجود همه پیشرفتهای صورتگرفته در آخرین گفتوگوهای گروه ۱+۵ با ایران، عاقلانهترین تصمیم، تمدید دوباره زمان مذاکرات بوده است. این تصمیم پس از یک هفته مذاکره میان دو طرف و با حضور عالیترین دیپلماتهای هفت کشور طرف مذاکره، یعنی وزرای امور خارجه ایران، آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان در وین گرفته شد، البته نام کاترین اشتون را هم نباید از قلم انداخت که اگرچه دیگر مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیست، اما همچنان نماینده این اتحادیه و مذاکرهکننده ارشد گروه ۱+۵ است.
به نظر میرسد 12 ماه مذاکره برای فیصله دادن به پرونده 12 ساله هستهای ایران کافی نبود و با وجود همه پیشرفتهای صورتگرفته در آخرین گفتوگوهای گروه 1+5 با ایران، عاقلانهترین تصمیم، تمدید دوباره زمان مذاکرات بوده است. این تصمیم پس از یک هفته مذاکره میان دو طرف و با حضور عالیترین دیپلماتهای هفت کشور طرف مذاکره، یعنی وزرای امور خارجه ایران، آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان در وین گرفته شد، البته نام کاترین اشتون را هم نباید از قلم انداخت که اگرچه دیگر مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیست، اما همچنان نماینده این اتحادیه و مذاکرهکننده ارشد گروه 1+5 است. حالا قرار شده دو طرف تا تیرماه سال آینده وقت داشته باشند تا به «توافق جامع» مدنظر برسند. توافقی که هم به لغو تحریمهای اقتصادی علیه ایران بینجامد و هم غرب را از صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران مطمئن کند. وزرای خارجه ایران و آمریکا در پایان گفتوگوهای وین از تمدید دوباره زمان مذاکرات ابراز رضایت کردند و از پیشرفتهای صورت گرفته حرف زدند. با این وجود، حتی خود آنها هم میدانند که با طولانیتر شدن مذاکرات احتمال بروز کارشکنی در آن بیش از پیش وجود خواهد
داشت. در تهران، شاید چنین خطری آنقدرها پررنگ نباشد، اما در واشنگتن، با روی کار آمدن کنگره جدید در آغاز سال 2015 و حضور سناتورهای عمدتا جمهوریخواه، کار دولت باراک اوباما برای لغو تحریمها- که شرط اصلی ایران برای امضای توافق است- سختتر میشود. هرچند او فعلا در مقابل افکار عمومی اعتماد به نفس نشان میدهد و میگوید: «اگر به توافقی خوب با ایران دست یابیم، میتوانم کنگره را راضی کنم.»
ارسال نظر