مدیرعامل شرکت برق حرارتی:
۱۲ واحد بخار جدید نیروگاهی در دولت سیزدهم راهاندازی شد
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در گفتوگو با برنامه میز اقتصاد شبکه خبر با بیان این مطلب و با اشاره به افتتاح بخش گاز نیروگاه کلاس F دوکوهه اندیمشک توسط رئیسجمهور افزود: در حال حاضر ۵۰درصد از نیروگاههای کشورمان ساخت متخصصان داخلی است و تنها در سال گذشته ۱۰۰هزار قطعه موردنیاز نیروگاهها توسط شرکتهای دانشبنیان و داخلی ساخته شده است. «عبدالرسول پیشاهنگ» افزود: پروژهای که امروز توسط رئیسجمهور افتتاح شده جزو نیروگاههای مدرن در کلاس جهانی است که تکنولوژی آن در اختیار دو تا سه کشور دنیاست. راندمان بخش گاز نیروگاههای معمولی ۳۲درصد و با تکمیل سیکلترکیبی آنها این راندمان به ۴۸درصد افزایش مییابد، اما در نیروگاههای کلاس F با ارتقای پرهها و تکنولوژیهای جدید میزان راندمان بخش گاز به ۴۲درصد و با کامل شدن بخش بخار آن این میزان به ۵۸ تا ۶۰درصد ارتقا پیدا میکند.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه راندمان نیروگاه دوکوهه بیش از ۵۸درصد است، ادامه داد: این مجموعه دارای یک واحد گازی ۳۰۷ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۴۴ مگاواتی است که از امروز با افتتاح بخش گاز نیروگاه، عملیات ساخت واحد بخار آن نیز آغاز خواهد شد و امیدواریم طی ۱۸ ماه شاهد بهرهبرداری از فاز دوم این پروژه باشیم. پیشاهنگ تولید برق، پایداری شبکه سراسری و اشتغال را به عنوان سه هدف مهم ساخت این نیروگاه برشمرد و افزود: تاکنون حدود هشتهزار میلیارد تومان برای ساخت این پروژه هزینه شده است و با تکمیل آن این رقم به ۱۲هزار میلیارد تومان خواهد رسید. در مدت زمان ساخت این پروژه ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و یکهزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول فعالیت بودهاند. همچنین در زمان بهرهبرداری از این واحد نیز ۱۰۰نفر به طور دائم در این مجموعه مشغول به کار خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۳۳ واحد جدید نیروگاهی راهاندازی شده است، گفت: در این میان تعداد ۱۲ پروژه مربوط به بخش بخار نیروگاههای گازی بوده است که با بهرهبرداری از این طرحها توانستهایم سالانه سه میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفهجویی داشته باشیم. مدیرعامل برق حرارتی با اشاره به اینکه در ساخت این نیروگاه به صورت ۱۰۰ درصدی از شرکتهای داخلی و دانشبنیان استفاده کردهایم، اضافه کرد: سیستم کنترل این نیروگاه به عنوان مدرنترین سیستم موجود در سطح کلاسهای جهانی توسط شرکتهای داخلی و دانشبنیان انجام شده است.
پیمانکار اصلی پروژه گروه مپنا، مشاور اصلی پروژه قدس نیرو و نظارت کارگاهی بر عهده مشانیر بوده است. پیشاهنگ تاکید کرد: در حال حاضر ۸۰درصد ظرفیت شبکه در اختیار برق حرارتی ولی ۹۴درصد برق موردنیاز کشور توسط نیروگاههای حرارتی تامین میشود. با توجه به اهمیت بالای واحدهای تولید برق حرارتی برای تامین برق پیک تابستان حدود سههزار مگاوات توسعه ظرفیت نیروگاهی از طریق شرکت برق حرارتی برنامهریزی شده است تا بتوانیم انرژی موردنیاز مشترکان را در روزهای اوج مصرف به شکل پایدار تامین کنیم.
مزیتهای راهاندازی نیروگاه کلاس F
پیشاهنگ با اشاره به مزیتهای راهاندازی نیروگاه کلاس F ادامه داد: نیروگاههای کلاس F نسل جدید و پیشرو در تولید نیروی برق حرارتی در دنیا هستند که راندمان ۵۸ تا ۶۰ درصدی دارند. این نیروگاهها به لحاظ مصرف آب از آن دسته نیروگاههای کممصرف در حوزه آبی هستند به طوری که برای یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی مانند نیروگاه دوکوهه اندیمشک، حداکثر هشت لیتر آب بر ثانیه مصرف دارند. وی عنوان کرد: یکی دیگر از مزیتها و ویژگیهای نیروگاههای کلاس F عدمآلایندگی آنها در دنیاست. گفته میشود این نیروگاهها بیشتر دوستدار محیطزیست و حافظ آن هستند، به طوری که اگر تولید انتشار گازهای آلاینده از نیروگاهی ۲۲۰ PPM باشد در این نوع نیروگاهها انتشار گازهای دی اکسید کربن و... آن کمتر از ۲۵ PPM بوده که نشان از سازگاری این نیروگاهها با محیطزیست دارد. پیشاهنگ در پایان گفت: خوشبختانه تکنولوژی احداث این نوع از نیروگاههای کلاس F در اختیار صنعت برق کشور است و این روند با احداث نیروگاههایی از این نوع همچنان ادامه دارد. نیروگاه سیکلترکیبی دوکوهه در شهرستان اندیمشک استان خوزستان و در جاده سد کرخه واقع شده است.