۰ تا ۱۰۰شکایت چک برگشتی صیادی ؛ مراحل و مهلت مدارک + نمونه شکایت چک برگشتی
رپرتاژ آگهی: اینک به شما پیشنهاد میکنیم تا انتهای مطالب این صفحه با ما همراه باشید.
چک برگشتی صیادی
چک برگشتی به وضعیتی اشاره دارد که در آن مبلغ مشخصی از یک چک به علت کمبود موجودی در حساب بانکی پرداخت نمیشود. این مسئله میتواند برای صادرکنندگان چک و همچنین دریافت کنندگان آن مشکلات زیادی ایجاد کند. قوانین ایران در زمینه شکایت و وصول چکهای برگشتی صیادی دستورالعملهایی را تعریف کردهاند. با پیروی از شرایط مربوط به شکایت از چک صیادی ثبتشده، امکان دریافت مبلغ بدهی به صورت قانونی فراهم است.
شکایت کیفری چک برگشتی
یکی از رایجترین روشهای پیگیری چک برگشتی، استفاده از شکایت کیفری است. در این روش، باید چک را طی شش ماه از تاریخ صدور برگشت زده و سپس طی شش ماه دیگر، برای شکایت کیفری از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام کنید. اگر در این مهلتها عمل نکنید، امکان شکایت کیفری از صادرکننده چک وجود ندارد و تنها میتوانید از طریق راههای حقوقی یا ثبتی اقدام کنید. بر اساس قانون، صادر کردن چکی که موجودی ندارد (چک بلامحل) جرم محسوب میشود. نکته مهم این است که شکایت کیفری را باید در دادسرای منطقه ای که بانک صادرکننده گواهی عدم پرداخت در آن واقع شده، پیگیری کرد.
هنگام طرح شکایت از صادرکننده چک برگشتی در دادسرا، دادسرا تنها به جرم صدور چک بلامحل رسیدگی میکند. اما برای دریافت وجه چک، ارائه دادخواست جداگانه لازم است. بنابراین، برای دریافت مبلغ چک علاوه بر مجازات صادرکننده، باید فرم دادخواست مطالبه طلب را تکمیل و به دفتر دادگاه حقوقی تحویل دهید. مشاوره و همراهی یک وکیل پایه یک دادگستری در این مسیر میتواند شما را سریعتر به نتیجه مطلوب برساند.
شکایت حقوقی چک برگشتی
بر اساس ماده ۳۱۰ قانون تجارت، چک سندی است که در آن صادرکننده مبلغی معین یا بخشی از موجودی خود را که در بانک دارد بازپس میگیرد یا به فرد دیگری انتقال میدهد. دارنده چک این امکان را دارد که برای دریافت وجه چکی که قابلیت پیگیری کیفری ندارد، به دادگاه مرتبط با بانک صادرکننده گواهی عدم پرداخت مراجعه و با ارائه دادخواست، تقاضای پرداخت وجه چک را ثبت کند.
برای چک برگشتی شکایت کیفری بهتر است یا حقوقی؟
در مورد چک، بخش حقوقی به مفهوم درخواست مستقیم پول و بررسی بدون دخالت دادگاه است، اما بخش کیفری به معنای ورود دادگاه و اعمال مجازات میباشد. به وضوح، سرعت و اضطراب دعاوی کیفری نسبت به دعاوی حقوقی بیشتر است.
مراحل شکایت چک برگشتی صیادی
-
ثبت شکایت و تعیین وقت رسیدگی : پس از ثبت شکایت در دادگاه، پرونده شما به شعبه مربوطه ارجاع داده میشود و زمانی برای رسیدگی تعیین خواهد شد. این پروسه ممکن است به دلیل تراکم موجود در دادگاهها، بین یک تا دو هفته طول بکشد.
-
جلسات دادرسی : پس از تعیین زمان رسیدگی، جلسات دادرسی برگزار میشود. تعداد و مدت این جلسات به میزان پیچیدگی پرونده و نیاز به ارائه مدارک و شواهد بستگی دارد. قاضی در این جلسات مدارک و ادعاهای طرفین را مورد بررسی قرار میدهد.
-
بررسی مدارک و ادله : پس از پایان جلسات دادرسی، قاضی مدارک و ادله ارائه شده را بررسی میکند. این مرحله ممکن است بر اساس نیاز به تحقیقات بیشتر یا کارشناسی بین یک تا سه ماه زمان ببرد.
-
صدور حکم بعد از بررسی کامل مدارک و ادله: در این مرحله، قاضی حکم نهایی را صادر میکند. صدور حکم به علت پیچیدگی پرونده یا نیاز به بررسیهای اضافی ممکن است یک تا دو ماه زمان نیاز داشته باشد.
-
ابلاغ حکم پس از صدور حکم : در این بخش، حکم به طرفین اطلاع داده میشود که این فرایند ممکن است از طریق سامانه الکترونیکی یا به صورت کتبی صورت گیرد.
-
فرآیند اعتراض و تجدید نظر : در صورتی که یکی از طرفین به حکم اعتراض داشته باشد، میتواند درخواست تجدید نظر کند. مدت زمان بررسی درخواست توسط دادگاه تجدید نظر معمولاً بین یک تا سه ماه میباشد.
شرایط شکایت چک برگشتی
به منظور شکایت چک برگشتی، تا شش ماه از تاریخ صدور چک میتوانید به مراجع قضایی مراجعه نمایید و شکایت خود را ثبت کنید. در این مدت امکان تعقیب قانونی برای صادرکننده چک فراهم است. اگر ۶ ماه از تاریخ وصول بگذرد و هنوز چک وصول نشده باشد، امکان پیگیری کیفری دیگر وجود ندارد. همچنین، در صورتی که گواهی عدم پرداخت دریافت کرده باشید ولی تا ۶ ماه بعد از آن به دادگاه مراجعه نکنید، امکان طرح دعوای کیفری نیز از دست خواهد رفت.
مهلت شکایت چک برگشتی
صاحب چک موظف است تا در طی شش ماه از تاریخ صدور چک، اقدام به برگشت زدن آن نموده و گواهی عدم پرداخت را از بانک دریافت کند. در صورتی که این مرحله به موقع انجام شود، او فرصت خواهد داشت تا در بازه زمانی شش ماهه دیگری برای تنظیم شکایت کیفری به دادسرا مراجعه کند و اقدامات قانونی مناسب را به انجام رساند.
مدارک لازم برای شکایت چک برگشتی
برای شکایت از چک صیادی ثبت شده، ضروری است مدارک کاملی به همراه داشته باشید تا بتوانید ادعای خود را در دادگاه اثبات کنید. این مدارک عبارتند از:
-
کپی چک برگشتی
-
گواهی مرتبط با عدم پرداخت چک
-
تنظیم دادخواست (صدور اجرائیه) از طریق دفاتر خدمات قضایی
-
کارت ملی و کپی آن
نمونه متن دادخواست شکایت چک برگشتی
خواهان : آقای ................
خوانده : آقای ................
وکیل : تعیین خواسته و بهای آن :
۱- مطالبه وجه چک
2- خسارت تاخیر تادیه
۳- صدور قرار تامین خواسته (توقیف اموال)
دلایل و منضمات :
دادخواست
1- وکالت نامه وکیل
۲- فتوکپی مصدق چک
3- فتوکپی مصدق گواهینامه عدم پرداخت بانک
ریاست محترم دادگاه
احتراما به استحضار عالی می رساند موکل اینجانب به موجب یک فقره چک بانک ملت به شماره ......... مبلغ ....... ریال معادل .... از آقای ........... طلبکار می باشد. شایان ذکر است چک مذکور به موجب گواهینامه عدم پرداخت شماره ........ مورخ ..... برگشت خورده است، فلذا به موجب دادخواست تقدیمی تقاضای صدور حکم محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ چک و خسارت تاخیر تادیه از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت و هزینه های دادرسی از جمله حق الوکاله وکلا را داریم.
استعلام و پیگیری شکایت چک برگشتی
ورود چکهای صیادی و سامانه صیاد برای افرادی که در معاملات و فعالیتهای تجاری به چک وابسته هستند، مزایای قابل توجهی داشت. مهم ترین این مزایا کاهش احتمال صدور چک بیمحل است. آمارها نشان میدهد که تعداد چکهای برگشتی روز به روز کاهش مییابد. برای این منظور استفاده از سرویس استعلام چک برگشتی سایت رده را پیشنهاد میدهیم.
مرجع رسیدگی به شکایت چک برگشتی
به منظور رسیدگی به شکایات مربوط به چکهای برگشتی، بهترین مرجع قانونی و حقوقی، دادسرا و همچنین دادگاه کیفری میباشد. این مراجع تخصصی از لحاظ قانونی و حقوقی مسئولیت بررسی جزئیات پروندهها را بر عهده دارند و با در نظر گرفتن تمامی ابعاد قانونی، به حل و فصل اختلافات ناشی از چک برگشتی میپردازند.
سخن پایانی
در این صفحه با شکایت کیفری به صورت کاملا جامع آشنا شدید و اطلاعات مفیدی در این باره بدست آوردید و اینک در انتها امیدواریم مطالب این صفحه برای شما مفید بوده باشد.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.