عوارض گردنبند تاندونک
اما آیا این دستگاه معجزهآسا و دوستداشتنی عوارضی نیز دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید ابتدا آناتومی و ساختار و مکانیسم عمل گردنبند تاندونک را بشناسیم.
گردنبند تاندونک چیست و چگونه کار میکند؟
گردنبند تاندونک با افزایش خونرسانی و در نتیجه تقویت اکسیژنرسانی به بافتهای گردن، باعث رفع درد در این ناحیه میشود. این دستگاه به ویژه برای دردهای گردن که ناشی از معضلات مربوط به بافتهای نرم مثل عضلات و تاندونها گردن باشد بسیار مفید است.
اما گردنبند تاندونک چگونه درد را رفع میکند؟ این دستگاه فوق پیشرفته از تکنولوژی مدرن UIC بهره میبرد. اگر نام این تکنولوژی روز دنیا که در اروپا و آمریکای شمالی استفاده میشود تاکنون به گوشتان نخورده، اکنون به شما معرفی خواهیم کرد.
UIC مخفف Ultrasound، Infrared وclock Pulse است. بیایید به زبان ساده صحبت کنیم. گردنبند تاندونک از دو تکنولوژی اولتراسوند و مادون قرمز یا انفرارد با تکنیک کلاک پالس یا پالس ساعتی استفاده میکند. برای شناخت عوارض گردنبند تاندونک ابتدا باید این تکنولوژی و تکنیکها را بشناسیم و ببینیم آیا آنها در کنار فواید پرشمار، عوارض هم دارند؟
امواج مادون قرمز یا انفرارد
درمان مادون قرمز از نور برای درمان گرفتگی گردن، درد حاد یا مزمن استفاده میکند. برخلاف اشعه ماوراء بنفش که اثرات مخربی بر بافتها و سلولهای بدن دارد . نور مادون قرمز به سلولها کمک میکند تا خود را بازسازی کنند.
مادون قرمز همچنین گردش خون غنی از اکسیژن را در بدن بهبود میبخشد و باعث التیام سریعتر بافتهای عمیق و تسکین درد میشود. امواج مادون قرمز بیخطر هستند و بنابراین استفاده از آنها در گردنبند تاندونک هیچگونه عوارضی ندارد.
کلاک پالس
کلاک پالس یک شکل موج مربعی است که در دو حالت بالا و یک حالت پایین تغییر وضعیت میدهد. کِلاک پالس در حقیقت نوعی تکنیک است که در آن امواج به صورت ریتمهای دقیق و هماهنگ باعث ماساژ عضلات به نحوی فوقالعاده میشوند. یعنی با استفاده از آن میتوانید ماساژ درمانی گردن را انجام دهید. این تکنیک به خودی خود هیچ خطری برای انسان ندارد و عوارض احتمالی بسیار ناچیز است.
امواج اولتراسوند
درباره اولتراسوند میتوان به مواردی اشاره کرد که از عوارض آن به شمار بیایند؛ اما باید توجه داشت که این موارد برای دستگاههای قوی استفاده شده در فیزیوتراپی بیان میشود و گردنبند تاندونک با امواج کنترل شده و کاملا موثر در این گروه قرار نمیگیرد.
امواج اولتراسوند قادر به ایجاد حرارت زیاد هستند. امواج صوتی ارتعاش ایجاد میکنند و با به وجود آمدن ارتعاش، مالش در سطح مولکولی افزایش خواهد یافت. این امر به مفهوم بالا رفتن حرارت در بافتی خواهد بود که درگیر درد است.
به همین دلیل عملکرد اولتراسوند از پکهای گرمایی سنتی بهتر است. زیرا این پکها قابلیت نفوذ به عضلات یا بافتهای مفصل را ندارند. هد دستگاه اولتراسوند از قابلیت کم و زیاد کردن فرکانس برخوردار است، بنابراین میتوان از آنها در عمقهای مختلف بافت بدن استفاده کرد.
این امر به آن معنی است که اشخاص به ویژه متخصصان میتوانند حرارت را دقیقا به عمق بافت موردنظرشان ارسال کنند. اما آیا این امواج جادویی و پرکاربرد برای ما خطری هم دارند؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.
عوارض اولتراسوندتراپی
با وجود مزیتهای درمانی و پزشکی اولتراسوندتراپی، اشخاص باید از برخی عوارض جانبی این روش آگاه باشند. در حقیقت اولتراسوندتراپی به عنوان یک روش بیخطر و موثر در نظر گرفته میشود اما در برخی موارد بدن درد خفیف در اثر ارتعاشات ایجاد شده گزارش میشود.
این ارتعاشات که به صورت احساس سوزش توصیف میشوند در اثر حرارت ناشی از گاز موجود در هسته بافت سلول به وجود میآیند. این پدیده احتمال دارد که مشکلات تنفسی، سرگیجه، تهوع و آشفتگی را در پی داشته باشد.
منع استفاده از امواج اولتراسوند
با وجودآنکه اولتراسوند در درمان بسیاری از بیماریها مفید است، اما در برخی موارد منع استعمال آن توصیه میشود. به کارگیری اولتراسوند در برخی بخشهای بدن مانند بالای چشمها توصیه نمیشود. احتمال دارد حرارت ناشی از امواج صوتی اولتراسوند به علت کاهش جریان خون در این ناحیه متمرکز شود. این وضعیت احتمال آسیبدیدگی شبکیه چشم و خطر ابتلا به آب مروارید را بیشتر میکند.
استفاده از دستگاه اولتراسوند به علت خطر بروز ناباروری در مردان، در اطراف بیضهها منع شده است. بیمارانی که از دستگاه ضربانساز قلب استفاده میکنند نباید این روش را به کار گیرند، زیرا امواج صوتی در عملکرد ضربانساز اختلال ایجاد میکنند. این نوع درمان روی استخوانهای در حال رشد نیز مناسب نیست؛ چراکه امکان دارد رشد استخوانها را مختل کند. اولتراسوند درمانی را نباید مستقیما روی ایمپلنتهای فلزی اعمال کرد. زیرا فلز از بافت بدن رسانایی بیشتری دارد و خطر سوزش را در پی خواهد داشت.
از به کارگیری اولتراسوند روی بافت سرطانی باید پرهیز کرد. تحقیقات نشان داده که احتمال گسترش سلولهای سرطانی به سایر بافتهای بدن وجود دارد. توصیه شده از اولتراسوند برای درمان عفونتهای موضعی استخوان یا بافت استفاده نشود. حرارت ناشی از دستگاه اولتراسوند احتمال گسترش عفونتها را افزایش میدهد.
بیماران مبتلا به بیماری ترومبوآمبولیک و لختههای خونی نباید از این روش درمانی استفاده کنند. زیرا احتمال دارد که حرارت، خطر جابهجایی لخته خونی را در پی داشته باشد. اشخاصی که جراحی مهرهبرداری انجام دادهاند نباید اولتراسوند درمانی را روی ستون فقرات انجام دهند. با این کار خطر آسیب دیدگی مهرههای کمر بیشتر میشود.
اولتراسوندتراپی در بارداری ممنوع
استفاده از این تکنیک درمانی روی شکم زنان باردار توصیه نمیشود. برعکس اولتراسوندِ تشخیصی که در آن از امواج صوتی بیضرر برای ثبت تصویر از جنین درحال رشد استفاده میشود. اولتراسونددرمانی اغلب مستلزم نفوذ ارتعاش و حرارت به عمق بافت بدن شخص است.
اولتراسونددرمانی احتمال دارد حرارت زیادی را به جنین ساطع کند و شاید نهایتا به نقص عضو نوزاد منجر شود، به خصوص اگر در سه ماهه نخست بارداری باشد.
با بیان تمامی این موارد برای اولتراسوند باید بگوییم که این موارد در گردنبند تاندونک وجود ندارد. به دلیل ضعیفتر بودن این امواج در گردنبند تاندونک و تفاوت در میزان قدرت امواج ارسالی، بسیاری از گزینههای بالا برای این گردنبند منتفی است.
اگر بخواهیم درباره عوارض این گردنبند موردی را بیان کنیم، فقط میتوان از امکان ایجاد حساسیت در افراد دارای حساسیت پوستی سخن گفت. البته این مسئله با مراجعه و درخواست راهکار از پزشک قابل برطرف شدن است.
استفاده از گردنبند تاندونک بسیار آسان بوده و با به کارگیری آن به مدت یک ساعت در روز، آن هم برای چند روز متوالی میتوانید از تاثیرات فوقالعاده آن بهرهمند شوید. البته توجه داشته باشید که تاثیرات تکنولوژی UIC موجود در تاندونک روی جنین ناشناخته است، بنابراین زنان باردار نباید برای کاهش درد از این روش استفاده کنند. بیماران قلبی نیز بهتر است در این مورد احتیاط کنند.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.