یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. بازار سهام



موج حمایت حقوقی‌ها در دقیقه ۹۰
دیروز، شاخص کل بورس تهران با رشد اندک ۶۳ واحدی (معادل ۱/ ۰ درصد) مواجه شد، در حالی‌که شاخص کل هم‌وزن (وزن یکسان نمادها در اثرگذاری بر شاخص) افت ۳/ ۰ درصدی را نشان می‌دهد. نکته قابل‌توجه در معاملات روز گذشته رشد بیش از ۷۰ واحدی شاخص کل در ۱۰ دقیقه پایانی معاملات است. در این خصوص هجمه تقاضای حقوقی‌های بازار برای خرید نمادها با بیشترین اثر مثبت بر شاخص کل مشاهده می‌شود. در معاملات امروز نیز موج خرید مزبور می‌تواند به‌عنوان یک عامل روانی قدرتمند در برابر افت شاخص عمل کند. با این حال، همچنان سایه سنگین افت قیمت جهانی کالاها و همچنین اوضاع نامساعد اقتصاد جهانی بر بورس تهران به‌چشم می‌خورد. در این میان اما ریزش‌های اخیر قیمت‌ها در بازار سهام، انتظار برای تشدید تقاضا همراه با افت بیشتر قیمت‌ها را به‌وجود آورده است.


بازار ارز



حبس بازه‌ای در بازار ارز
روز گذشته، هر دلار آمریکا با رشد ۵ تومانی به قیمت ۳۳۴۵ تومان معامله شد. برای هشتمین روز متوالی حرکت کم‌نوسان قیمت دلار در بازه ۳۳۴۰ تا ۳۳۵۰ تومان مشاهده می‌شود. در این شرایط نزدیک شدن قیمت‌ها به کف این بازه افزایش تقاضا را به دنبال داشته است (مشابه روز گذشته). از سوی دیگر، رشد قیمتی دلار و عبور از سطح ۳۳۵۰ تومانی با افزایش عرضه در بازار ارز مواجه می‌شود. در این میان حضور صرافی بانک‌ها در ساعاتی از معاملات دیروز نیز به‌چشم خورد (جلوگیری از ایجاد هیجانات کاذب در بازار ارز). از سوی دیگر دلار در مرکز مبادلات به قیمت ۲۹۷۹۷ ریال معامله شد. به نظر می‌رسد نزدیک شدن به سطح ۳ هزار تومانی از سرعت رشد نرخ دلار مبادله‌ای کاسته است. این موضوع به روند تدریجی یکسان‌سازی نرخ ارز در بازارهای داخلی تاکید دارد.


بازار سکه




ثبات حباب سکه
دیروز، هر سکه طرح جدید با رشد ۲ هزار تومانی به قیمت ۸۹۲هزار تومان معامله شد. در ساعات ابتدایی معاملات افزایش قیمت اونس طلا و دلار، رشد قیمت سکه را نیز رقم زد. در ادامه معاملات، با وجود تعدیل میزان رشد بازارهای اثرگذار، سکه تغییرات خاصی را تجربه نکرد. در این شرایط، مقدار حباب سکه (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) نسبت به روز یکشنبه تغییرات اندکی را نشان می‌دهد. این موضوع به تداوم خوشبینی‌ها برای رشد قیمتی در بازارهای اثرگذار و همچنین تلاش فعالان این بازار برای نگه داشتن قیمت سکه اشاره دارد. از سوی دیگر، وجود حباب سکه به‌عنوان عاملی در برابر رشد بیشتر قیمت به چشم می‌خورد. بر این اساس و با توجه به انتظار ثبات نسبی قیمت اونس طلا و دلار، به نظر می‌رسد سکه نیز نوسانات شدیدی را تجربه نکند.

بازار طلای جهانی



رشد طلا در فضای انتظاری
دیروز ساعت ۱۶، هر اونس طلای جهانی با رشد نسبی به قیمت ۱۱۱۶دلار معامله می‌شد. پس از رشد صعودی قیمت طلا در هفته گذشته، به دلیل کاهش ارزش یوآن و حرکت سرمایه گذاران به سمت سرمایه امن،در ابتدای هفته نوسان آرامی را شاهد هستیم. به نظر می‌رسد بازارها پس از شوک سه شنبه بانک ملت چین (PBoC) به روال عادی برگشته‌اند و شاخص دلار نیز افزایش داشته است. همین موضوع، توجه بازارها را مجددا به سمت تصمیم فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره جلب کرده است. صورتجلسه فدرال رزرو در روز چهارشنبه و گزارش تورم مصرف‌کننده می‌توانند عوامل تعیین‌کننده‌ای برای این بازار باشند. افزایش نرخ بهره موجب افت تقاضای طلا (کالای بدون بازده)می شود. ممکن است سیاست افزایش نرخ بهره آمریکا تحت تاثیر جنگ ارزی قرار نگیرد، در نتیجه کارشناسان، دلیل روشنی برای رشد تقاضای طلا در آینده نمی‌بینند.


بازار اوراق مسکن




تداوم ثبات «تسه»ها در کانال تعادلی
دیروز، اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۲ (تسه۹۲۱۲) با رشد ۷/ ۰درصدی به قیمت ۷۲ هزار و ۸۵۵ تومان معامله شدند. با وجود افت اندک قیمتی اوراق مزبور به زیر سطح ۷۲ هزار تومانی در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، افزایش تقاضا در پی شناسایی کف قیمتی، باعث رشد قیمت اوراق شد. میانگین قیمتی اوراق تسهیلات از ابتدای تابستان افت بیش از ۲۰ هزار تومانی را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. هامونی، مدیر عامل فرابورس، دلیل اصلی افت مزبور را بیشتر بودن عرضه نسبت به تقاضا در مقایسه با سال گذشته عنوان کرده است. در این شرایط، جذب سرمایه‌های متقاضی مسکن برای دریافت وام‌های جدید را می‌توان از عوامل کاهش تقاضا برای اوراق فعلی دانست. اما زمان طولانی دریافت وام‌های جدید و همچنین سود کمتر وام مسکن در قیمت‌های فعلی «تسه»ها، مانع از افت قیمتی آنها می‌شود.


بازار نفت



روزهای سخت در بازار نفت
دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا در ادامه مسیر کاهشی ۴۲ دلار معامله ‌شد. کارشناسان دلیل این کاهش را انتشار آمار تولید ناخالص داخلی ژاپن در سه ماه دوم ۲۰۱۵ دانسته‌اند که در مقیاس سالانه ۶/ ۱ درصد کاهش داشته است. این آمار سیگنالی است که منجر به کاهش تقاضا از طرف ژاپن (سومین واردکننده نفت) خواهد شد. ضعف اقتصادی که پیش از این در چین پدیدار شده بود و نشانه‌های آن از سمت آسیای شرقی به وضوح قابل رویت است، بر عدم رشد متوازن تقاضا همگام با عرضه تاکید دارد. با این حال، برخی کارشناسان معتقدند با توجه به حذف انحصار اوپک و وارد شدن بازار نفت به وضعیت رقابتی (با حضور تولیدکنندگان شیل) قیمت فعلی، قیمت سقف نفت باشد نه قیمت کف آن و در نتیجه قیمت‌ها تا نزدیکی هزینه تولید می‌تواند کاهش یابد.