آیا ایجاد سایت به پیش نیازها و شرایط خاصی احتیاج دارد؟

در این روش‌ها، تمام امکانات لازم برای ساخت سایت در یک پکیج کامل در اختیار شما قرار می‌گیرد. برای کمک به شما، ما همۀ پیش‌نیازها و مراحلی که برای ساخت سایت نیاز دارید را در این مقاله کامل آورده‌ایم؛ بدون اینکه به منبع دیگری نیاز پیدا کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به منبع مقاله مراجعه کنید. قبل از شروع باید بدانید، که به‌طور کلی یک وبسایت از ۴ بخش تشکیل شده استالبته جای نگرانی وجود ندارد. فراهم کردن این موارد آنقدرها هم سخت نیست. تا این حد ساده که در همین سایت ساز ما یعنی پرتال، با خرید یک بسته همۀ این پیش‌نیازها و امکانات در اخیتارتان قرار می‌گیرد. خب حالا، به‌سراغ مقاله برویم تا کامل و یک‌بار برای همیشه در جریان این پیش‌نیازها قرار بگیریم.

 

ساخت وب سایت دقیقاً شبیه ساخت یک مغازه است!

برای اینکه بهتر و دقیق‌تر با پیش نیازهای ساخت سایت آشنا شوید، بد نیست آن را با نمونه ملموس و عینی اطراف‌تان، مقایسه کنیم. فرض کنیم شما قصد راه‌اندازی یک مغازه در گوشه‌ای از شهر را دارید. یک مغازه عالی که قرار است، میلیون‌ها تومان برای شما درآمد داشته باشد. برای کسب درآمد از این مغازه، باید چه قدم‌هایی بردارید؟

نام مغازه

باید برای مغازه خود یک اسم مناسب و جذاب که در ذهن بماند، انتخاب کنید. در دنیای اینترنت نیز، شما یک اسم برای سایت خود دارید که همان نام دامنه است.

مکان مغازه

برای فروش محصولات‌تان به یک فضا نیاز دارید. در اینترنت هم، شما به فضایی مشابه برای قرار دادن اطلاعات سایت خود نیاز دارید که هاست نامیده می‌شود.

دکور مغازه:

دکور مغازه اولین چیزی است که نظر مشتری را جلب می‌کند! پس باید محصولات و دکور را طوری بچینید، که در همان نگاه نخست، تحت تاثیر قرار بگیرد و وارد فروشگاه شود. برای ساخت وب سایت هم، شما به یک قالب یا پوسته نیاز دارید که حکم همان دکور را دارد.

مدیریت مغازه

باید کسی را مسئول مدیریت محصولات و خدمات خود کنید، تا همه‌چیز از انبارگردانی گرفته تا ظاهر مغازه را به بهترین نحو کنترل کند. این موضوع در مورد سایت هم وجود دارد. یعنی یک سیستم مدیریتی لازم است تا از طریق آن بتواند بخش‌های مختلف سایت را مدیریت کرد. همانطور که متوجه شدید، وقتی قصد ساختن یک سایت را دارید، دقیقاً به همین موارد نیاز خواهید داشت. در ادامه تمام اجزایی که برای ساختن یک مغازه... ببخشید، وب سایت لازم دارید را به دقت بررسی خواهیم کرد.

4 بخش اصلی برای ساخت سایت

حالا بگذارید به صورت تک تک به اجزای مختلف یک وب سایت بپردازیم. توجه داشته باشید که این موارد پیش نیازهایی هستند که هر نوع سایتی (فروشگاهی، شخصی و شرکتی) آنها را لازم دارد.

1-     دامنه: نامی که در اینترنت برای خود ثبت می‌کنید

انتخاب یک نام مناسب برای دامنه اولین قدم برای ساخت یک وب‌سایت است. کاربران برای رسیدن به سایت شما، به یک آدرس اختصاصی در اینترنت نیاز دارید. بابت ثبت و تمدید سالیانه این دامنه باید یک هزینه پرداخت کنید. پیشنهاد می‌کنیم، نام دامنه را کوتاه و ساده انتخاب کنید، تا در ذهن بماند.

2-     هاست: فضایی که در دنیای اینترنت اجاره می‌کنید

نیاز بعدی، داشتن یک فضا برای ورود و ذخیره اطلاعات و محتوای سایت‌تان است. به این فضا هاست گفته می‌شود و دقیقاً مثل هارد کامپیوتر یا رم گوشی شماست. یعنی فضایی که اجازه ذخیره اطلاعات، فایل‌ها و همۀ محتوا را به شما می‌دهد. این هاست یک هزینه ماهیانه یا سالیانه برای شما خواهد شد. این هزینه بر اساس میزان فضا و کیفیت آن محاسبه می‌شود.

3-     قالب: دکوراسیون سایت شما محسوب می‌شود

یک لازمه دیگر برای ساخت وب سایت، قالب است. قالب یا پوسته، همان طرحی است که مخاطبان شما می‌بینند و با آن تعامل می‌کنند. یک قالب خوب دو ویژگی مهم دارد: اول اینکه کاربردی است و باعث گیج شدن کاربر نمی‌شود؛ دوم اینکه از لحاظ بصری زیباست.

شما برای انتخاب قالب وب‌سایت خود دو انتخاب دارید:

قالب آماده

یک راهش این است، که به‌سراغ قالب‌های از پیش طراحی شده و آماده بروید و آنها را با توجه به نیاز خود ویرایش دهید. این قالب‌ها معمولاً برای شما هزینه بسیار کمتری خواهند داشت. اما مساله اینجاست که قالب‌های آماده شاید در شرایطی خاص دست و پای شما را ببندند.

قالب اختصاصی

اگر مشکلی با هزینه نسبتا بالا ندارید و به دنبال یک طراحی منحصر به فرد هستید، سفارش قالب اختصاصی خود را به عهدۀ یک شرکت طراحی سایت، بسپارید. معمولاً چنین قالبی بیشتر با نیازها و سلیقه شما جور است. اما هزینه‌های طراحی آن معمولا چند برابر قالب‌های آماده است.

4-     سیستم مدیریت سایت: برای آنکه همه‌چیز تحت کنترل باشد

یک بخش مهم از هر وب سایتی، سیستم مدیریت آن است. این سیستم اجازه کنترل کامل و ویرایش وب سایت را به شما می‌دهد. این سیستم در واقع مثل یک استخوان بندی است که قالب شما بر روی آن سوار می‌شود. از زمانی که سیستم‌های مختلف برای ساخت و مدیریت سایت معرفی شدند، کار طراحی سایت بسیار ساده شد. چرا؟ چون دیگر هر کسی می‌توانست با یک هزینه مناسب وارد اینترنت شود، یک سایت خوب بسازد و به سادگی آن را مدیریت کند.

اگر قرار باشد خود شما یک سیستم اختصاصی برای مدیریت سایت‌تان ایجاد کنید، هزینه آن به ده‌ها یا حتی صدها میلیون می‌رسد. اگر هم قرار باشد که ابزاری برای مدیریت نداشته باشید، عملاً توسعه و به روز رسانی سایت سخت یا حتی غیر ممکن می‌شود. در واقع یک سایت همیشه سیستم مدیریتی دارد، فقط شاید طراح سایت شما چیزی درباره آن به شما نگوید. به‌جز سیستم مدیریت اختصاصی که استفاده از آن‌ها، هزینه‌ای بالای ده‌ها یا شاید صدها میلیون تومان آب می‌خورد، بقیه سیستم‌های مدیریت سایت را به دو دستۀ کلی زیر تقسیم می‌کنیم:

سایت‌ساز / فروشگاه‌ساز

همانطور که از اسمش پیداست، ابزاری برای ساخت و مدیریت یک فروشگاه اینترنتی است. زمانی که شما از یک سایت‌ساز استفاده می‌کنید، دیگر نیازی به تهیه هاست نخواهید داشت. چرا که این هاست توسط خود شرکت ارائه دهنده تهیه می‌شود. البته این تنها مزیّت سایت سازها و فروشگاه سازها نیست. مزایای دیگر سایت ساز، پشتیبانی دائمی و همینطور قابلیت‌های زیاد برای مدیریت و ویرایش سایت است. در واقع، به کمک سایت ساز، می‌توانید با چند کلیک به راحتی بخش‌های مختلف سایت خود را تغییر دهید. سیستم ما، یعنی پرتال یک سایت ساز / فروشگاه ساز محسوب می‌شود.

سیستم مدیریت محتوا (CMS):

سیستم‌هایی که با هدف مدیریت محتواها یا محصولات سایت شما ساخته شده‌اند. برای استفاده از این نوع سیستم‌ها، شما باید هاست، دامنه، قالب و ... به صورت جداگانه خریداری کنید. البته یک طراح معمولاً این کارها را برای شما انجام می‌دهد و در ازای آنها هزینه دریافت می‌کند. مزیت بزرگ سیستم‌های مدیریت محتوا (Content Management System) امکان توسعۀ آن‌ها توسط شماست. اما در مقابل یک ایراد بزرگ دارند و آن نداشتن پشتیبان است. در واقع، شما باید یک هزینه جداگانه بابت پشتیبانی به یک طراح بدهید که معمولاً از هزینه سایت‌سازها بیشتر است. به علاوه، امکان ویرایش قالب در این سیستم‌ها معمولاً محدود است و شما بعد از ساخت سایت، به سختی می‌توانید آن را تغییر دهید. در نهایت لازم است یک مساله را برای شما روشن کنیم: تفکیک ما بیشتر با هدف درک بهتر شما از موضوع انجام شده است. چرا که در حال حاضر، بسیاری از سایت سازها (مثل سایت ساز ما) اجازه مدیریت محتوا را به شما می‌دهند. از طرف دیگر، قابلیت ویرایش قالب در سیستم های مدیریت محتوا نیز تا حدی ایجاد شده است.

سایت ساز پرتال تمام این پیش ‌نیاز‌ها را در خود دارد!

شاید الان، تهیه تمام این پیش‌نیازها زمان‎بر و دشوار به‌نظر برسد؛ سایت ساز پرتال دقیقاً برای رفع همین دغدغه ساخته شده است! این یعنی ما همه‌چیز را به صورت یکجا و در یک بسته در اختیار شما قرار می‌دهیم. با خرید یک وب سایت از پرتال، شما هاست، دامنه، سیستم مدیریت، قالب‌های متنوع برای انتخاب، پشتیبانی و ... را به صورت یکجا دریافت خواهید کرد. برای اطلاع از امکانات دقیق پرتال، بد نیست سری به صفحه www.portal.ir/packages  ما بزنید. ویژگی اصلی پرتال این است که پشتیبانی رایگان دارد. یعنی در هر ساعت از شبانه روز که سایت شما دچار مشکل شود یا بخشی از آن نیاز به تغییر داشته باشد، تیم پشتیبانی پرتال این کار را به صورت کاملا رایگان انجام می‌دهد. همین ویژگی باعث می‌شود که خیال شما از بابت سایت‌تان راحت باشد.

بدون هیچ پیش نیازی می‌توانید سایت بسازید

در این مطلب سعی کردیم تمام پیش نیازها و بخش های اصلی یک وب سایت را برای شما مشخص نماییم تا بتوانید یک آشنایی مقدماتی از مقوله طراحی سایت پیدا کنید. هدف ما این است که به شما بگوییم ساخت سایت به چیزهای زیادی احتیاج ندارد. پرتال به شما کمک می‌کند تا بدون دانش فنی و هیچ چیز خاصی ی سایت اینترنتی بسازید و از آن درآمد داشته باشید. امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید و به کمک آن، شناخت بهتری از اجزای یک وب سایت پیدا کرده باشید. در نهایت اگر سوالی برایتان باقی مانده است، می‌توانید از طریق بخش نظرات آن را با ما مطرح کنید تا در اولین فرصت، پاسخ شما را ارسال نماییم. یا اینکه از طریق شمارۀ ۰۲۱۶۳۴۰۴  داخلی ۲ با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.