یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام



ادامه حرکت بورس در مدار منفی
شاخص کل بورس تهران با افت هفتگی ۳/ ۰ درصدی در ۶۱ هزار و ۴۹۸ واحد متوقف شد. رکود بازار مسکن علاوه بر اثر منفی بر فروش گروه انبوه‌سازی دیگر صنایع مرتبط مانند سیمان، کاشی و سرامیک و همچنین فولاد را تحت تاثیر قرار داده است. افت قیمت جهانی کالا و نفت نیز دیگر صنایع مانند فلزات اساسی، شیمیایی و پالایشی را با مشکلات مقدار و مبلغ فروش مواجه کرده است. صنعت خودرو نیز با مشکل انباشت محصولات و کمبود مقدار فروش مواجه است. این عوامل در کنار جذابیت سود کم ریسک در بازارهای رقیب مانند پول بر قیمت سهام فشار وارد می‌کند. در حالی که ریزش‌های اخیر قیمت سهام و همچنین انتظار برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور با رفع تحریم‌های بین‌المللی، قیمت سهام را جذاب نگه داشته، اما عوامل مزبور مانع از رشد قیمتی سهام شده است.

بازار ارز



رکورد صعودی دلار
هر دلار آمریکا با رشد ۸/ ۱ درصدی بیشترین رشد هفتگی را از پایان آذر سال گذشته تجربه کرد. پیش تر به روند افزایش تقاضا در بازار ارز از روزهای پس از حصول توافق هسته‌ای اشاره شده بود. آمارهای منتشر شده گمرک کشور در هفته گذشته نیز کاملا به این روند در ماه شهریور اشاره دارد (افزایش ۲۴ درصدی ارزش واردات کشور). این موضوع کاملا بازگشت تقاضاهای خفته به بازار ارز را، با خروج اقتصاد کشور از حالت انتظاری، آشکار می‌کند. در کنار تقاضای مزبور، اختلاف قیمت دلار در بازار داخل و کشورهای همسایه نیز به رشد قیمت دلار کمک کرده است. رشد شاخص دلار آمریکا در بازارهای جهانی موجب تقویت ارزش دلار در برابر دیگر ارزها شده است. در بازار داخل نیز در جهت متعادل‌سازی فاصله قیمت‌ها و جلوگیری از تقاضای آربیتراژ، دلار با رشد قیمت مواجه شد.

بازار سکه



سیگنال‌های مثبت به سکه
هر سکه طرح جدید با رشد هفتگی ۳/ ۰ درصدی به قیمت ۹۱۵ هزار تومان معامله شد. با اینکه دلار روز پنج شنبه تغییری نداشت، قیمت سکه با سقوط اونس طلای جهانی هم‌جهت شد (کاهش ۵ هزار تومانی قیمت). در این شرایط، معاملات ارز به ادامه روند افزایش تقاضا در این بازار اشاره دارد که می‌تواند از قیمت دلار در ادامه معاملات نیز حمایت کند. از سوی دیگر، در ساعت تنظیم این گزارش قیمت اونس طلای جهانی روند صعودی را درپیش گرفت و در قیمت‌های بیشتری نسبت به روز پنج‌شنبه قرار داشت. انتشار آمار ضعیف اشتغال‌زایی آمریکا جهش قیمتی اونس را در ساعت تنظیم این گزارش تا سطح ۱۱۳۰دلاری رقم زد (رشد بیش از ۱۵ دلاری نسبت به معاملات پنج شنبه). بر این اساس و در صورت ثبات اونس در مدار صعودی انتظار رشد قیمت سکه نیز وجود دارد.

بازار طلای جهانی




پایان نزول اونس با تضعیف «اشتغال»
طلای جهانی در سه ماه دوم سال ۲۰۱۵، با افت ۸/ ۴ درصدی پنجمین فصل نزولی اونس را رقم زد که طولانی‌ترین افت از سال ۱۹۷۹ است. دیروز ساعت ۱۶:۳۰ اما، اونس طلا به قیمت ۱۱۳۲ دلار معامله ‌شد. با انتشار آمار اشتغال ضعیف آمریکا برای ماه سپتامبر، اونس روند صعودی را از سر گرفت. آمار منتشرشده اشتغال کمتر از پیش‌بینی‌ها (۱۴۲ هزار شغل جدید در برابر ۲۰۱ هزار پیش‌بینی شده) بود که در کنار کاهش شاخص خرید مدیران کارخانه‌ای (ISM) این کشور و افزایش هفتگی متقاضیان کار، بر ضعف اقتصادی این کشور تاکید داشت؛ در نتیجه احتیاط بیشتر فدرال رزرو برای افزایش نرخ سود را می‌طلبد. علاوه بر این پیش‌تر به پیشنهاد صندوق بین‌المللی به فدرال رزرو مبنی بر عدم افزایش نرخ بهره تا پایان ۲۰۱۵ اشاره شده بود که این تعویق احتمالی، موجب جهش قیمتی فلز زرد شدند.


بازار اوراق مسکن



سقف و کف قیمتی «تسه»ها
اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۲ (تسه۹۲۱۲) با رشد هفتگی ۱/ ۰درصدی به قیمت ۶۸ هزار و ۲۳۵ تومان معامله شدند. پس از ریزش قیمت اوراق مزبور در معاملات پایان دو هفته قبل (تا سطح ۶۷ هزار تومان)، ارزیابی از کف قیمتی این اوراق، با توجه به کاهش سود واقعی وام مسکن به کمتر از ۲۰ درصد، بار دیگر مقدار تقاضا در این بازار را افزایش داد. این موضوع باعث رشد قیمتی تا سطح ۷۰ هزار تومانی اوراق مزبور شد. در ادامه، مطابق با انتظارات جذابیت مبالغ بیشتر وام سپرده یکم بانک مسکن (دریافت این وام با سپرده‌گذاری یکساله در این صندوق صورت می‌گیرد) موجب افت تقاضای «تسه»ها در قیمت‌های بالا شد. انتظارات کنونی متقاضیان، کف و سقف قیمتی اوراق مزبور را در هفته‌های اخیر رقم زده است که نزدیک شدن به این سطوح، نوسانات تقاضا را نتیجه می‌دهد.

بازار نفت



دوگانگی اشتغال آمریکایی بر نفت
قیمت نفت WTI که در سه ماه دوم سال ۲۰۱۵، به دلیل مازاد عرضه و کاهش تقاضای نفت جهانی، ۲۴ درصد کاهش داشت، دیروز ساعت۱۶، به قیمت ۲/ ۴۵ دلار معامله ‌شد. روز گذشته، افزایش اشتغال آمریکا کمتر از پیش‌بینی‌ها، هرچند با کاهش ارزش دلار می‌توانست از قیمت نفت حمایت کند، اما به دلیل آنکه سیگنال ضعف تقاضا از سوی بزرگ‌ترین‌ مصرف‌کننده نفت دنیا بود، تاثیر چندانی بر قیمت نفت نداشت. پیش تر نیز (پنج‌شنبه)، افت شاخص خرید مدیران کارخانه‌ای (PMI) چین و آمریکا (ISM) نگرانی‌ها از تقاضای نفت را تشدید کرده بود. چهارشنبه، افزایش حجم ذخایر نفت تجاری آمریکا برخلاف پیش‌بینی‌ها (پس از سه هفته کاهش) بر قیمت نفت فشار آورد. این در حالی بود که پنج‌شنبه قرار گرفتن نیروهای جنگی روسیه در سوریه، به‌عنوان عاملی ژئوپلیتیک قیمت نفت را به بیش از ۴۷ دلار نیز رسانده بود.