الزام باشگاه‌ها به اعلام صورت وضعیت مالی

کنفدراسیون فوتبال آسیا برای بازی‌های لیگ قهرمانان سال ۲۰۱۲ داشتن بعضی شرایط مانند حضور حداقل ۱۲ تیم در دسته برتر، برگزاری بیشتر از ۳۳ بازی یک تیم در فصل و حداقل ۲۰ بازیکن با قرارداد حرفه‌ای در هر باشگاه را الزامی‌دانسته است. البته شرایط الزامی‌دیگری مانند برای بازی‌های لیگ قهرمانان سال ۲۰۱۲ داشتن بعضی شرایط از جمله ‌این که میانگین حضور تماشاگران در هر بازی هم نباید کمتر از حداقل پنج هزار نفر باشد، نیز درنظر گرفته شده است. در آخرین تغییرات انجام شده، یک سال دیگر نیز فرصت درنظر گرفته شده و فوتبال ‌ایران برای حضور در معتبرترین رقابت‌های آسیایی باید‌این استانداردها را رعایت کند.

یکی از مهمترین بندهای شرایط خواسته شده الزام باشگاه‌ها به ثبت به عنوان یک شرکت اقتصادی است که جزئیات آن را از مهدی تاج، نایب‌رییس فدراسیون فوتبال پرسیده‌ایم. تاج در توضیح‌این الزام می‌گوید: باشگاه‌ها باید تمام شرایط یک شرکت را داشته باشند و از همه مهمتر‌ این که نقدینگی و صورت وضعیت مالی خود را در معرض دید همگان بگذارند.

او اضافه می‌کند: درآمدهایی برای یک باشگاه فوتبال قابل قبول و پذیرفته خواهد بود که از حقوق و منابع شناخته شده فوتبال باشد. یعنی درآمدهایی مانند حق پخش تلویزیونی، تبلیغات دور زمین، اسپانسر شیپ و... و جز ‌این‌ها تزریق منابع دیگری به باشگاه‌ها مجاز نیست.

تاج تاکید می‌کند که تمامی ‌فعل و انفعالات اقتصادی باشگاه‌ها باید ثبت شده و فرآیند تبدیل هزینه‌ها و درآمدها زیر نظر فدراسیون فوتبال باشد.

نایب‌رییس فدراسیون فوتبال درباره سایر شرایط‌این بند از الزامات می‌گوید: مدیرعامل هر باشگاه باید حتما به انتخاب هیات مدیره باشد و هیات‌مدیره هم الزاما باید نمایندگان صاحبان سهام باشند. صاحبان سهام نیز باید در جریان صورت سود و زیان قرار بگیرند.

اما از دیگر موارد ابلاغیه AFC که کمتر مورد توجه قرار گرفته، حقوق تماشاچیان است. باشگاه‌ها موظفند تا سال ۲۰۱۳ در ورودی محل برگزاری بازی، حقوق تماشاچیان را به گونه‌ای که قابل رویت برای همگان باشد نصب کنند. قیمت بلیت، زمان شروع و پایان بازی، تاخیر احتمالی، نام داور و... از جمله اطلاعاتی است که باید به رویت تماشاگران برسد.

جرایم انضباطی نیز باید به رویت تماشاچیان رسیده و ریز تخلفات و جریمه‌های درنظر گرفته شده برای بی‌انضباطی‌ها در دسترس باشد.