بی‌مهری رسانه ملی

وقتی رسانه ملی خواب بود!

با این حال افتخارآفرینان کشور از چند جهت مهجور واقع شده و حق مطلب به‌خوبی در مورد آنها ادا نشده است. نخستین موضوعی که پس از قهرمانی آنها در مورد آن صحبت می‌شد عدم پخش زنده فینال این مسابقات بود که با انتقاد برخی از ورزش‌دوستان نیز همراه شد. جامعه ما هنر فرشته کریمی را با حجابی که تایید شده هرگز درک نکرده و کسی هم گلزنی‌های «سارا شیربیگی» و «فاطمه اعتدادی» را ندیده است. در توصیف مظلومیت قهرمان مطلق فوتسال آسیا همین بس که باید مهم‌ترین خبرشان در حد چند جمله در سیما یا خطوطی از خبر در رسانه‌های نوشتاری باقی بماند. خبرگزاری مهر در توصیف عدم پخش تلویزیونی این مسابقات نوشت: کاپیتان نسیمه غلامی بارها آرزو می‌کرد که ای کاش پدرش در سالن بود و می‌توانست بازی‌هایش را ببیند! همچنین پس از قهرمانی در سال ۲۰۱۵ فرشته کریمی اظهار کرد: «رسانه‌های خارجی بازی ما را بیشتر انعکاس دادند.» با این حال دختران ممنوع‌التصویر مظفر بالاخره دیده شدند و پس از کسب عنوان قهرمانی روی صفحه نخست روزنامه‌های کشور قرار گرفتند. دیروز همچنین پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران نیز در جلسه علنی مجلس از عدم پخش این مسابقه انتقاد کرد.

حقوق و پاداش‌های ناچیز

در فوتسال برعکس فوتبال، پول‌های آنچنانی رد و بدل نمی‌شود، شاید بالاترین مبلغ قرارداد یک فوتسالیست مطرح و حرفه‌ای در طول یک فصل بازی قراردادی حدود ۳۰۰ میلیون تومان باشد. متاسفانه فوتسال با توجه به افتخارات زیادی که در عرصه‌های بین‌المللی به‌دست آورده، همواره مورد کم‌لطفی مسوولان ورزشی کشور به خصوص فدراسیون فوتبال قرار گرفته است. خیلی‌ها منتظر هستند ببینند با قهرمانی دختران ایران در آسیا پاداشی که از سوی فدراسیون فوتبال کشور به آنها پرداخت می‌شود چقدر خواهد بود. هنوز دراین رابطه رقم دقیقی اعلام نشده اما با توجه به اینکه دراسفند ماه سال ۹۴ تیم‌ملی فوتسال مردان ایران قهرمان جام ملت‌های آسیا شد و در آن زمان برای هر بازیکن ملی‌پوش از سوی فدراسیون فوتبال تنها نزدیک به ۲ میلیون تومان پاداش در نظر گرفته شد، انتظار نمی‌رود فدراسیون اکنون برای قهرمانی دختران پاداش مناسبی را پرداخت کند. در همین خصوص دیروز عباس ترابیان رئیس کمیته فنی و توسعه فوتسال گفت: «من خبری از پاداش‌ها ندارم و اصلا در این مورد دخالتی ندارم.»

قانون عجیب به ضرر ملی‌پوشان

قرار بود به تیم‌های اول و دوم این دوره ازمسابقات جام ملت‌های آسیا، سهمیه المپیک جوانان اختصاص داده شود اما تیم ایران با وجود این قهرمانی، از کسب این سهمیه بازماند تا تایلند که در همین مسابقات سوم شد، سهمیه را از آن خود کند. ترابیان رئیس کمیته فنی فوتسال در این خصوص به «ایسنا» گفت: «متاسفانه قوانین عجیبی برای این المپیک جوانان وضع شده است و برای هر قاره، سهمیه‌های محدودی تعیین کرده‌اند. هر کشوری تنها در یکی از بخش‌های بانوان یا آقایان می‌تواند در المپیک، تیم داشته باشد که به همین دلیل فوتسال پسران ایران که یک‌سال قبل سهمیه گرفته بود، اعزام می‌شود و با این قوانین تیم دختران ایران نمی‌تواند در المپیک جوانان بازی کند. همچنین قاره‌هایی مثل آسیا و اروپا تنها چهار تیم می‌توانند اعزام کنند. از همین‌رو تیم‌های ایران و عراق در بخش فوتسال آقایان و ژاپن و تایلند در بخش بانوان فوتسال سهمیه گرفته‌اند. با این قوانین عجیب، تیم‌هایی مثل پرتغال و اسپانیا نمی‌توانند در بخش فوتسال آقایان در المپیک حضور داشته باشند.»

پیشنهاد برگزاری جام جهانی فوتسال بانوان

علی کفاشیان نایب رئیس و رئیس کمیته فوتسال کشورمان صحبتی از میزان پاداش‌ها به ملی‌پوشان نکرد ولی از رایزنی‌ها برای تشکیل جام‌جهانی فوتسال بانوان صحبت کرد. او گفت: «با این قهرمانی  و عملکرد فوق‌العاده‌ای که بازیکنان داشتند، از این پس باید به سمت بازی‌های جهانی برویم و مطمئنم ملی‌پوشان می‌توانند بهترین عملکرد را داشته باشند. معتقدم فیفا باید از این پس جام‌جهانی فوتسال بانوان را راه‌اندازی کند. چراکه تیم‌ها مرتبا درحال رشد و موفقیت هستند و بانوان ایران از این قاعده جدا نیستند.»