یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام



نزول تدریجی شاخص در مرداد
شاخص کل بورس با افت ماهانه ۶/ ۳ درصدی در ۶۵ هزار و ۲۲۵ واحد متوقف شد. از ۲۰ روز معاملاتی این ماه، شاخص ۱۹ روز را در دو کانال ۶۶ و در ادامه ۶۵ هزار واحدی بوده است. از یک طرف حصول توافق هسته‌ای امیدواری برای رفع تحریم‌های بین‌المللی را به وجود آورده است. از سوی دیگر، عملکرد ضعیف شرکت‌ها در فصل مجامع به‌عنوان عامل تشدید فضای رکودی بورس تهران بود. شوک‌های مقطعی از بازگشایی این نمادها افت شاخص را رقم زد. ادامه بازگشایی دیگر نمادهای متوقف نیز می‌تواند فشار بیشتری را به شاخص وارد کند. همچنین، افت قیمت جهانی نفت و دیگر کالاها در کنار شرایط نامناسب اقتصاد جهانی سایه سنگین را بر بورس تهران دارد. نتیجه این عوامل می‌تواند باعث کاهش پیش‌بینی سود شرکت‌های بورسی شود، مطابق آنچه در ماه‌های اخیر نیز مشاهده شد.


بازار ارز



رشد دلار از کف
هر دلار آمریکا با رشد ماهانه ۷/ ۲ درصدی (بیشترین رشد در ۸ ماه اخیر) به قیمت ۳۳۵۵ تومان معامله شد. دلار که پیش از توافق به کف قیمتی رسیده بود، پس از حصول توافق هسته‌ای که افزایش تقاضای ارز را به همراه داشت (تقاضای خفته مورد انتظار) دوباره روند صعودی در پیش گرفت. در این میان، صرافی بانک‌ها با عرضه ارز مانع از جهش قیمت دلار شدند و سعی در نگه داشتن نرخ ارز به‌صورت شناور ولی کنترل شده در بازه قیمتی ۳۳۳۰ تا ۳۳۵۰ داشتند. از سوی دیگر، کمتر بودن قیمت دلار در کشورمان نسبت به کشورهای همسایه، باعث افزایش تقاضای آربیتراژ ارز شد که نرخ ارز را به‌صورت مقطعی بالا برد. به هر حال با توجه به شرایط بنیادی (رشد شاخص جهانی دلار و افت قیمت جهانی کالاها) کاهش بیشتر قیمت دلار دور از انتظار است.

بازار سکه




رکورد‌زنی سکه در مدار صعودی
هر سکه طرح جدید با رشد ماهانه ۴/ ۷ درصدی به قیمت ۹۳۰ هزار تومان معامله شد. به این ترتیب، بیشترین رشد ماهانه سکه را از آذر ۹۳ شاهد هستیم. جهش قیمتی در بازارهای اثر گذار در مدت مشابه به روند صعودی سکه کمک کرد. در این شرایط، مقدار حباب سکه (بیشتر بودن قیمت بازاری نسبت به ارزش ذاتی) با رشد نسبت به معاملات روز قبل در حدود ۹ هزار تومان است. بر این اساس، به نظر می‌رسد رشدهای اخیر قیمتی در بازار سکه و همچنین امیدواری به ادامه روند صعودی اونس به خوش‌بینی‌ها در بازار سکه دامن زده است. در این میان، کارشناسان به ادامه روند صعودی طلا امیدوارند. با توجه تقاضای موجود در بازار ارز کاهش نرخ دلار نیز دور از انتظار است. با این حال، با آرامش تدریجی بازارهای اثرگذار انتظار تخلیه تدریجی حباب نیز وجود دارد.

بازار طلای جهانی



صعود طلا در رکود بازارهای جهانی
هر اونس طلای جهانی با رشد ۲/ ۴ درصدی در پایان معاملات هفتگی به قیمت ۱۱۶۰ دلار معامله شد. افزایش شدید رشد قیمت طلا از روز چهارشنبه همزمان با انتشار صورتجلسه نشست پیشین فدرال رزرو که احتمال تعویق در افزایش نرخ سود آمریکا را تقویت کرد (عامل کاهش شاخص دلار) آغاز شد که در روزهای پنج‌شنبه و جمعه نیز ادامه یافت. وضعیت رکودی چین و قیمت پایین کالاها (نفت و فلزات اساسی) نگرانی از وضعیت اقتصاد جهانی را تقویت کرد و باعث افت شاخص بورس‌های اصلی از جمله آمریکا شد که کاهش شاخص دلار (عامل مثبت برای قیمت طلا) و افزایش تقاضای محافظه‌کارانه طلا را به همراه داشت. با این حال، کارشناسان با توجه به انتظار روند صعودی در هفته‌های آتی، بخشی از تقاضا را به منظور کسب سود کوتاه مدت می‌بینند که تقاضای غیرواقعی برای طلا محسوب می‌شود.


بازار اوراق مسکن



تغییر کانال تعادلی «تسه»ها
اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۲(اسفند۹۲۱۲) با افت ۷/ ۱ درصدی به قیمت ۷۱ هزار ۱۶۸ تومان معامله شدند. در این ماه، میانگین قیمتی این اوراق معادل ۷۲۲۰۰ تومان بوده، در حالی‌که میانگین قیمتی اوراق مزبور در مدت مشابه سال قبل بیش از ۹۲ هزار تومان است. رکود مسکن به‌عنوان عاملی که در سال‌های مورد بررسی اثراتش را بر کاهش تقاضا گذاشته است. بنابراین می‌توان به عوامل دیگری مانند تقویت سمت عرضه منابع تامین‌کننده این اوراق نسبت به سال گذشته اشاره کرد. همچنین افزایش سقف وام مسکن به‌عنوان عاملی برای کاهش تقاضا در اوراق فعلی و جذب سرمایه‌های متقاضی مسکن بوده است. با این حال، کمتر بودن نرخ سود وام در قیمت‌های فعلی اوراق و همچنین دریافت وام‌های کنونی به جای صبر یکساله برای دریافت وام‌های جدید به‌عنوان موانعی در برابر افت قیمتی «تسه»ها برشمرده می‌شود.


بازار نفت



شکست مقطعی کف ۴۰ دلاری
در پایان معاملات هفتگی، هر بشکه نفت خام آمریکا با افت هفتگی ۸/ ۴ درصدی به قیمت ۴۵/ ۴۰ دلار معامله شد. هشتمین هفته نزولی نفت در حالی به پایان رسید که روز جمعه رکورد تازه‌ای از پایین‌ترین قیمت نفت از سال ۲۰۰۹ تاکنون شکسته شد و نفت به زیر کف قیمتی ۴۰ دلار (۹/ ۳۹ دلار) رسید. این افت قیمت، پس از انتشار گزارش بیکر هیوز (افزایش ۲ موردی تعداد دکل‌های حفاری نفت شیل) اتفاق افتاد و در ادامه روز به بالای ۴۰ دلار بازگشت. کارشناسان معتقدند تولیدکنندگان نفت خام آمریکا با وجود تکنولوژی‌های جدید توانسته‌اند تولید نفت را در قیمت‌های پایین سودآور کنند که مازاد عرضه را به همراه دارد (عامل منفی قیمت نفت). وضعیت چین (افت شدید شاخص سهام و چشم انداز منفی اقتصادی) نیز انتظارات کاهش تقاضا از سوی این کشور و کاهش بیشتر قیمت نفت را تقویت کرده است.