خطر برای «باند قدرت» پرسپولیس

دنیای اقتصاد- بهروز رسایلی: تعطیلات پرسپولیس تمام شده و این تیم چند روزی هست که تمریناتش را از سر گرفته است. در این میان برانکو ایوانکوویچ هم که بعد از بازی رفت با الاهلی عربستان راهی مرخصی شده بود، سر کارش برگشته و اتفاقا در اولین مصاحبه‌اش با رسانه‌ها حرف‌های مهم و جالبی به زبان آورد. بعد از بازی عمان، دست خبرنگاران به برانکو نرسید تا از او در مورد جزئیات مسابقه، عقب افتادن پرسپولیس و بعد هم بازگشت خیره‌کننده این تیم پس از سه تعویض همزمان سوال کنند، اما حالا برانکو در ایران است و با حرف‌هایی که کمتر از او شنیده‌ایم، افکار عمومی را غافلگیر می‌کند. خیلی‌ها بر این باورند که اگر در بازی با الاهلی عربستان کمال کامیابی‌نیا به جای محسن ربیع‌خواه در ترکیب اصلی به میدان می‌رفت، کمربند میانه زمین پرسپولیس محکم می‌شد.

با این وجود اما برانکو از ربیع‌خواه دفاع کرده و در حمایت از او مطالبی به زبان آورده که به منزله انتقاد صریح و کم‌سابقه این مربی از چند ستاره تیمش محسوب می‌شود. ایوانکوویچ مدعی شده در جریان گل‌های دریافتی سرخپوشان در ورزشگاه سلطان‌قابوس تقصیری متوجه ربیع‌خواه نبود، بلکه این هافبک‌های هجومی بودند که کم دویدند و فرصت را در اختیار بازیکنان حریف قرار دادند. وقتی حرف از هافبک‌های هجومی می‌شود، قاعدتا نام وحید امیری، محسن مسلمان و فرشاد احمدزاده در ذهن تداعی می‌شود، اما همه می‌دانند که حساب امیری جداست و حداقل وصله کم دویدن به او نمی‌چسبد. به این ترتیب فقط احمدزاده و مسلمان باقی می‌مانند؛ یعنی دو بازیکنی که در کنار مهدی طارمی تعویض شدند و بیرون رفتن آنها از زمین، پرسپولیس را به میدان برگرداند. همان شب خیلی‌ها گفتند تعویض‌های مهم و موثر برانکو باید گوشی را دست «باند قدرت» پرسپولیس داده باشد، اما حالا این مصاحبه، حتی کار را برای آنها سخت‌تر هم می‌کند. آیا سه بازیکنی که پرسپولیس پارسال روی کاکل آنها قهرمان شد، حالا اشباع شده‌اند؟ آیا احساس «بی‌جانشین بودن» این سه نفر، موجب خروج آنها از ریل تلاش شده و انگیزه‌های فردی‌شان را کاهش داده است؟ به هر حال نیمکت پر و پیمان پرسپولیس در لیگ هفدهم، خیلی واضح به این سه نفر و بقیه ستاره‌ها هشدار می‌دهد که دوران حاشیه امن به پایان رسیده است.

ماجرای بازی با گسترش

فشردگی برنامه پرسپولیس و تداخل آن با اردوی تیم ملی باعث شد مسابقه هفته پنجم سرخ‌ها با گسترش‌فولاد به تعویق بیفتد. در این میان به برانکو پیشنهاد شده بود این بازی در تاریخ دیگری مثلا در فصل پاییز برگزار شود، اما مربی کروات با این موضوع مخالفت کرده و برگزاری این دیدار در تاریخ ۱۶شهریور را پذیرفته است. به این ترتیب پرسپولیس فقط دو روز بعد از بازی ۱۴شهریور تیم ملی با سوریه راهی تبریز می‌شود و تنها پنج روز بعد از بازی با گسترش برای برگزاری مسابقه برگشت با الاهلی عربستان در ابوظبی حاضر خواهد بود. اینکه چرا برانکو با این برنامه فشرده کنار آمده، یک نکته ظریف دارد و آن هم این است که او می‌خواهد در مسابقه با گسترش شانس بیشتری به بازیکنان ذخیره‌اش بدهد. بعد از نمایش درخشان بشار رسن و گادوین منشا در مصاف با الاهلی، احتمالا ایوانکوویچ هر چه بیشتر به فکر استفاده از بازیکنان ذخیره‌اش افتاده است. البته بشار شرایط بازی با گسترش را ندارد، چراکه او هم تا ۱۴شهریور درگیر مسابقات ملی عراق خواهد بود، اما به احتمال فراوان منشا و سیامک نعمتی در تبریز فیکس می‌شوند و حتی احتمال قابل توجهی وجود دارد که شایان مصلح هم از ابتدا به میدان برود. به این ترتیب نفرات همیشه فیکس پرسپولیس صدای نفس ذخیره‌های قابل را بلندتر از هر زمان دیگری می‌شنوند و احساس ترس می‌کنند. به علاوه باید یادمان باشد تا پایان شهریور خدمت سربازی احمد نوراللهی هم به پایان می‌رسد و او نیز در اختیار برانکو قرار می‌گیرد. حتی امید عالیشاه هم در تلاش است با سپری کردن مراحل اداری خودش را آزاد کند و به پرسپولیس برگردد.

باند متلاشی می‌شود؟

در دو سال گذشته رفاقت و نزدیکی بازیکنانی مثل طارمی، مسلمان، احمدزاده و کامیابی‌نیا به هم، برای پرسپولیس محاسن زیادی داشته، اما این موضوع در کنار امتیازاتش، نوعی تهدید هم به‌شمار می‌آمده و مثلا هنگام اعتصاب‌های دسته‌جمعی، پرخاشگری‌های هماهنگ یا مسائلی از این دست، به تیم لطمه زده است. حالا اما ممکن است با اتفاقاتی مثل فیکس شدن گادوین منشا و احمد نوراللهی، بازی رسیدن به سیامک نعمتی و جایگزینی تدریجی بشار رسن با احمدزاده یا مسلمان، باند قدرت پرسپولیس تضعیف شود. اتفاق بدتر برای این گروه اما می‌تواند فروش احتمالی مهدی طارمی در فصل زمستان باشد. گفته می‌شود باشگاه پرسپولیس بدش نمی‌آید در فاصله شش ماه تا پایان قرارداد این بازیکن، او را به یک مشتری خارجی واگذار کند و از این محل به سود مالی دست بیابد.