مالیات دستگاه های کارتخوان
مالیات دستگاه کارتخوان
طبق قوانین جدید مجلس، تمامی افرادی که از دستگاه های کارتخوان استفاده کنند بایستی نسبت به پرداخت مالیات آن اقدام نمایند، و دارندگان دستگاه های پوز نیاز به انجام هیچ گونه اقدامی جهت پرداخت مالیات ندارند و صرفا بایستی در سامانه مالیاتی ثبت نام نمایند و با تکمیل ثبت نام یک کد مالیاتی دریافت نمایند.
در ادامه این مطلب با راشا مشاوران راستین همراه باشید.
مالیات بر دستگاه کارت خوان در سال ۱۴۰۱ شمسی
در حال حاضر موضوع خاصی تحت عنوان مالیات دستگاه های کارتخوان که صاحبان مشاغل ملزم به پرداخت مالیات آنها باشند در سیستم مالیاتی کشور وجود ندارد و بر اساس قوانین پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، کلیه اشخاصی که صاحب دستگاه پوز باشند موظف به ثبت نام در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی بوده و بایستی با تکمیل ثبت نام نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام نمایند و در غیر اینصورت پرونده مالیاتی برای این افراد بر اساس اطلاعات دستگاه کارتخوان تشکیل شده و بر این اساس مالیات مشاغل آنها محاسبه و اخذ خواهد شد و جریمه های مربوط به عدم تشکیل پرونده مالیاتی و عدم ثبت اظهارنامه مالیاتی در مواعد مقرر شامل این افراد خواهد شد.
بنابراین همانطور که گفته شد بر طبق قوانین جدید مصوب شده تمامی دارندگان دستگاه های کارتخوان موظف به ثبت نام در سامانه مذکور هستند، همه دستگاه های پز یک حد یکتا دارند که پس از ثبت نام در سیستم تمامی تراکنش های دستگاه های پوز از طریق بانک مرکزی قابل پیگیری خواهد بود، به این صورت که بانک مرکزی تراکنش های انجام شده از طریق دستگاه پوز را به منزله فعالیت های شغلی دارنده دستگاه در نظر خواهد گرفت و گزارش کامل این موارد را به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال خواهد نمود و سازمان امور مالیاتی با توجه به این اطلاعات میزان دریافت مالیات از دستگاه کارتخوان را مشخص خواهد کرد.
بنابراین مالیات دستگاه کارتخوان یا دستگاه پوز سیار و غیرسیار و مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی همانند نحوه محاسبه مالیات بر مشاغل بوده و هر ساله توسط اداره های مالیاتی انجام میگیرد و لزوم اتصال دستگاه ها به پرونده ی مالیاتی الکترونیکی و دریافت کد پرونده مالیاتی دستگاه پوز سیار و غیر سیار مودیان در سامانه صرفا جهت مشخص شدن درآمد واقعی آنها و اطمینان بیشتر از صحت اطلاعات و ارقام ذکر شده در اظهارنامه مالیاتی می باشد.
بدین صورت که پس از تشکیل پرونده مالیاتی و دریافت کد، تمامی اطلاعات تراکنش های بانکی دستگاه کارتخوان به پرونده شخص در اداره مالیات متصل شده و بر اساس آن اداره مالیاتی در مورد صحت اطلاعات ارائه شده توسط مودی مالیاتی در اظهارنامه مالیاتی تصمیم گیری خواهد نمود. در ادامه این مطلب با راشا مشاوران راستین همراه شوید تا به بررسی نحو محاسیه این مالیات بپردازیم.
نحوه محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان
بر طبق قوانین جدید وضع شده تمامی دارندگان دستگاه های پوز بایستی نسبت به ثبت مالیاتی دستگاه کارتخوان خود اقدام نمایند و تمامی تراکنش های آنها به عنوان فعالیت شغلی مودیان در نظر گرفته خواهد شد. مالیات دستگاه پوز برای صاحبان شغلی که ثبت نام مالیاتی خود را در سامانه انجام داده اند با مالیات آن دسته از افرادی که طبق قوانین ثبت نام خود را انجام نداده اند متفاوت می باشد و بدین شرح است:
مالیات افرادی که صاحب شغل بوده و مالک دستگاه کارتخوان هستند و نسبت به ثبت اظهارنامه مالیاتی اقدام نموده اند همانند مالیات مشاغل محاسبه خواهد شد و گروه های شغلی متفاوت با توجه به دسته ای که در آن قرار دارند باید بین 20 تا 25 درصد از درآمد سالانه خود را به عنوان مالیات پرداخت نمایند. این افراد مالیات مشاغل خود را پرداخت نموده و اطلاعات دستگاه کارتخوانشان برای سنجش صحت اطلاعات ارائه شده مورد استفاده قرار می گیرد و در واقع مالیات دستگاه پوز 1400 برای این افراد صفر می باشد و لزومی به پرداخت جداگانه مالیات برای دستگاه پوز ندارند مگر اینکه اطلاعات ارائه شده با گزارشات مالیاتی اختلاف داشته باشد.
اما گروه دوم افرادی هستند که نسبت به ثبت نام در سامانه مذکور اقدامی نکرده اند، این دسته از افراد بایستی مالیات دستگاه کارتخوان را هم علاوه بر مالیات مشاغل پرداخت نمایند و این مالیات به دلیل عدم توجه این افراد به قوانین ثبت نام مالیاتی به عنوان جریمه در نظر گرفته می شود. بنابراین توصیه می شود دارندگان دستگاه های پوز برای اینکه مشمول مالیات دستگاه پوز 1400 نشوند با بهره گیری از مشاوره مالیاتی حرفه ای هر چه سریعتر نسبت به ثبت نام در سامانه مالیاتی از طریق کد یکتا اقدام نمایند.
راشامشاوران راستین
شرکت راشا مشاورن راستین با شماره ثبت 555500، به عنوان برترین شرکت مشاوره و اجرای خدمات حسابداری و مشاوره مالیاتی در منطقه یک تهران واقع در بلوار اندرزگو در حوزه دفاع مالیات بر تراکنش های بانکی تخصصی، تدوین لوایح و حضور در هیات های حل اختلاف و مشاوره وام و تامین مالی ریالی و سرمایه گذاری ارزی میباشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر به آدرس سایت مراجعه نموده و یا شماره تماس های 254444067-021- 09912790200- 09912651077 تماس حاصل فرمایید.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.