سهم برنامههای ورزشی از آنتن سیما چقدر است؟
هزینههای کمتر، تماشاگران بیشتر
این روزها پخش برنامههای ورزشی از شبکههای سیما قوت گرفته و شاید یکی از دلایل آن اقبال عمومی جامعه نسبت به این برنامهها باشد. به گزارش خبر آنلاین، مدتی است سهم بیشتر آنتن تلویزیون به پخش برنامههای ورزشی اختصاص دارد؛ از مهمترین و پربینندهترین برنامه تلویزیون «نود» گرفته تا پخش مستقیم مسابقات ورزشی که تقریبا در هر ساعتی از شبانه روز میتواند طیف عظیمی از مخاطبان را پای تلویزیون بکشاند. «ورزش از نگاه ۲» عنوان برنامهای است که هر شنبه و پنجشنبه روی آنتن شبکه دو سیما میرود. این برنامه با اجرای پیمان یوسفی و میثم زمانآبادی که به عنوان مجری کارشناس در این برنامه حضور دارد، بسیاری از علاقهمندان به ورزش را با خود همراه میکند.
این روزها پخش برنامههای ورزشی از شبکههای سیما قوت گرفته و شاید یکی از دلایل آن اقبال عمومی جامعه نسبت به این برنامهها باشد.
به گزارش خبر آنلاین، مدتی است سهم بیشتر آنتن تلویزیون به پخش برنامههای ورزشی اختصاص دارد؛ از مهمترین و پربینندهترین برنامه تلویزیون «نود» گرفته تا پخش مستقیم مسابقات ورزشی که تقریبا در هر ساعتی از شبانه روز میتواند طیف عظیمی از مخاطبان را پای تلویزیون بکشاند. «ورزش از نگاه ۲» عنوان برنامهای است که هر شنبه و پنجشنبه روی آنتن شبکه دو سیما میرود. این برنامه با اجرای پیمان یوسفی و میثم زمانآبادی که به عنوان مجری کارشناس در این برنامه حضور دارد، بسیاری از علاقهمندان به ورزش را با خود همراه میکند.جواد خیابانی هم با برنامه «نیمه سوم» هر یکشنبه شب میزبان ورزشدوستان است.
معروفترین برنامه ورزشی تلویزیون نیز بدون شک «نود» با اجرای عادل فردوسیپور است که دوشنبه شبها با اخباری از حاشیه تا متن فوتبال بینندههای تلویزیون را با خود همراه میکند و بالاخره برنامه «ورزش و مردم» که یکی از قدیمیترین برنامههای ورزشی تلویزیون است، جمعهها از شبکه یک سیما با اجرای بهرام شفیع روی آنتن میرود.
اگر فرض کنیم هر کدام از این برنامهها به طور میانگین سه ساعت آنتن تلویزیون را به خود اختصاص بدهند، در هفته حداقل ۱۵ ساعت از پخش زنده تلویزیون به برنامههای ورزشی اختصاص دارد. این در حالی است که گاهی برخی از این برنامهها مثل «نود» تا ساعتی بعد از زمان تعیینشده هم روی آنتن هستند.
از طرف دیگر شبکه ورزش نیز به صورت تخصصی برنامههای ورزشی را پوشش میدهد و به نظر میرسد رسانه ملی توجه ویژهای به پخش برنامههای ورزشی دارد.
از یک سو میتوان زیاد شدن تعداد برنامههای ورزشی در سیما را هزینه کم آنها نسبت به سایر تولیدات تلویزیونی مثل سریالسازی دانست، اینکه به صرف ساخت دکور و مجری مسلط به رشتههای مختلف ورزشی میتوان برنامهای را روی آنتن فرستاد.
از سوی دیگر ساخت اینگونه برنامهها با حواشی کمتری روبهرو است. هر چند در این تعریف آخر باید برنامه تلویزیونی «نود» را مستثنی دانست، چرا که
حتی با زیاد شدن برنامههایی از جنس برنامه «نود» روز به روز به تعداد مخاطبان این برنامه اضافه میشود و بحثهایی که در این برنامه از زبان مجری و مهمانان مطرح میشود تاثیرات اجتماعی فراوانی دارد. از این جهت، بدون شک «نود» یکی از برنامههای موفق سیما در زمینه تولید برنامه ورزشی است. اما چرا سهم بیشتر آنتن تلویزیون به پخش برنامههای ورزشی اختصاص دارد؟
حسین ذکایی دبیر شورای هماهنگی و سیاستگذاری ورزش سازمان صداوسیما در پاسخ به این پرسش میگوید: «جامعه ما جامعه جوانی است و توجه به ورزش و سرگرمی برای جوانها اهمیت دارد، اما توجه به ورزش به دلیل پر کردن آنتن تلویزیون نیست، قطعا پتانسیلی که ورزش دارد باعث ایجاد همگرایی در جامعه میشود.»
ذکایی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا نمیتوان تمرکز برنامههای ورزشی را در شبکهای که به نام شبکه تخصصی «ورزش» نامگذاری شده، گنجاند؟ میگوید: «با گسترش فنی شبکه ورزش و اینکه این شبکه طی ماههای آینده بتواند پوشش جغرافیایی خوبی در کل کشور داشته باشد، در تلاش هستیم پخش زنده بسیاری از مسابقات ورزشی را به این شبکه منتقل کنیم، اما این حرف به این معنی نیست که سایر شبکهها نباید برنامه ورزشی پخش کنند، بلکه بسته به سیاستگذاری شبکهها میتوانند در جدول پخششان تولید برنامه ورزشی هم داشته باشند.» به هرحال باید بپذیریم که مدتی است تلویزیون دچار کمبود بودجهای است که نمیتواند آنطور که باید برنامههایش را پشتیبانی کند و با حداقلهای موجود سعی میکند ذائقه مخاطبانش را تامین کند، اما شاید به جای تعدد برنامههایی که بیشباهت به هم نیستند، توجه به کیفیت اولویت بهتری برای مخاطبی است که بیهیچ محدودیتی گزینه دیگری به نام شبکههای ماهوارهای را هم در لیست انتخابهایش برای پر کردن ساعتهای فراغتش دارد.
ارسال نظر