وعده جدید برای تامین آب شرب روستایی
بهگزارش پایگاه خبری معاون اول رئیسجمهور، اسحاق جهانگیری گفت: در همه بخشها از نفت، نیرو، کشاورزی، فلزات و معادن، راه و شهرسازی طرحهای خوبی در کشور به بهرهبرداری میرسد و امیدواریم بتوانیم در رفع دغدغه زندگی و معیشت مردم نیز گامهای موثری برداریم تا مردم از آرامش بهتری برخوردار شوند. معاون اول رئیسجمهور با اشاره به کارهای بزرگی که در بخش آب و برق کشور انجام شده است، گفت: کارشناسان در سالهای گذشته نسبت به خاموشی در تابستان و حتی مشکلات آبرسانی هشدار میدادند، اما هنر دوستان ما در وزارت نیرو این بود که نهتنها در این سالها دچار خاموشی یا کمآبی موثری نشدیم، بلکه توانستیم صادرات برق نیز به کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان داشته باشیم. جهانگیری با بیان اینکه ایران میتواند قطب بزرگ تولید برق در منطقه باشد اظهار کرد: ما با صادرات برق نه تنها دغدغه مردم کشورهای همسایه را برطرف کردهایم، بلکه توانستهایم ارز حاصل از فروش برق را به کشور بیاوریم.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه یکی از ظلمهای بزرگی که در حق کشور، ملت و نظام و در آخر در حق دولت شد تبلیغات منفی در این باره بود که هیچ اقدام و طرح عمرانی در کشور انجام نشده است، گفت: متاسفانه با سیاهنمایی و در بوق و کرنا کردن این موضوع که وضع کشور خیلی بد است طوری جا انداختند که حتی مدیران دولتی از بیان اتفاقات و دستاوردها هراسانند. جهانگیری ادامه داد: این درحالی است که در دولت تدبیر و امید تنها در حوزه آبهای مرزی ۸ میلیارد دلار معادل ۳۰هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شد و طرحهایی به بهرهبرداری رسید که در سالهای قبل انجام آن تصور واهی تلقی میشد. معاون اول رئیسجمهور با اشاره به خاطرهای از پخش فیلمی از آبرسانی به یکی از روستاها در یکی از جلسات شورایعالی آب و تاثر حاضران از مشکلات مردم در این زمینه گفت: به واقع کار عمیقی انجام شد و تنها در سال ۹۵ نزدیک به ۳ هزار روستا از آب پایدار برخوردار شدهاند؛ با موافقت رهبر معظم انقلاب در برداشت از صندوق توسعه ملی این روند هر سال افزایش یافت و امروز میلیونها نفر از روستاییان کشور از آب سالم آشامیدنی برخوردارند.
جهانگیری به افتتاح طرح آبرسانی بیرجند اشاره کرد و گفت: بیرجند شهری استراتژیک و راهبردی در شرق کشور است و نمیتوان نسبت به آب آشامیدنی آن بیتوجه بود، خوشبختانه این طرح در شروع این سفر به بهرهبرداری رسید و امیدوارم بتوانیم در حل مشکلات و توسعه استان خراسان جنوبی گامهای بلندتری برداریم. معاون اول رئیسجمهور اظهار امیدواری کرد طرحهای آبرسانی سازگار با مناطق کویری و نیمه خشک کشور نظیر خراسان جنوبی با قوت ادامه یابد، زیرا آب نیاز اصلی توسعه است و باید برای تامین و استفاده قطره قطره آن برنامهریزی کرد.
جهانگیری با بیان اینکه باید برای توسعه خراسان جنوبی فکر جدی داشته باشیم بر احیای قنوات و سرمایهگذاری مطلوب در حوزه آب و فاضلاب استان تاکید و اظهار امیدواری کرد با یکی شدن متولی آب و فاضلاب شهر و روستا شاهد حل مشکلات روستاها در این زمینه و کوچکتر و کارآتر شدن دولت در حوزه آب و فاضلاب شهر و روستا باشیم. در این مراسم وزیر نیرو نیز با اشاره به اینکه جمعیت ۹۰۰ هزار نفری روستایی بهرهمند از شبکه پایدار آب کشور در سال ۹۲ اکنون به ۶ میلیون و ۸۴۵ هزار نفر رسیده است، گفت: در دوران ۶ ساله دولت تدبیر و امید بالغ بر ۱۰ هزار و ۳۳۶ روستا آبرسانی شده و این روند ادامه خواهد داشت. رضا اردکانیان افزود: در تلاش هستیم تا پایان امسال تعداد ۱۳۳۹ روستای دیگر را به شبکه آب سالم و پایدار وصل کنیم و تا پایان دولت دوازدهم، جمعیت برخوردار را به حدود ۱۰ میلیون نفر افزایش دهیم.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، وی ادامه داد: چابکتر کردن ساختار اداری موجود در استانها برای برخورداری از تشکیلات متمرکزتر با هدف تسریع در خدمترسانی به شهر و روستا و بهویژه روستاها موجب گشایش پرونده جدیدی در این راستا شد که امروز اعلام شد مصوبه شورایعالی اداری مبنی بر انتقال وظایف و ماموریت شرکتهای آب و فاضلاب روستایی به شهری به امضای ریاستجمهوری ابلاغ شده و در آینده نزدیک شرکتهای آب و فاضلاب استانی را خواهیم داشت. وزیر نیرو با بیان اینکه در ابتدای جمهوری اسلامی با ۴۰ درصد جمعیت فعلی و امکان دسترسی به فناوری و تکنولوژیهای خارج کشور، تعداد تصفیهخانههای فاضلاب از تعداد انگشتان یک دست تجاوز نمیکرد، گفت: حدودا هر ۴۵ روز یک تصفیهخانه فاضلاب وارد مدار شده و تحولات چشمگیری در زمینه آبرسانی شهری و روستایی را شاهد هستیم.
وزیر نیرو افزود: بعد از شکلگیری شرکتهای آب و فاضلاب در سال ۶۹ این نیاز احساس شد که در ارتباط با روستاها ساختار متمرکزتری کار کند و بعد از حدود ۱۵ سال شرکتهای آب و فاضلاب روستایی شکل گرفت که تاکنون تحولات خوبی را شاهد بودهایم و امروز با افتخار اعلام میکنیم که هر هفته ۳۰ روستای کشور به شبکه آبرسانی مطمئن و پایدار متصل شده است.
ارسال نظر