سبد حصیری رنگی شمال + سبد حصیری خوزستان
سبد های حصیری را با استفاده از ساقه های نی به هم می بافند و این محصولات زیبا و کاربردی را خلق می کنند.
محصولات حصیری با توجه به نوع ساخت و مدل آن ها کاربردهای متفاوتی دارند مثلا از سبد حصیری شمال برای حمل نوزاد استفاده می شود همچنین برای لباس های چرک، قرار دادن وسایل پیک نیک و…
علاوه بر این ها می توانید از محصولات حصیری در تزئینات خانه خود استفاده کنید و زیبایی خانه خود را چند برابر کنید. سبد های حصیری به دلیل اینکه از مواد اولیه طبیعی استفاده شده و به دست بانوان خوش ذوق کشورمان با دقت ساخته شده بسیار با کیفیت، با دوام و با ارزش هستند.
حصیر بافی از زمان های قدیم به عنوان یک هنر دستی شناخته شده است. خرید سبد های حصیری سوغات شمال بسیار پر تقاضا هستند. پیش تر از این، حصیر بافی یک فعالیت سرگرم کننده برای زنان و دختران روستایی بود اما امروزه از آن به عنوان شغل و کسب درآمد استفاده می کنند.
حصیر بافی بیشتر در شهر های جنوبی و شمالی ایران رواج دارد به این دلیل که مواد اولیه این محصول ارزان بوده و همیشه در دسترشان است. مثلا شهر خوزستان در جنوب کشور بیشتر از شهرهای دیگر حصیر بافی انجام می دهند چون نخل های زیادی دارد. این هنر دستی طرفداران زیادی بین مردم دارد و از آن در تزئین خانه های خود زیاد استفاده می کنند.البته این حصیر ها کاربرد های زیادی هم دارند مثل سبد خرید، سطل زباله، زیر قابلمه و…
سبد حصیری رنگی
برای تعریف این محصولات از صنایع دستی که همان حصیر بافی هستند، می توان به سبد های حصیری رنگی که با به کارگیری خلاقانه هنر حصیربافی با ظاهری زیبا و رنگ های متنوع اشاره کرد و این هنر جذاب را به صورت تمام و کمال به مخاطبان عزیز معرفی نمود. صنعت حصیر بافی در استان های مختلفی از کشور وجود دارد، و در مناطق جنوب و شمال کشور بیشتر انجام می شود.
در جنوب برای حصیر بافی و همیچنین برای بافت سبد حصیری رنگی از مواد اولیه الیافت نخل و ساقه های نی که در باتلاق می رویند استفاده می شود و در شمال کشور به دلیل کاشت فراوان برنج و گندم، از ساقه و ریشه این گیاهان برای حصیربافی استفاده می شود. از استان های پیشرو در هنر حصیر بافی در جنوب کشور می توان از خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و در شمال ایران از دو استان گیلان و مازندران نام برد.
از محصولات حصیر بافی می توان به سبد حصیری شمال، زنبیل، زیلو، زیرانداز و غیره اشاره کرد. صنایع دستی حصیر بافی چندین بخش دارد که از جمله آنها بامبو بافی، چم بافی، سبد بافی، چیغ بافی، بَخَل بافی و غیره می باشد.
در زمان های قدیم برای جا به جایی و همچنین نگهداری مواد غذایی و خیلی از وسایل دیگر، از سبد حصیری رنگی و سفید استفاده می شد. حصیر بافی، یکی از صنایع دستی بومی کشور ایران است که اغلب در روستاها انجام می شود. بیشتر خانواده های روستایی به حصیر بافی مشغول هستند. آن ها هم به لحاظ مالی و هم برای پر کردن اوقات فراغت در این صنعت فعالیت می کنند.
سبد حصیری خوزستان
بعد از سنگ تراشی سبد بافی از قدیمی ترین صنایعی هست که انسان با آن آشنایی دارد و سبد حصیری خوزستان از نمونه های معروف و شناخته شده در ایران است به دلیل اینکه در آن منطقه درختهای نخل بسیاری وجود دارد و معمولا این محصولات حصیری را نیز از درختان خرما می سازند.
محصولات حصیری مانند سبد حصیری خوزستان دارای مزایای بسیار زیادی می باشند از جمله اینکه برای محیط زیست خطری ندارند مناسب هستند و اینکه حس طبیعی بودن را به ما می دهد، همچنین این سبدها و محصولات جنبه ی تزئینی نیز دارند و دوده و گرد غبار محیطی را نیز به خود جذب نمی کنند.
در گذشته برای اینکه محصولات غذایی سالم و ایمن بمانند از این نوع سبدها برای نگهداری آنها استفاده می کردند. سبد حصیر چوبی خوزستان نیز بسیار معروف و شناخته شده می باشد و علاوه بر سبد آنها محصولات دیگری را نظیر بادبزن، زیر انداز، کلاه، زنبیل و غیره نیز دارند.
در زمانهای گذشته حصیر بافی تنها یک اوقات فراغت در کنار کار کشاورزی محسوب می شده است اما امروزه یک هنر محسوب می شود. طرحهای حصیرها معمولا به اشکال هندسی مانند لوزی و ساده می باشند و برای آماده کردن برگهای جوان را از زیرو روی یکدیگر عبور می دهند و شکل مورد نظرشان را تهیه می کنند.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.