فیفا به نفع چه کسی رای خواهد داد؛ ویلموتس یا ایران؟
شمشیر شکایت کشیده شد
جلسات و مکاتبات مختلف و متقابل فدراسیون فوتبال با مارک ویلموتس برای پایان توافقی قرارداد، او را راضی نکرد تا در نهایت ویلموتس شکایت خود را به فیفا بفرستد. شکایتی با ادعاهای مختلف که به تازگی به دست فدراسیون فوتبال رسیده است. تصمیم تشکیل گروهی حقوقی برای بررسی شکایت مارک ویلموتس در فدراسیون فوتبال اقدام عملی فدراسیون فوتبال بوده و جلسهای هم برای بررسی ادعاهای ویلموتس برگزار شده است.
بزرگترین ادعای ویلموتس دریافت غرامت ۶ میلیون یورویی از فدراسیون فوتبال است و مربی بلژیکی مدعی شده که باید تمام پول تا پایان قراردادش به او پرداخت شود. با این حال بند پرداخت سه ماه دستمزد در صورت فسخ قرارداد به هر بهانه مسالهای است که میتواند ادعای ویلموتس را رد کند. هرچند اهمیت زیادی دارد که وکلای فدراسیون فوتبال در این پرونده چقدر به قرارداد و ادعاهای ویلموتس اشراف داشته باشند تا بتوانند ادعاهای او را رد کنند.
ویلموتس ۱۰ آبان قراردادش را فسخ کرده بود و پیش از بازی با عراق رسما اعلام کرد دیگر سرمربی تیم ملی ایران نیست. پس از ارسال نامه فسخ در تاریخ اول نوامبر ۲۰۱۹ (۱۰ آبان ۹۸) او ۸ نوامبر ۲۰۱۹ (۱۷ آبان ۹۸) جلسهای با مدیران فدراسیون فوتبال در ترکیه برگزار و مبلغ ۲ میلیون یورو برای خودش و دستیارانش دریافت کرد. ویلموتس پس از دریافت پول به کار خود بازگشت و با وجود فسخ هم در تمرینات حاضر شد و هم در بازی با عراق در تاریخ ۱۴ نوامبر ۲۰۱۹ (۲۳ آبان ۹۸) روی نیمکت نشست و تیم ملی را هدایت کرد.
بازگشت به کار ویلموتس و هدایت تیم ملی در بازی با عراق، جدیترین راهکار برای رد ادعای مارک ویلموتس است و این سوال به وجود میآید که او چگونه پس از فسخ قراردادش دوباره با فدراسیون فوتبال ایران همکاری داشته است؟ این در حالی است که او پس از بازی با عراق حتی حاضر نشد به محل کار خود بازگردد و از فرودگاه امام خمینی (ره) در تهران بهعنوان ترانزیت سفرش به بلژیک استفاده کرد. پس از این ماجرا نیز فدراسیون بارها از او درخواست کرد که به کار خود بازگردد و این مساله به فیفا نیز گزارش شد.
به گزارش تسنیم، ویلموتس در حالی ترک کار کرده که از تمام مرخصیهای سالانه خود در کمتر از شش ماه استفاده و فدراسیون فوتبال پیش از این ماجرای عدم حضور او را به فیفا ارائه کرد. از همینرو در شکایت متقابل فدراسیون فوتبال از مارک ویلموتس، دست ما خالی نیست و سرمربی بلژیکی نیز باید پاسخگوی رفتارهای غیر حرفهای خود باشد. مسالهای که به اعتبار فوتبال ایران نیز لطمه وارد کرد و این مربی بلژیکی پیش از بازی با عراق برنامه آمادهسازی تیم ملی را در مهمترین بازی مرحله گروهی گروگان گرفته بود و در نهایت شکست تیم ملی را هم به دنبال داشت.
ویلموتس در قراردادش با فدراسیون فوتبال ساحل عاج هم چنین رفتاری داشت و پس از فسخ قرارداد ادعای دریافت غرامت تا پایان قراردادش را داشت که به نظر میرسد این یک اپیدمی برای اوست، اما حالا شرایط فرق دارد. او در حالی ادعای غرامت کرده که پس از فسخ قراردادش به کار خود ادامه داده و پس از ادامه کار، ترک کار کرده است. حالا همین مساله میتواند برگ برنده فدراسیون فوتبال ایران برای دفاع در پروندهای باشد که فیفا آن را بررسی خواهد کرد.